En språklig reningsarbetare på nätet


INSÄNDARE. SN och Eva Burman tycks helt fixerade vid det här med kommentarer på sociala medier. Den kan annars tyckas finnas betydligt större och allvarligare problem i Sverige att belysa än att språkbruket på sociala medier till och från inte skulle passa sig på en kungamiddag.

Eva Burman, Sörmlands Media

Det händer sig ju faktiskt att även det välmående etablissemanget ibland kläcker ur sig något mindre begåvat i det offentliga rummet. Men då leder det korkade uttalandet självklart inte till åtal – utan det räcker med att personen ber om ursäkt. Det är skillnad på folk och fä.

Av någon anledning tror sig chefredaktör Eva Burman vara en av sig själv utsedd språklig reningsarbetare på nätet. Varför hon tror det är inte lätt att begripa. Nu vill hon sätta alla som uttrycker sig illa på sociala forum i fängelse. Lycka till med den saken.

Det kommer alltid, och har alltid, funnits folk som utan någon större eftertanke vräker ur sig vad som helst, såväl i hemmet som i det offentliga rummet. Vad blir SN:s och Eva Burmans nästa steg i det enträgna arbetet att inskränka yttrandefriheten; att efterforska vad folk säger hemma vid sina köksbord! Hon och lokaltidningen drivs ju tydligen av att sätta munkavle på folk – särskilt på alla som inte tycker som SN och Eva Burman. Och det är förhoppningsvis många det.

Vi behöver i alla fall inte tvivla över en sak. Det är inte Eva Burman som formulerat följande välkända tänkvärda citat: ”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det”. Snarare tycks Eva Burman beredd att göra vad hon kan för att förhindra folk att säga det folk säger. Vilken yttrandefrihetskämpe!

Ego lego

Om Eva Burman på bloggen…


13 responses to “En språklig reningsarbetare på nätet

 • Tony

  Denna Eva Burman är fixerad vid språkbruk,? Har hon besökt korridorerna i en en Svensk Skola någon gång, där flickor o även
  småflickor blir titulerade SVENNEHORA och andra maffiga saker, där
  kommentarsfälten på alternativmedia är rena Söndagsskolan mot vad
  den importerade Adeln kan häva ur sig,, men då stänger sådana som Eva Burman både ögon och öron, då har hon inget hört o inget sett.

  Ja det har verkligen gått ut för för Svensk Media, och det är bara att önska att folket fortsätter att rata dessa lögn blaskor, för är det någonstans det gör ont på dem så är det i kassakistan när den sinar!

  Gilla

 • NALLEN

  Du skriver nu räcket det Pettersson, räcket gör mig lite konfunderad men du måste väl vara bildad så jag ska inte ifrågasätta dig jag själv är helt obildad så vad vet jag.

  Gilla

  • Pettersson

   Nallen, jag förstår inte riktigt med min enkla bildning, jag har inte skrivit något i detta inlägg. Det är en insändare.

   Pettersson

   Gilla

   • NALLEN

    Pettersson jag ber så mycket om ursäkt för att jag den 2 mars av någon anledning skickat ett svar på ett inlägg som absolut inte var avsett för dig, men av någon anledning så blev det så, men fråga mig inte hur det kunde bli så FEL.
    Men ännu en gång ber jag om ursäkt.
    Mvh Mikael

    Gilla

 • gamgubben

  Att en tidning som ex. vis SN kan låta sina läsare ta del av ”Baby nära döden då en järnstång föll över barnvagn”
  Detta fanns att läsa på SN ett antal år tillbaka. Verkligheten var ett aluminiumrör till volleybollnät som vägde en bråkdel av vad en järnstång väger, men se den unga reportern hade varken livserfarenhet eller förmåga att kontrollera fakta.
  Så länge svensk media är den verkliga statsmakten i vårt land, lika länge kommer hatsidor att existera. En hatare och en okunnig journalist är lika farliga för vårt land, dessutom lika fakta förnekande.

  Gilla

 • Nosferatu

  Läs gärna hennes twitterkonto. En opartisk chefredaktör? Knappast.
  https://mobile.twitter.com/evaburman

  Gilla

 • Nosferatu

  Man måste alltså vara bildad för att ges chansen att uttrycka sig?
  Intressant, men det är väl knappast så man bygger en demokrati.

  Gilla

 • Langmore

  När jag träffar folk, så brukar de inte kalla folk för idiot och en massa andra nedsättande ord.
  Jag tror att många tar chansen att på bloggar och fb vräka ur sig oförskämdheter i sin bitterhet.

  Gilla

  • Tore

   Det kan bero på att du träffar likasinnade sen om man är bitter på det Svenska samhället är helt förklarliga.

   Gilla

   • Langmore

    Jo, så kan det vara, men det är lättare att skriva”idiot” än att säga det till en person.

    Gilla

   • Tore

    Jag har själv inget ptoblem med det men jag säger som min favorit Veronica Palm- kalla alltid saker för vad dom är.

    Gilla

 • Thor

  Hmmm….jag ser framför mig den aggressive ugandaryssen Alex Voronov…vräker ur sig det mesta

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: