Storbråk vid rastplats


Lokaltidningen publicerar en artikel om ett nyligen avslutat storbråk på en rastplats i utkanten av Nyköping.

Två olika ”grupperingar” med 90-100 individer har slagits och minst två har förts till sjukhus.

Mycket mer än så får vi inte veta.

SN

Det är mycket om Sörmlands Medias nya chefredaktör just nu. Sörmlands Media där lokaltidningen ingår. Så här skrev hon i de tre lokaltidningar som ingår i SM den 22/2.

”God journalistik har nog aldrig varit så efterfrågad eller så viktig på många år. För samtidigt som sociala medier har gjort sitt intåg i våra liv så har också trycket med informationspåverkan och falska nyhetsförmedlare ökat”

SN

Googlar man lite på henne, framträder en bild av en medial person som avskyr Sverigedemokraterna, alternativa- och sociala medier. ”Hjälp oss att bli bättre” skriver Burman i sin krönika. Vill lokaltidningen återfå läsare och återskapa lite av sin forna glans, är det väl just hjälp man behöver? Återgår vi till artikeln om storbråket på rastplatsen, så finns det givetvis mycket att önska om man vill sträva efter epitetet ”god journalistik”.

För vad händer? Jo, i sociala medier spekuleras det friskt just nu. Vilka är de två ”grupperingarna” som drabbade samman utanför Nyköping? Burman avskyr sociala mediers baksidor och falska nyhetsförmedlare. Det skriver hon själv. Om hon och andra chefredaktörer vill undvika just detta, finns bara ett recept att tillgå. Berätta sanningen och inget annat än sanningen. Kunderna, dvs läsarna, vill inte ha några fantasifulla beskrivningar och svulstiga utlägg. Kunderna vill bara ha sanningen.

Som alla vet finns det alltid offer, förövare och många gånger vittnen till olika händelser. Vill media undvika att sanningen eller ännu värre, spekulationer, sprids i de av Eva Burman så avskydda medierna, så berätta då sanningen så att vi slipper detta. Det behöver inte vara svårare än så.

Återstår att se var vi får sanningen först? Är det i lokaltidningen eller är det på Flashback?

 


21 responses to “Storbråk vid rastplats

 • svenskfinnaren

  Det finns ju två inriktningar inom islam, som inte tål varann! Bara ett exempel!

  Gilla

 • Tony

  Själv reflekterar jag över att det hade kastats sten hmm? Vem brukar använda stenar som vapen? Ja kanske fotbollshuliganer, men ifall man skulle gissa…….. Nej det ska man kanske inte?

  Gilla

 • Ner med 7k

  Svenskar är våldsamma och svensk kultur en skamfläck, och för att inte tala om mäns våld som PK packet brukar peka på! Nu får Kalle, Pelle o Johan lugna ner sig…..

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Påminner om Arto Paasilinnas ”Kollektiv Självmord” där ett busslass finnar kommer i slagsmål med tyska fotbollshuliganer på en rastplats vid Autobahn. 🙂

  Gilla

 • Macke

  Djurgårdare som var på väg ner till Jönköping för hockeyn som hade stannat till vid Nyköpingsbro.
  DIF spelar borta mot HV71 kl. 18.00.
  Bajare som angrep.

  Storbråk vid Nyköpingsbro
  Våldsamt upplopp på rastplats vid E4: an
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=7166491

  Gilla

 • Olof.p

  Vi har sedan länge lärt oss att läsa mellan raderna i gammelmedia. Tyvärr serveras det bara halva nyheter. Vill man ha hela nyheter får man läsa alternativmedia. Tanten i Sörmlandsmedia får nog lära sig att kunden har alltid rätt. Endast i diktaturer och kommunistländer går det att styra marknadskrafterna som man vill med hjälp av långa fängelsestraff eller avrättning.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja dessa ohyffsade infödda äkta svenskar som bara bråkar och förstör stackars alla importerade väluppfostrade pensionsräddare, vad ska de tycka och tro ?

  Gilla

 • Argus

  Typiskt östgötar mot sörmlänningar. Detta har de hållit på med i minst 20 000 år. 😉

  Gilla

 • Danne

  Eftersom sanningen inte verkar vara det som är det viktigaste för Sörmlands Nyheter, så kanske jag kan få en lektion i varför fakta talar emot deras ”nyheter”?

  Nu är 23 av 33 häkten fulla och som vanligt är det utländska förövare. Jag vågar säga det för att ingen tidning skulle våga förneka det. Det enda de har att komma med är min hemska inställning? Vad är hemskt med att adressera problemen till den grupp som är mest frekvent inblandad.

  Varför måste jag och andra hängas ut när vi vill värna om lagar och den kvinnofrid Magnus Ladulås införde. Jag gillar inga våldtäckare, och det lär många bli varse om att det är ingen merit på kåken heller. Men när argumenten tryter då måste integriteten och moralen ifrågasättas.

  Är det så att vi behöver importera människor som inte har behov av asyl?
  De har varken utbildning eller kvalifikationer, men flyktingmaffian kanske anser att brottsligheten är för låg i Sverige. Det är bevisligen, tillsammans med bidragsberoendet, det enda som ökat i Sverige.

  Hur är nu alla enögda flyktingvurmare? Är ni beredda att skriva på ett åtagande där ni tar på er ansvaret för vad dessa människor orsakar?

  Skulle inte tro det, samma intresse där som att upplåta hus och ekonomi till migrater, d.v.s noll intersse.

  Gilla

 • centurion

  Det är dom värsta lögnarna som är satta att agera Faktagranskare. Arvet efter Alice Bah Kunke. Förmodligen en av de mest livsfarliga individer vi skådat.

  Gilla

 • age

  Sverige, Vårt Fosterland, är, eller snarare var fantastiskt.

  Owe Thörnqvist skrev en låt för många år sedan:
  ”Sverigebesöket”.
  Lyssna på den! Den är lika aktuell i dag!

  Min pappa blev rånad på väg från Posten, av, som Owe Thörnqvist säger i låten; ”Några modiga män” (jugoslaver).
  Hittades medvedslös på trottoaren en bit från sitt hem och med en tom
  plånbok intill sig.
  – Han dog senare av skadorna.
  – oj vad jag gillar invandrare!

  Gilla

 • ossie

  Om det inte är blattegrupperingar så kan det ju vara fotbollshuliganer som ju tidigare har stämt träff för att göra upp.

  Gilla

 • gamgubben

  Så länge våra politiker fortsätter att låta folk som inte har rättighet att ens vistas i Sverige kan gå till tandläkaren och endast betala 50 kronor för akutvård när vi skattebetalare och medborgare får ge som lägst 1145 för att dra ut en tand är möjligt, så länge är det helt OK att kverulera.

  Gilla

 • turrim

  Bra att röstare på SD får veta att chefredaktören avskyr dem.

  Gilla

  • Egon

   Vad hjälper det hur svenskarna röstar.
   När valmyndigheten stänger under rösträkningen.
   Och under tiden händer stora saker.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: