Vilka röstade för gratis sjuk- och tandvård för illegala?


INVANDRING OCH SKATTER. Vi visade tidigare Samhällsnytts film Så här kan man laga tänder gratis – tandvård för illegala.

Nedan finns en bild på hur partierna röstade till lagen som ger illegala invandrare i princip gratis vård, medan svenska medborgare får betala.

Beslutet innebär att landstingen ska vara skyldiga att erbjuda vuxna personer som vistas i landet utan tillstånd samma subventionerade hälso- och sjukvård som vuxna asylsökande. Det innebär vård som inte kan anstå inklusive tandvård, mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning, vård vid abort och en hälsoundersökning. Landstingen får dessutom möjlighet att erbjuda vård till personer som vistas i Sverige utan tillstånd, upp till samma nivå som för bosatta.

Av riksdagens 349 ledamöter var 26 frånvarande, och därmed röstade 323 ledamöter i omröstningen. Av dessa röstade 20 ledamöter för att lagen skulle avslås. Samtliga var SD-ledamöter. 303 ledamöter, samtliga närvarande från de övriga partierna, röstade ja till att införa lagen.

Omröstningen skedde den 22 maj 2013 då Fredrik Reinfeldt var statsminister så jag antar att partipiskan ven hårt.

Bland de ledamöter som röstade för hittar vi bland andra Hanif Bali (M), Johan Forsell (M) och Tobias Tobé (M). Vid det tillfället var även Ulf Kristersson socialförsäkringsminister i Reinfeldts regering.

Riksdagen.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Vilka röstade för gratis sjuk- och tandvård för illegala?

 • ossie

  Hanif Bali kanske borde be om ursäkt att han följde partipiskan men han har ju blivit bra mycket klokare med åren vilket ju är ganska unikt bland PK politiker.

  Gilla

 • Billy Boy

  Tandlösa 7-klöverpolitiker med egna dentalgarnityr helt intakta gaddade ihop sig mot SD. De illegala beviljades då helt oförtjänt omfattande och kostsam näst intill gratis-vård de verkligen tänder på.

  Gilla

 • Tomas

  Tack Petterssonsblogg.se för klargörandet beträffande Hanif Bali (m).

  Jag tycker att
  då det gäller partier som varit invalda skall man inte bry sig om vad de pladdrar.

  Man skall enbart bedöma dem efter vad de faktiskt gjort.

  Intrycket jag får av många som kommenterar här och där på nätet och i verkliga livet är att de beundrar den främmande fågeln Bali(m) bara för att han gör pikanta uttalanden.

  Jag har antagit att han varit en lydig tryckare i knapptryckarkompaniet. Om han INTE varit det så torde han ha uteslutits ur partiet.

  Han är endast en gycklare som partiet använder för att lura till sig lättlurade röstare.

  I min tankevärld är han folkmordspolitiker.
  T.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Kan man säga att 94% röstade för lagen. Väldig majoritet. Fast man kan nog gissa att siffrorna hade sett annorlunda ut om SD inte hade haft någon riksdagsplats. Gissar att sandlådan redan då var full av politiker som gjorde allt tvärtemot vad SD skulle ha gjort.

  Sverige är ett märkligt land. Småbarn brukar vara i trotsålder vid 7-8års åldern, eller?. I detta land så drabbas även vuxna politiker av samma åkomma. Samma sak med sandlådan. Småbarn gillar sandlådor och uppenbarligen även vuxna politiker.

  Konstigt land man lever i. Borde vara kriminaliserat att ge förmåner till illegala människor.

  Gillad av 1 person

 • Danne

  Samtidigt höjer Folktandvården, de som sköter tänder åt Migrationsverket, sina priser med hundratals procent. Är det så att vi förutom subventionerna över skattsedeln även får betala med höjda priser?

  Ingen av ovan nämnda organisationer vill uttala sig om detta.
  Men de bryr sig inte eftersom det är viktigt att hjälpa de vuxna männen med tandställningar. Men jag skulle vilja veta hur tandvården kan gå back på jobben och varför vi ska betala det?

  Gilla

 • Mike E

  Det svenska politiska landskapet har förskjutits så långt åt vänster att Moderatern nu är ett socialliberalt parti.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: