Socialdemokrater kritiserar Ungern för socialdemokratisk politik

BARNAFÖDANDET. Ungerns utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör i landet efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) twittrat kritiskt om landets familjepolitik, skriver AFP/OMNI med hänvisning till ungerska medier.

I ett tal sa premiärminister Viktor Orbán att ungerska kvinnor som föder fyra eller fler barn inte ska behöva betala inkomstskatt. Alternativet är ett bättre sätt att öka befolkningsmängden än att släppa in människor från muslimska länder, menade Orbán.

”Alarmerande”, kommenterade Strandhäll i ett inlägg i veckan. ”Politiken osar 30-tal och som högerpopulist behöver man skapa dimridåer för vad den här typen av politik gör med den självständighet kvinnor kämpat för.”

På en pressträff i går sa Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto att Strandhälls kommentar är oacceptabel.

-Pettersson undrar om Strandhäll med flera inte insett att Ungern för gammal socialdemokratisk politik.

I november år 2000 sa dåvarande statsminister Göran Persson så här till Aftonbladet”Nästa år införs maxtaxa på dagis, barnbidraget höjs med en hundralapp och föräldraledigheten förlängs med en månad 2002.
– Om inte förslagen ökar barnafödandet kan det bli mera, lovar Persson. Invandring är ett annat sätt att lösa befolkningskrisen på. Men ska föråldringen av befolkningen stoppas måste immigrationen öka kraftigt. – Invandring är inte en förstahandslösning. Då har vi kvar problemet med lite fördröjd verkan.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Socialdemokrater kritiserar Ungern för socialdemokratisk politik

  1. Hur kan någon som verkar vilja ta livet av svenska pensionärer, sjuka och handikappade kalla Ungern nazistiskt, för att de vill ge mödrarna bättre villkor? Ja just, det var Strandhäll. Vem har nazistfasoner?

  2. NALLEN – Sverige – Hej jag är en kille i övre medelåldern och som igentligentligen alltid haft ett intresse av vad som händer i mitt land och även politiken. Men har haft fullt upp med annat. Men först nu har jag tid att följa med i dom beslut som tas.
    NALLEN skriver:

    När jag växte upp på 60-70 talet så var sammhället precis RAKA MOTSATSEN TILL det sammhället som tyvärr finns i Sverige nu. På den tiden så räckte det med att pappa jobbade och mamma var hemma med oss BARN och vi var tre stycken syskon. Och inte bara det vi bodde i en fin villa som pappa själv BYGGT och i ett jätte fint samhälle, vi hade husvagn och åkte Sverige runt varje semester, och pengar fanns det alltid inte till något överflöd men inte så man saknade något. Jag ska även tillägga att pappa var inte någon direktör utan en helt vanlig svensk arbetare från 7 till 5 ,så min mening är att idag måste båda föräldrarna jobba och då räcker det ändå knappt till mat och hyra med mera och i dom flesta fall är det inte att tänka på någon semester utflykt med barnen för det räcker inte lönen till för, och jag ska även tillägga att båda föräldrarna jobba häcken av sig hela veckan och även långa övertidespass i emellanåt vilket leder till kronisk trötthet när man väl är ledig.
    SÅ KÄRA POLITIKER NÄR NI SÄGER ATT DET MÅSTE FÖDAS MERA BARN I SVERIGE OCH DESS UTOM SÅ HÄR NI INTE DEN ÄNDASTE ANING OM VARFÖR SVENSKA INTE FÖDER FLER BARN. MEN NÄR JAG NU DOKUMENTERAT HUR SVERIGE VAR FÖR 60ÅR SEDAN OCH HUR DET SVERIGE SOM NI SKAPAT SE UT I DAG SÅ KANSKE POLLETTEN TRILLAR NER OM VARFÖR VI SVENSKA INTE FÖDER FLER BARN.

  3. Hans parti fick i alla fall 49% av väljarstödet senaste valet- ja just det, glömde att S inte längre bryr sig om vad svenskarna tycker utan hånar de som inte tycker som EU-eliten!

  4. Ungerns agerande väcker onda minnen. Under tredje riket fick kvinnorna när de fött minst fyra barn utmärkelsen ”Mutterkreuz”. Dock inte min svenskfödda mormor eftersom hon på torget örfilade den lokala hitlerjugendledaren för att han trakasserade min morbror som gick till kyrkan på söndagar i stället för till HJ…

    • Även i Japan uppmuntras kvinnor att föda fler barn på grund av för lågt födelsetal !
      Är det också fel och oetiskt ?
      Hur det alltid så duktiga och ”etiska” Sverige däremot löser sin befolkningsökning vet ju alla, inte genom att uppmana infödda svenska kvinnor föda fler svenska barn.

  5. Aha, så feminististerna ser sitt eget barnafödande som ett självständighetsproblem? Så man ser hellre att andra (som då rimligen inte kan få vara ”självständiga?) föder åt dom? Vad är poängen?
    Är det därför som det i Sverige verkar ha blivit kontroversiellt att invånarna förökar sig själva? För mig ser det som pågår här mer ut som vad som kallas ”kulturellt folkmord”.
    Samtidigt som den generation som faktiskt var med om 30-talet och nazismen håller på att försvinna och minnena från den tiden faller i glömska, dyker det nu upp nya saker som plötsligt blivit ”30-tal” och ”nazism”…

  6. Var det inte hon som slog sig för bröstet för att fattig-pensionärerna nästa år kommer att få 200 kr mer.
    En fattigpensionär som har 10 000 efter skatt har 2% inflation det ger, nästa år en köpkraft på 9 800. Skatten på 200kr blir 70 kr.
    9 800+130 kr= 9930kr
    Då får fattigpensionären bara 70 kronor i förlust, men bensinskatten höjs i alla fall.

  7. Det är ju sund politik han för. Om det var gammal socialdemokratisk politik, som var för vårt folk, som hans för sitt, så var det väl något vett i den i alla fall, motför den auswitchiska folkförintarpolitik som förs idag.

    Dessutom hur har de muslimska sexslavarna då, ofta våra svenska tjejer, som de håller hemma isolerade, med hot om våld. Hur har dessa då som istället ska stå för massbarnafödandet, och tvingas vara hemma, och serva sina terroriserande pachor till onda illasinnade män. Hur har de motför Viktor Orbans hemmafruar, Annika Strandhäll, jag bara frågar???

  8. Även om det föds för få barn i Sverige, då får man väl anpassa kostymen efter det, till exempel kunde man halvera riksdagen , göra tiotusentals onödiga byråkrater arbetslösa, det finns säkert en del departement som kan läggas ner utan att det skulle skada Sverige? Anpassa dom generösa bidragen efter hur vederbörande lyfter rumpan och ser till att söka jobb istället för att leva sotare, att som politikerna göra Sverige till Världens största Socialbyrå det har dom inget stöd från väljarna för?

KommenteraAvbryt svar