Invandrare ligger bakom tre av fyra våldsbrott

BROTTSLIGHET. Norska TV 2 som har granskat alla domar rörande grova våldsbrott i Oslo från början av 2018 och fram till idag. Det handlar i stor utsträckning om misshandel med slag men en tredjedel av domarna rör någon form av knivhuggning. Enligt domarna har gärningsmännen i dessa fall ofta tillfogat brottsoffren livsfarliga skador eller frakturer.

Innan Anders Lindberg började på Aftonbladet, den 13/3 2000 så det ut så här. 

En genomgång av gärningsmännens bakgrund visar att invandrare – både vad gäller personer som själva har invandrat och personer som är födda i Norge men med utlandsfödda föräldrar – är starkt överrepresenterade i domarna. Hela 70 procent av de 140 gärningsmännen har invandrarbakgrund.

Siffran ska ställas mot att invandrare utgör 33 procent av Oslos befolkning, enligt uppgifter från Statistisk sentralbyrå skriver TV 2. Det är således fråga om en kraftigt överrepresentation.

Ragnhild Bjørnebekk är våldsforskare och hon är inte överraskad av siffrorna. Enligt henne beror det på att dessa individer kommer från kulturer där våld är utbrett.

Norska TV 2 är en kommersiell TV-kanal.

-Pettersson är lite förvånad att överrepresentationen inte är värre. Vi har många andra exempel på denna överrepresentation…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Invandrare ligger bakom tre av fyra våldsbrott

 1. En handgranat har hittats i Agnesberg Polisen misstänker att de e frågan om ett brott Alldeles riktig bedömning eftersom de inte är tillåtet att inneha handgranater Hur många poliser inkl bombgrupper inre och yttre befäl talespersoner mm har behövts för att göra denna bedömning

 2. Bloggen ser bara en orsak. Alltid tvärsäker. Svart eller vitt, nått annat finns inte. Och skulle ändå orsaken vara lite dunkel så är det sossarnas fel.

  • Ja det är väl bra med lite omväxling från medias tjat om att allt är SD, s fel.
   För du vet det är fan inte sd som fyllt Sverige med muslimer, terrorister tömt statskassan skänkt skattebetalarnas pengar till afrikanska presidenters privata skattkistor.

   • Nej det är inte heller bra om man påstår att allt är SD:s fel. Bra är om man kan ta in fakta från studier och att försöka vara objektiv.

  • Langmore ! Kan du berätta för oss ovetande varför vi har sådana problem annars i vårat samhälle ??? Skolan har stora problem med ekonomi och undervisning som jämförs internationellt ! Vi behöver fler väktare och poliser fast kriminaliteten minskar enligt våra politiker ! Sjukvården har längre köer än någonsin och sämre ekonomi ! Äldre vården har stora problem med personal och ekonomi ! Alla fängelser är över fulla ! Unga och äldre blir rånade på kläder , telefoner och kontanter ! Bostads bristen är akut ! skjutningar och handgranater är snart vardag i vårat samhälle ! Väktare behövs på våra skolor , bibliotek och sjukhus ! Våldtäkterna är bland de högsta i världen % till invånar antalet ! Vi har politiker som säger att Sveriges ekonomi går som tåget ändå sjunker svenska kronan som en sten och skatterna måste höjas ! Allt detta har med invandringen att göra ! Så jag undrar ! Är du helt dum i huvudet på riktigt ??? Eller i vilken värd lever du i ???

   • Ja, det finns många problem med invandring. Men alla problem har kanske inte samma orsak. Tyvärr finns det få studier om olika orsaker till utlänningar brottslighet.

   • Langmore:
    Menar du med dina rader, (underförstått) att Abzurdistan skulle befatta sig med studier,över den Orientaliska kulturen ?
    Att omvända dessa till stor del ociviliserade folkslagen,kan väl inte vara en sak,för “vårt” lilla obetydliga land !
    Som barn lärde vi bl.a. “Skomakare bliv vid din läst”…..

 3. Läste om ett beväpnat personrån i Helsingfors nu på onsdag Efter 3 timmar var förövaren fast och han sitter i buren ända till rättegången I sverige är ett beväpnat personrån inte nåt brott om de utförs av lcke svenskar Sällan försöker polisen ens få fast nån för de leder ändå ingen vart

  • Tyvärr så är mord per invånare mycket högre i Finland än i Sverige. Och rån här får stor uppmärksamhet och polisen vet inte om brottslingen är svensk eller utlänning förrän han är gripen.

 4. Detta vet alla utom Politikerna som bjudit in dem, men detta lotas dom inte känna till, och inte heller Brottsförnekaren snicki snacki.

 5. Men dom blir en vinst för samhället lite längre fram, Stefan Löfven.
  Undrar om han har drömt det, för han har inte angivit någon källhänvisning.

  • En sosse vet man alldrig vad han riktigt menar Han kan mena tvärt emot i morgon än vad ha menar i dag Så lärdomen lyder Lita aldrig på en sosse

 6. De kör som biltjuvar också, även n busschaufförer. Jag åker väldigt sällan, men idag är det ännu en trafikolycka med buss jag upplever. Bilen stod stilla, men chauffören väjde inte, utan dammade med sidan in i fronten på bilen. Busschauffören hade varit otrevlig i flera kilometer mot oss resenärer, och det var droppen. Jag blev så förbannad eftersom jag fick en smäll mot sidan av kroppen. Inte så kraftig eftersom bussen är högre, men det kändes rejält. Det är inte redigt vad samhället har hårdnat. Urbotten att ge sig ut numera.

  • Alltför många ska det kanske stå, så inte alla utpekas. Men det är ett hårdare trafikklimat och det sker obehagliga saker som gör människor otrygga även i bussar.

 7. Varför gnälla,Pettetsson.
  Ni älskar Stor Israel…
  VARFÖR???
  NI VILL JU DETTA!!!
  Var kommer tattarna ifrån??
  MENA,va?
  $lå igen skiten NI håller på med..
  Börja knega och gaga SKATT så vi kan tömma MÖ hit…
  Get the picture?

 8. Danskar skålade under kriget “KLUMP” öppet, vilket var en hemlig förkortning för “Kungen Leve Ut Med Packet”. Kanske nu när sociala medier tejpar igen munnen alt. fängslar oss precis som Gestapo och Stasi gjorde med regimkritiker, får vi börja tala i koder.

  Klump, alla vänner.

  • Mary Agnes:
   Läser dina Twitter,och idag träffade du verkligen mitt i prick….(inget ovanligt i o.för sig) Dina rader att man i Sverige,”inte har en aning om,vad krig betyder”.
   Ord som min tyvärr bortgångna hustru ofta med,gjorde mig helt stum.
   Allt för många besserwisser inom PK-pressen,avslöjar sig själva !

 9. Är man väldigt (dum)snäll så kan man väl hålla med Stefan i hans konstaterande att det finns utmaningar. Att sedan landet inte har lyckats att lösa dessa på ca 30 år och att situationen enligt vissa har förvärrats är kanske en annan sak. Men vad vet jag, jag är ingen expert som tur var.För då hade jag väl sagt att allt är väl om jag ville jobba kvar, som expert.

 10. Det jag kunde läsa ut av diagrammet var,att ni får hålla noga ögon på era ägodelar vid besök,i Norge. Hela 1/5-del av dem var Chilenare !
  Gruppen som är de skickligaste ficktjyvarna jämte en del andra,från S-Amerika.

 11. Jasså är det på det viset och vad ska och kommer svenska makthavare och deras knähund lagens långa arm Kling och Klang göra åt detta ?
  Naturligtvis ingenting.

Kommentera