Islam vårt största utländska hot, men S, MP och V är emot att bekämpa terrorn


ISLAM. Redan under 2006 krävde Islamska staten politisk och religiös kontroll över stora delen av den muslimska världen med start i Levanten, som omfattar Jordanien, Israel, Palestina, Libanon, Cypern, och ett område i södra Turkiet. IS gjorde anspråk på Bagdad, al-Anbar, Diyala, Kirkuk, Saladin, Ninawa och delar av Babil. De gick in i Syrien 2013 och kraven ökade. 

Kalifatet, Islamska statens, mål i första hand, som beräknades uppnås till år 2019. 

Den 19 oktober 2009 skrev Sverigedemokraternas ledare en debattartikel på Aftonbladet att islam är vårt största utländska hot. Då satt inte SD i riksdagen och inte många tog honom på allvar.

Sverigedemokraternas partisekreterare och riksdagsledamot Richard Jomshof lämnade in en motion om terrorresor i oktober 2013, även den tidigare riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) var tidigt ute. – Det var livsfarligt att lägga fram ett sådant förslag på den tiden, säger Danielsson.

Sverigedemokraterna har som ensamt parti stridit för aktiva antiterrorlagar i många år. S, MP och V har varit emot hela tiden. 

I april 2016 skrev justitieminister Morgan Johansson (S) en debattartikel i DN: ”IS terror måste få ett slut och jag är övertygad om att organisationen kommer att besegras. Frågan är hur lång tid det kommer ta och hur många människor som kommer att drabbas innan dess”. Ändå har Johansson (S) arbetat mot bra förslag.

I riksdagen har det lagts motioner, en 2013/14 upp, fyra från 2014/15, nio från 2015/16 och tio från 2016/17. Ingen av dessa riksdagsmotioner kommer från Vänsterpartiet, Miljöpartiet eller Socialdemokraterna. I stället är det främst SD, följt av L, C, KD och sist M som är avsändare.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har aktivt arbetat mot terrorbekämpning, men även Beatrice Ask (M), som var justitieminister fram till 2014 har ett ansvar.

Läs: S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

-Pettersson misstänker att förslagen röstades ned för att Sverigedemokraterna låg bakom eller lämnade stöd till andra förslag.

Nu tjafsas det om att det tar för lång tid att ändra lagen om medborgarskap så det är meningslöst. Det verkar som en del politiker och journalister tror att problemen försvinner för att man skjuter upp besluten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Islam vårt största utländska hot, men S, MP och V är emot att bekämpa terrorn

 • Kenth Andersson

  Klart att S, MP, V är emot att bekämpa islamistisk terror, motsatsen vore ju som att bekämpa sig själva !

  Gilla

 • Norsken

  Foruroligende nettverk i det svenske forsvar

  https://bit.ly/2tHTfYN

  Gilla

 • Norsken

  Kommer massmigrationen leda till militärkupper i Europa?

  https://bit.ly/2tCFRVQ

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det ska ha funnits en motion från Sverigedemokraterna på våren 2012 som sju partiet rösta ned.

  Gilla

  • Macke

   Morgan Johansson som både är Justitie- och migrationsminister.
   Han skall inte säga så mycket om lagskärpning med terrorverksamhet.
   Justitieutskottets ordförande 2010 – 14 var självaste Morgan Johansson, som skrev på ställningstagandet.

   ”Morgan Johansson skrev själv på avslaget om förslaget till straffskärpning av terrorlagar 2013”

   Ledarsidorna skriver bl.a :
   Motionen från riksdagsåret 2013/14 som föreslog en utredning om kriminalisering av terroraktiviteter inlämnad av Staffan Danielsson, C, som han skrev med hjälp av Edward Nordén som senare kom att lämna Centerpartiet för Medborgerlig Samling är allt annat än dramatisk. Trots det avslog riksdagens justitieutskott motionen. Justitieutskottet leddes av dagens justitieminister Morgan Johansson, S.

   Morgan Johansson skrev själv på avslaget om förslaget till straffskärpning av terrorlagar 2013

   Justitieutskottets ordförande var under mandatperioden 2010-2014 dagens justitieminister Morgan Johansson.

   Utskottets ställningstagande:

   Utskottet har förståelse för synpunkterna som förs fram i motion 2013/14:Ju410 (C). Som framgår ovan finns det inte någon straffbestämmelse som uttryckligen tar sikte på den som genomgår utbildning för att begå t.ex. ett terroristbrott. Dock finns det, som också anförs ovan, möjlighet att döma en person för försök, förberedelse eller stämpling samt underlåtenhet att avslöja terroristbrott enligt 23 kap. brottsbalken.

   Mot bakgrund av detta förhållande, och då det bedrivs ett arbete på EU-nivå för att förhindra terrorism, anser utskottet inte att något tillkännagivande är nödvändigt med anledning av motionen.

   Motionen bör avslås.

   Tydligare kan inte Morgan Johanssons ansvar formuleras. Han röstade ned motionen och skrev som utskottsordförande själv under ställningstagandet.

   Redaktörens kommentar:

   Public Service får i år 8 200 000 000 SEK av skattemedel för att bedriva seriös journalistik och samhällsupplysning.
   Resultatet ser vi i bland annat utfrågningarna av Morgan Johansson.

   https://ledarsidorna.se/2019/02/morgan-johansson-skrev-sjalv-pa-avslaget-om-forslaget-till-straffskarpning-av-terrorlagar-2013/

   Gilla

 • Erling

  Hotet vore försumbart om inte
  S+MP+V+C+L tävlade om att
  bjuda in!
  Så orsaken är uppenbar!
  Källorna är lätt att identifiera!
  Det stora mysteriet är VARFÖR?

  Gilla

 • Macke

  ”Bättre att stämma i bäcken än i ån”
  När det Kalla kriget upphörde samt med Järnridåns fall 1991,
  då kom hotet.
  Innan låg de i träda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: