Etiopiens president: Afrikas unga behövs i Afrika


INVANDRING. Etiopiens första kvinnliga president och Afrikas enda kvinnliga statschef, Sahle-Work Zewde , sa i en intervju med den tyska tidningen Bild att Europa måste stänga sina öppna gränser. Zewdes argument är att EU:s öppna politik motiverar afrikansk ungdom att emigrera. Det är mycket bättre om afrikanska unga män stannar i sina hemländer. 

Enligt afrikanska ledare är det ett problem att fler unga afrikaner lockas att migrera till Europa i stället för att stanna i sina hemländer och vara en del av kontinentens utveckling.

I fredagens upplaga av den tyska morgontidningen Bild berättar Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz vad afrikanska ledare anser om Europas välkomnande av migranter och öppna gränser. Kurz har rest i Afrika och berättar att afrikanska ledare är förvånade över den rådande migrationspolitiken i EU.

Flera har sagt att politiken enbart motiverar unga människor att bryta med sina hemländer och söka ekonomisk lycka på andra platser.

Etiopiens president Zahle-Work Zewde förklarar för tidningen Bild att Afrika inte har råd att förlora sina unga. De behöver stanna och vara en del av arbetet att leda Etiopien och Afrika mot en bättre framtid.

Zewde anser att folkvandringarna till Europa är problematiska och endast gynnar människosmugglare. Hon poängterade även att det är viktigt att se skillnad på migranter och riktiga flyktingar.

Zewde är den Etiopiens första kvinnliga president. Hon ser att landet går i en positiv riktning, vilket är något som hon vill bygga vidare på – att förbättra levnadsvillkoren för människor. Annars tror hon att ännu fler kommer att migrera till Europa och många av dessa migranter har dessutom, helt fel uppfattning om vad ett liv i Europa innebär.

Läs mer på Steigan.no…

-Pettersson säger att det är kloka ord, men jag misstänker att många av de afrikanska männen har varken Afrika eller Europa någon användning av…

Afrika är oerhört rikt. Där finns allt, råvaror, energi, jordbruksmarker, turistattraktioner, allt och Afrika är långt ifrån överbefolkad. Det Afrika saknar är duktiga politiker och det kan inte vi hjälpa dem med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Etiopiens president: Afrikas unga behövs i Afrika

 • Tore

  Tänk att det ska behöva vara en svart kvinna för att lite vett ska komma ur truten.
  Dom vita ditona skriker sig hesa för mans invandring från Afrika till Sverige.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Afrika är stort som Asien inkl Sibirien och lika råvarurikt som Asien inkl Sibirien.
  Hade globalismens destruktiva storbolag, finansfurstar etc hållit sina nykolonistiska tassar borta, så hade Afrika haft ett avsevärt högre välstånd. Bara s k Parisöverenskommelsens konsekvenser kommer att massdöda Afrikaner i en generation framåt och IMF:s krav kommer att fortsätta hålla kvar Afrikanerna i fattigdom.

  Afrikanerna vill ha tillgång till VÄLSTÅND och de vet mycket väl att detta kräver tillgång till ”obegränsat med, avbrottsfri resp billig” energi (vanligen elektricitét). Att då kräva att få sätta upp vindkraft (för elektricitét ”ibland”) etc är ett hån mot Afrikas gräsrötter. Och det vet de!

  När Afrikanska länder tar utvecklingslån, så väljer de sedan flera år bakåt främst NDB och då vet de att de får vad de behöver, d v s landsomfattande el-distributionsnät, lokala el-distributionsnät, kolkraftverk, landsomfattande vägnät, järnväg, landsomfattande telekommunikationer, hamnar, inte minst stålverk och mycket mer. Allt detta byggs av kinesiska storbolag med kinesisk arbetskraft (som garant för att slippa de av IMF utpekade globala västliga storbolagen = korruption) vilket minimerar all korruption. Totalt blir detta billigare OCH projekten överlämnas nyckelfärdiga till utbildade afrikaner.

  Men de populära kinesiska projekten innebär samtidigt att Kina får allt mer politiskt internationellt inflytande. Det var detta, att Afrikas gräsrötter avslöjat nykolonialismen, som fick Trump att kliva ur Parisöverenskommelsen. USA:s propaganda säger nu att NDB sätter 3:e världens länder i ”skuldfällor”? Som om inte nykolonialismen under IMF gör samma?

  Gilla

 • Stenbock

  Finns tydligen även kloka kvinnor i Afrika !!
  I motsats till demonen Merkel,som gör vad hon kan för att kannibalerna skall sätta sig i en gummibåt,och hoppas strömmarna leder norr ut !
  https://imgl.krone.at/scaled/724519/v872dd5/310×175

  Gilla

 • Mm

  Ja men det går väl inte, då får de ju börja arbeta för sitt uppehälle. Nu är det jag som betalar och det har jag aldrig gillat att försörja vuxna starka människor, medan spädbarnen i Jemen svälter ihjäl. Ta av bidragen som går till dessa lyx emigranter och hjälp de som behöver vår solidaritet, det vet inte 7-klövern vad det betyder, fråga oss som varit med ett tag.

  Gilla

 • .carl ekström

  Håller med.Klok Qvinna.

  Gilla

 • Bobby

  Öppna Etiopiens gränser och bjud in världens alla muslimer så löses ju alla problem. Be EU om hjälp i form av socialbidrag så kommer det massor med flyktingar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Men 7 klövern PK-media extremvänstern och det övriga välgödda mångkulturälskande etablissemanget säger ju att Sverige inte klarar sig utan en massa framtida arbetssugna pensionsräddare från just den kontinenten !
  Nu blir det något förvirrande var behövs dessa individer bäst, här eller där ?
  Ett Gott Nytt 2019 tillönskas det trygga och heligt mångkulturella Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: