Har vi råd med 440 miljarder på invandrare, bistånd och EU?

SKATTER. Ekonomistyrningsverket, ESV, utvecklar den ekonomiska styrningen för statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser för statens ekonomi. ESV är en central förvaltningsmyndighet under Finansdepartementet. Ekonomistyrningsverket är den starkaste källan med politik ekonomi och den bästa källan vi har över statens inkomster och utgifter. 

-Pettersson konstaterar att Sverige enligt politikernas beslut är oerhört rikt. Enligt ESV budget och prognos kommer vi den kommande mandatperioden 2019-2022 att lägga 440,3 miljarder internationellt bistånd, migration, jämställdhet och nyanlända invandrares etablering samt EU-avgift.

440,3 miljarder mina vänner. 

Då ska ni hålla i minnet att det är statens utgifter, kommunernas tillkommer. Stora kostnader för asylinvandringen är dolda i olika budgetar som polisens, rättsväsendet, skolan, infrastruktur, osv. Bara Arbetsförmedlingen har kostat 80 miljarder per år och där hamnar en stor del på asylinvandringen.

440300000000 kronor mina vänner, använder vi dessa pengar på bästa sätt? 

-Fast jag konstaterar att det är mycket vi inte har råd med också, där kan ni säkert komma på exempel själva. Jag tar två, en rejäl löneförning för landets 20.000 poliser kostar 2,4 miljarder och att lyfta landets 225.000 sämsta ställa pensionärer över fattigdomsgränsen kostar 4,5 miljarder.

Regeringens migrationspolitik kommer att slå hårt, mycket hårt mot kommunerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

36 thoughts on “Har vi råd med 440 miljarder på invandrare, bistånd och EU?

  1. Titusbrevet 2:11-12

    Guds nåd har uppenbarats

    ”11 Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. 12 Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är,”

  2. Sverige är och förblir alltid ett av världens absolut rikaste länder med outömmliga resurser !
    Tvivlar man på det så är det bara att fråga 7 klövern som de senaste 40 åren totalt ödelagt Sverige.

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Sverige, numera Absurdistan har naturligtvis råd med detta eftersom det är en så rik och välmående nation. Om ni inte tror mig så ställ frågan till majoriteten av de svenska politikerna eller kanske hellre valmanskåren. De bekräftar det med emfas.

  4. Politikerna som detta är skor sig så känner inte av misären i vården tex.
    Där har de vip kort går före i kön.
    Där står fattigpensionär längst.
    När ska vi gå ut i Vida vårt missnöje

  5. Det är dax att införa x-ruta på deklarationen vad vi vill att vår skatt går till, nu när den inte räcker längre. Pension, kommunikation, skola, vård och omsorg hade jag kryssat i. Undrar hur många som kryssat i migration och bistånd? Vi börjar bli trötta på att våra skattepengar kastas bort till ingen nytta.

  6. Nej vi har förstås inte råd, det är prioritering det handlar om. Jag vet inte varför men på bekostnad av hemlösa, fattigpensionärer, trygghet på gator och torg, civilförsvar, ungdomars psykhälsa, skola, vård, bostäder, äldre. Det är kanske för att generös invandring syns och imponerar mest på utländska partikollegor i EU? Det borde inte vara så men vem vet?

  7. Utöver allt så rånar dom pensionsfonder,allmänna arvsfondens medel och låter detta gå till en massa konstiga föreningar o Sammanslutningar.
    Allmänna Arvsfondens medel är medel som skänkts av personer som inte har några Arvingar i tron att det skulle gå till nyttiga saker för samhällets utveckling, men stora delar av dessa går till ovan beskrivet.
    Så det är inte bara Svensken som lever idag som pungslås, även redan avlidna personer skinnas av dom omättliga P K .dårarna

    Om ni vet någon som saknar arvingar påminn om att det finns barncancerfonder och många andra fonder som går till nyttiga
    ändamål.

    Varför redovisar inte A. A både hur inkomna medel, och utgående medel varje år, det borde vara en självklarhet.

  8. SjälvKlart har vi råd. SveriGe är rikt….
    Men, polisen ,skolan sjukvården, fattigpensionären , den ensamstående
    Mamman då? Jaja, vi tittar på det,
    2021 tillsätter vi en utredning. M/S
    Svea tuffar vidare mot avgrunden. Arma land.

  9. Jag säger det igen. Hade vi satsat våra pengar på börsen istället för på flyktingar, hade vi haft större fond än Norrmännens som är världens största. Men som ni vet är politiker inga affärsmän, utan ser mer till sin egen plånbok. Det syns väl i senaste skattesänkningen som kommer alla politiker till del.
    Nåväl, jag hade hällre haft 100 000kr mer i pension om året, än 100 000 flyktingar om året.

  10. År 2004 fattades det 4 miljarder för att lyfta fattigpensionärerna över EU:s fattigdomsnorm. Nu finns det inga begränsningar vad välvilja beträffar.

    När varenda svensk har kläder på kroppen, tak över huvudet och mat i magen, då och först då kan vi använda våra gemensamma resurser på ett sätt som gagnar svenska folket. Att hjälpa andra människor hjälpa sig själva är både humant och moraliskt. Mindre klyftor i landet och i världen minskar spänningar och höjer vår egen säkerhet. Dock ska vi vara noga med att inte bistå dem som önskar vår undergång som nu sker i gross och parti.

  11. Den förra rödgröna regeringen hade i sin höstbudget 2016 och långtidsprognos ända fram till år 2020 optimistiskt intecknat allt reformutrymme maximalt. Finansminister Magdalena Andersson (S) sa vid budgetpresentationen att kostnaderna för 2015 års rekordhöga asylinvandring på c:a 163.000 personer skulle åstadkomma ”en tillfällig liten kostnadspuckel i STATENS utgifter”.

    Vad hon inte nämnde var att under år 2017 och framåt kommer denna ”lilla kostnadspuckel” att vältras över på skattebetalarna i KOMMUNERNA & LANDSTINGEN/REGIONERNA. Då med otillräckligt eller i värsta fall med inget stöd alls från STATEN.

    Allians-partiernas höstbudgetar & långtidsprognoser för 2017 – 2020 visade invandringskostnader vars omfattning i stora drag var lika överoptimistiska som den förra regeringens.

    Vad som saknades i samtliga budgetar och prognoser är ”pengarna till de s k rejäla kostnadspucklarna” som kommer att behövas framöver för att täcka upp för de skriande bristerna inom polisen, försvaret, trafikverket för underhåll, upprustning & nybyggnation av järnvägar o vägar och annan infrastruktur + bostäder, höja kvaliteten & kapaciteten inom vård, skola & omsorg, sluta skattegapet mellan löntagarna och pensionärerna pga (jobbskatteavdraget) m m.

    Här info om Sveriges tillväxt, som redan börjat dippa jämfört med våra närmsta grannländer här i Norden:

    Sverige tappar ledningen. Nordens länder går i otakt. De andra är på väg upp medan Sverige kyls av. Grafik: BNP-tillväxt, årlig procentuell förändring.

    http://www.di.se/artiklar/2016/9/15/henrik-mitelman-sverige-tappar-ledningen/

    Underskottet i utrikeshandeln ökade drastiskt redan i augusti 2016.

    http://www.di.se/nyheter/svagt-handelsnetto-overraskar/

    Det har varit katastrofal ansvarslöshet & skönmålning som både regeringen och den fd Alliansen ägnat sig åt.

  12. Har hört olika siffror på den totala kostnaden, allt emellan 300 miljarder/år till 700 miljarder/år dvs. upp till en tredjedel av Sveriges BNP. Är det inte möjligt att få en exakt siffra?

  13. Enligt tabell 24 kostar migrationen 62,1 miljarder åren
    2018 – 2022, men kostnaderna sjunker ifrån 20,2 milj.
    till 9,5 milj mellan åren 2018-2022.

    Den prognosen är inte mycket att lita på efter
    Januariöverenskommelsen JÖK. Lär bli revidering
    uppåt i den statliga utgiftsposten.

    För övrigt hittade jag inte något om SÄPO:s kostnads-
    utveckling i den här rapporten.

    • Allt inräknat, polis, tolk, skola,vård samt alla
      Bidrag, är150miljarder/år trolig kostnad. Som jämförelse kostar det 5 miljarder/år att ge fattigpensionärna ett Anständigt liv.
      Kommer tyvärr aldrig att ske.Arma land

  14. Nej, det är sämre än att kasta ca 90% av summan i havet! Pengarna skulle ha gått, liksom de årliga 300 miljarderna som slösas på invandringen, till pensioner, sjukvård, åldringsvård, mödravård, infrastruktur, föräldralön (ökande upp till tre barn) till SVENSKAR mm mm.


  15. baggis, bara att införskaffa ett par
    Sedelpressar ytterligare…å sedan
    köra dessa på ackord dygnet runt
    …alternativt använda nuvarande
    pressar till att bara trycka Tusen-
    lappar…å ge fan i småsedlarna

    • Om man trycker mer pengar utan teckning kommer småslantarna vi redan har att bli värdelösa, funkar ungefär som att kissa i byxan.
      Venezuelas Maduro har redan provat.

      • Testades även av Gustav II Adolf vilket till slut ledde till att vår nuvarande franska kungafamilj fick köpa Sverige till ett reapris även om detta skedde först efter Karl XII:s härjningar.
        Antar att Putin är spekulant när allt rasar 😉

      • Kommunisten Robert Mugabe provade också i Zimbabwe i Afrika med känt katastrofalt resultat.

        Olof Palme (S) var i början en av rådgivarna till Mugabe. Haveriet av Zimbabwes ekonomi kom lite senare som på beställning.

      • Betyder inte att våra politiker inte skulle kunna tänka sig prova.
        Tror man att den typ av invandring vi har blir lönsam på sikt så kan man nog tro att det vara är att trycka fler sedlar.

  16. Klart att vi har råd med allt som Grekland tills bubblan spricker då ska ni få se på faan. När bidragen slutar komma då är dagens våld en rena sörgården.

      • Börja gärna med de 258 miljarder som den mkt gode sossen Göran P ”lånade” av våra pensioner och som gjort Sverige till Europas fattigaste pensionärer, dock inget som bekommer PRO


    • sååå sant, då kommer alla panchos
      få bärsärkaraseri, å löpa amok efter
      lössen som gjort oss detta
      …lössen skall inte underskatta vår
      vrede, som ännu bara är i sin linda

  17. Intressanta siffror….
    Visste inte ens att detta verk fanns

    Den nettosiffra som fortfarande ingen ifrågasatt är dryga 300 miljarder årligen och med ett inflöde på 7% årligen borde 7% gälla även nettokostnadsökningar…

    Och hela alstret är ju ett molm av att man spenderar pengar nte ”.. vad får vi för pengarna egentligen” eller att man lyfter fram just migrationens alla kostnader utan alla är lika……
    dvs det skapas inga styrmedel rörande vad vi klarar av utan statens ekonomi styrs enligt GSG-principen . .

KommenteraAvbryt svar