Jag känner inte igen ditt Sverige, Jimmie


INVANDRING. ”Allt är inte jämmer och elände, som Jimmie Åkesson och SD vill att folket ska tro. Min familj tog möjligheten som Sverige gav oss och blev en hårt arbetande, skattebetalande, familj. Utan Sveriges öppenhet och tolerans hade jag inte kunnat förverkliga min dröm om att bli tennisspelare”skriver Mikael Ymer på Expressen Debatt

Mikael Ymers far Yemer Wondwosen flydde från Etiopien till Sverige 1987 på grund av kriget mot Eritrea. Han kom till Skara där han träffade Kelemework, även hon från Etiopien, och de fick tillsammans tre söner, varav Mikael Ymer är näst äldst. År 2012 flyttade familjen från Skara till Bromma för att bröderna skulle gå på tennisakademien Good to great.

I Sverige bor drygt tio miljoner invånare, 2,4 miljoner av dem har utländsk bakgrund och över en miljon är födda i utlandet.

Mikael Ymer, det vore konstigt om inga av dessa 2,4 miljoner skulle lyckats. Problemet är att alldeles för många inte ens försöker, de tar inte ens chansen de får att gå i skola, utbilda sig och skaffa sig ett jobb.

Det är det är det som är Sveriges problem Mikael, och du borde istället för att klaga på Jimmie Åkesson och SD som inte får vara med och bestämma, gnälla lite på dem som bestämmer och som har gjort att vi har hundratusentals människor i utanförskap och en grov kriminalitet med skottlossningar, mord och våldtäkter där vi är värst i Europa. 

Du Mikael, du säger att i Etiopien hade du inte kunnat förverkliga din dröm, det vet du inte. -Pettersson har sett mängder med etiopiska idrottsmän och kvinnor som lyckats, och landet växer så det knakar, ingen vet, kanske din mamma och pappa, du och dina bröder har kunnat lyckats där med.

Mikael, jag kan försäkra dig om att jag inte känner igen Sverige som det var när jag växte upp, det är inte Jimmies fel, utan de som röstat på de politiker som tillåtit massinvandring från Mena-länderna, och jag har bott är längre än dig! Läs gärna om Stockholm i Petterssons barndom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


40 responses to “Jag känner inte igen ditt Sverige, Jimmie

 • fattilappen

  Jag känner inte igen sverige,60 70 80 talet märkte jag inte av mycket av våld rån mot gamlinagr i hemmet ,våldtäkter,bilbränder osv mm.
  Men däremot de som har jobbat o slittit ska ha mindre av kakan.
  Pensionshöjning på 200 i månaden är ett hån . att höja pensions åldern är skamligt iallafall för jobbare som har jobbat i slityrken ,Det är en ynkedom.

  Gilla

  • Grune

   Höjningen av pensionen för oss fattigpensionärer innebar i alla fall att vi fick råd till en limpa i månaden.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad förväntar sig SD:s väljarkår att partiet kan vill och skulle göra åt och för Folkhemmet om J.Å fick fria politiska tyglar ?
  7 klöverns knähund förväntar sig förmodligen någonting av sina partier i verkligheten och det gör förhoppningsvis även de som röstar på SD.
  Att SD får si och så många % hjälper inte Folkhemmets s.k vanligt folk som politikerna från V till SD föraktfullt kallar oss som ute i den riktiga verkligheten genom arbete och skatter håller dagens trasiga socialbyrå Sverige i fritt fall under armarna och samtidigt försörjer alla som inte vill eller behöver jobba.
  Ingen politiker från V till SD vill vågar eller kommer från sin välgödda tillvaro att göra ett dyft åt Sveriges katastrofala situation och utveckling, är bara svammel och tomt mytomaniskt skitsnack från riksdagens talarstol.

  Gilla

  • Grune

   Om vi hade förnuftiga väljare som kunde begripa sitt eget bästa här i detta land så hade vi haft det tusenfalt mycket bättre här än vad vi har idag.
   Jag begriper inte varför man skall skylla allt på SD, det är det enda partiet i Sverige som inte haft ett enda dugg med det otroliga förfall som råder här att göra.
   Jag är till tusen procent säker på att set är de hjärnlösa väljarnas fel att Sverige inte existerar längre.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Instämmer !
  Har man haft privilegiet att växa upp i och uppleva ett tryggt homogent kristet och icke mångkulturellt Folkhem så känner man definitivt inte igen sig i dagens och 7 klöverns s.k trygga mångkulturella Sverige som skapats de senaste 40 åren.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Många kör runt tomma nattbussar på SL det är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd för aliens
  arméer av färdtjänst taxivhaffisar finns också

  Gilla

 • compulsoryunion

  Jag bodde med massa såna TV- lch fotbollsspelande homo erectus i fängelset

  Gilla

 • nosferatu

  Ännu en av alla kändisar som media hittar för att trycka till SD. Kan berätta för unge herr Ymer att jag inte heller känner igen Sverige längre.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Åker man runt i världen, bor på lyxhotell och tjänar fantasisummor trots att man är en b-spelare, så är det så klart svårt att känna igen sig i Sverige!

  Tenniskarriären, om nu kan kalla den det, sjunger väl på sista versen så nu gäller det att säga rätt saker så att välbetalda jobb i TV-sofforna väntar!

  Gilla

 • robban

  tja det är ju bara att ta fram miniräknaren och se vad hans vistelse från dag ett inklusive hans far har kostat vs vad som har betalats in ett litet bokslut så att säga 🙂

  Gilla

 • Danne

  Jag känner inte igen Sverige heller…Ymer, men av helt andra skäl.
  Om alla som kommer hit och utger sig för att vara flyktingar skulle uppskatta det dem får så skulle landet vara annorlunda.

  Din framgångssaga visar att snacket om rasism och orättvisa bara är snack. Ni har lyckats göra det som går att göra genom egen strävan och hjälp från samhället. Det finns dock en mängd människor i det här landet, inte bara invandrare utan även vänsterblivna som anser att andra ska slita för att de ska ha fler fördelar. Helst utan egen insats.

  Jag tror inte att livet i hemländerna är bättre, där måste man arbeta för att försörja sig. När vissa kommer hit så är det med förväntningen att bli försörjda och få stora fördelar direkt, allt på bekostnad av dem som betalar skatt. När man nu haft turen att komma till ett av jordens bästa länder, så bör man fråga sig ärligt var felet ligger, när man inte ens ids utbilda sig elker söka arbete. Det finns ingen rasism i Sverige utom mot dem som är vita och betalar skatt.

  Gilla

 • Stenbock

  Jeanders bildblogg har åter träffat mitt i prick med en teckning av Bår-bärare:

  Gilla

 • Mässkalle

  @Mikael Ymer, Stort grattis. Du har lyckats. Du är din egen lycka värd, då du varit din egen lyckas smed. Åk ut i alla utanförskapsområden, 57 eller vilket tal det än är. Höj din röst!
  – Predrika; Se på mig. Sluta skjut, råna, våldta, krika svennehora, hata svenne och det djävla Sverige. Spela tennis för fan!
  När jag ser dig där då är det ”Game set”

  Gilla

 • Jack

  Jag tycker att du skulle flytta från Bromma och bosätta dig i Rinkeby, så kanske du förstår bättre vad Jimmy Åkesson pratar om , Mikael

  Gilla

 • Född i folkhemmet

  En vacker låt tolkad av Lewi Pethrus son.

  Om Sverige.

  1. Svenska folk du borde tacka Gud för landet han dig gav, detta land, som såg oss födas, där en gång vi får vår grav. Där föräldrahemmet trygga givit oss en barndom skön, där en älskad mor oss lärde bedja trosfrisk barnabön.
  2. Han med fulla händer givit riklig bärgning av vårt land: bröd från slätter, malm från bergen, allt är gåvor av hans hand. Mörkgrön skog och blomsterängar, sommarsol på evig snö är ju smycken som han strödde rikligt över land och sjö.
  3. Satte han vid landets gränser en osynlig änglavakt, som i ofärdstider kunde skydda det från svärdets makt. Huru eljest fick det njuta sekellånga fredens dag, medan hela världen blödde under krigets hårda dag?
  4. Svenska folk, du borde tacka, tacka Gud av all din själ, för det land som han dig givit, att han vårdat det så väl. Bed att han det ville hägna med sin nåd från strand till strand. Tacka så din Gud för gåvan, för ett älskat fosterland!

  Text och musik: Lewi Pethrus, 1952.

  Gilla

 • Stenbock

  Inte första gång dessa slaskblaskor nyttjar yngre ”berikare”,för att vinklat rapportera över deras förträfflighet. Dessa importer är dagligen på tapeten, i deras propaganda-spalter. Fanns väl en negress-idol som sprang dopad rakt in i hjärtat hos sina blågula importörer ?
  Indoktrineringen har fortgått på alla plan i åratal,från förskola till de som ligger för döden !
  Nåja nu höjes pensionsåldern, (för inhemska) och därmed lär fler slippa ligga ensamma i hemmet,eller på ett ”Vårdboendet” !
  Jobba tills du stupar,blir dagens paroll åt alla svenska skatteslavar.

  Gilla

  • Stenbock

   I mitt lokala skitorgan HD flödar i kväll tårarna för en Hamid….
   Denne parasit skall utvisas och PK-pressen ställer fogligt upp,och berättar en saga om,hur hans s t o r a misstag var att välja fel tåg !
   Är läsarna lika efterblivna som skribenterna,så må Gud skydda Abzurdien ! ;(

   Gilla

 • SVENSK

  Självklart finns det många bra utlänningar, men det är inget argument för att ha en helt vansinnig massinvandring. Det han säger speglar lite hur det går för ”sverige”, allt måste vara dåligt och ALLA utlänningar måste vara dåliga för att Svenskarna ska vakna riktigt! Nu är som sagt 1/4 utlänningar, och landet är halft förstört, det måste bli helt förstört innan något händer, verkar det som. Problemet är att trots att nedbrytningen går så fort så går den ändå tillräckligt sakta så att generation efter generation hinner vaggas in i det nya. Det i kombination med folks dåliga minne, mediernas lögner mm gör att allt kan fortgå år efter år, det visar valresultaten tydligt! Som sagt, 2022 är sista chansen att vända skutan från ”the point of no return”.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Det finns visst en hel del människor som tror att Jimmie Åkesson styr Sverige? Det är ju märkligt ifall denne Mikael inte har förstått att så inte är fallet, tvärtemot så hindras han och i 1,1 miljoner Svenskar från att ha något att säga till om, det är väl inte dom som nu lyckas som är problemen utan problemen är dom som inte bryr sig , Mikael är långt ifrån den ende som lyckats, men man får i alla fall ha viljan till det, vilket många inte har, och då blir dom en belastning.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej SD har inte makten men det vore väldigt intressant att se vad J.Å och hans SD skulle uträtta om partiet fick fria tyglar !
   Att stå i riksdagens talarstol och lova och kritisera är inte svårt när man vet att man inte behöver eller kan ta politiskt ansvar för det man säger och tycker i verkligheten.
   Kanske blir det bättre när SD blivit ett antirasistiskt mittenparti som partiet tydligen strävar efter att bli !!!!!!

   Gilla

 • Tobbe L

  Är det konstig att man har gett upp!?
  80% av befolkningen är mentalt handikappade och de ger bort vårt land med ett leende!
  Sjuk, sjukare, Sverige!

  Gilla

 • ossie

  Nä jag känner inte heller igen Sverige tänk förr när en neger var lika vanlig som en isbjörn på gatorna Islam var nåt främmande okänt gangrapes och gängmord var nåt okänt. Tänk förr när polisen var dimensionerad för normal brottslighet när det tom fanns en gnutta heder i tjuvarna. Tyvärr ser ju våra duktiga politiker till att detta bara förblir en dröm.
  Sen denna neger kan åka hem till Afrika där han hör hemma Björn Borg hade slagit honom hoppande på en fot och med ena armen bakbunden.

  Gilla

 • Mike E

  Det enda områden där svarta kan hävda sig är inom sport/underhållning.

  Gilla

 • turrim

  Bröderna Ymer förlorade båda singlarna i Davis Cup i Colombia för Sverige. Det är klokt att inte vara så stöddig.

  Gilla

 • Lellegoo

  Han missar ju bollen totalt. Jimmie och SD har aldrig styrt i Sverige. Det är faktiskt så att inga andra partier ens pratar med dem.
  Skall han anklaga någon för att han inte känner igen sitt Sverige får han nog vända blicken mot dem som styrt tidigare t ex en alliansregering och sosseregering. Det började ta fart när Reinfeldtgänget började öppna slussportarna och riktig fart blev det när Löven velade och var beslutsoförmögen i värsta anloppet.

  För övrigt jan jag inte annat än att hålla med Mikael om en sak. Jag känner inte heller igen Sverige.

  Gilla

 • Bosse S

  Har man lite andra privilegier, så är detväl k!art att man inte förstår andra som inte har samma fördelar. Det är bara att titta på rödskrikan som tyckte att Sverige var ett avlångt land och därför spelade det ingen roll att just hon tar flyget, men när vanligt folk flyger så förstörs klimatet.

  Gilla

 • Carina-Fina

  Den här personen har inte varit i närheten av det vålds- och fattigdomsinferno som har drabbat svenska folket genom politikernas enväldiga etniska utrensning. Den här personen blir i all sin trångsynthet och blinda självbelåtenhet bara ytterligare en cigarett fimpad rakt i ögat på oss. Mitt förakt, mitt djupa förakt för den här personen.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Klart att han inte känner igen sig, gynnad som han är av sina icke-svenska rötter, genom att få allt serverat på silverfat. Det är ju de som är ”de nya svenskarna”, medan det är VI grundinnevånare, som numera är utlänningarna. DAGS ATT KRÄVA ALLA FÖRDELAR AV DET! Främst låg utlänningsskatt, enligt SITA.

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Låg utlänningsskatt för OSS, menar jag förståss. Eftersom vi nu definieras som det. Och ALLA utlandsboende får betydligt lägre skatt, än utlandsboende. DET ÄR FAKTA JAG OBEROPAR, INGEN ABSURD TYCKANDEÅSIKT, OM NI UPPFATTADE MIG SÅ. FÖR DET TYCKER JAG INTE ALLS!!!

   LÄS PÅ OM SITA!!!

   Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Kanske hög tid att importera tennisspelare i stället för rakettekniker.

  Gilla

 • Argus

  Egentligen ett sidospår frågan om finnar är européer eller inte (ja, det är de) men det är ganska upplysande om folkvandringarna fram till modern tid och vår, ej Mikaels, förhistoria:

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Jag känner inte heller igen ditt Sverige.Sedan vi har blivit okuperade av massa lycksökare har Sverige förändrats till total kaos.När jag var barn vårt land var underbart att leva i.Saknar den forna Sverige som efter olof palmes dagar har bara gått utför

  Gilla

 • Sara från Skåne

  De duktiga etiopiska idrottsmännen lever i enorm LYX i sina hemländer med betjänter och allt…. i fantastiska Sverige är Ymer en fattiglapp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: