Törs man flyga?

Nej, jag är inte flygrädd. Ja, jag vet att terrorister ser flygplan som lämpliga måltavlor för sina groteska illdåd.

Just nu är jag mest rädd för den slapphet som låter kriminella och illegala invandrare jobba inom våra flygplatsers säkerhetszoner.

För bara en dryg månad sedan uppmärksammades att det jobbade illegala invandrare från Uzbekistan inom skyddsklassat område på Arlanda. Uzbekistan är landet som fostrat Rakhmat Akilov och flera av de som nu sitter åtalade i Stockholm för förberedande till terrorbrott. De har vistats illegalt i landet och därför eftersökts av polisen, men kunde ändå anställas som städare i polisens lokaler på Arlanda.

Expressen

Nu kommer en polisrapport som avslöjar att flertalet individer med kopplingar till Hells Angels, andra kriminella nätverk och radikaliserade grupper har anställts på Sveriges största flygplats.

Expressen

Lägg därtill Samhällsnytts avslöjande om allvarliga säkerhetsbrister på Arlanda.

Samhällsnytt

Vi får heller inte glömma att Sveriges gränskontroller fått hård kritik från utländska bedömare och att gränspolisen själva säger att de inte klarar av sin uppgift.

SR

Det kanske ändå finns skäl att vara rädd på våra flygplatser och när vi väl satt oss tillrätta för en resa till avlägsna mål.

10 thoughts on “Törs man flyga?

  1. Sorry Sverige drar till sig en massa radikala islamister från Uzbekistan genom att ge de skydd och flyktingstatus. Radikala islamister vars religiösa grenar FÖRBJUDS I DET MUSLIMSKA LANDET UZBEKISTAN. Men sådana välkomnas i Sverige som flyktingar.
    Så därför sticker det i ogönen på oss invandrare att ni samlar på er vilket skräp som helst till människor och efteråt anklagar deras hemländer att ”fostra Rakhmat Akilov och flera av de som nu sitter åtalade i Stockholm för förberedande till terrorbrott.”
    Varför är det skäll till flyktingstatus att vara förföljd i sina muslimska hemländer som anhängare till radikala islamistiska rörelser?

  2. När man tror att ingenting mera kan förvåna en i detta land så håller man på att få kaffet i fel strupe när man läser nyheterna Är de verkligen så att ingenting mera fungerar normalt Utom stödet till utlänningarna naturligtvis Allt är bara lögner försköningar förvansklingar en slapphet utan gränser
    I landets regering sitter halvkriminella som som bara ljuger och ljuger
    Många som egentligen saknar utbildning eller har åtminstone ingen erfarenhet av de ämnet som deras ministerium skulle förutsätta Jag skulle tänka mej för innan jag skulle flyga från Arlanda De rödgöna träsket kommer att rensas upp jag befarar bara att de inte är Erik Johan Stig osv
    som gör de

  3. Säkerhetsbristerna har förekommit på Arlanda under många år. Ta bara de rån vid flygplatsen där pengar och varor för miljontals kronor varit byten.

    Sådana rån kräver insidesinformation.

    Av någon anledning verkar det som att både myndigheter och bolag har tappat allt för mycket av det säkerhetstänk som de borde ha. Det har varit mycket brister hos våra samhällsaktörer de senaste åren.

KommenteraAvbryt svar