Ryskt bombplan kraschlandar

Tupolev Tu-22M3 – känd som ”Backfire” av nato – var på ett träningsuppdrag i Murmansk, norr om polcirkeln den 22 januari. Flygplanet, som har en besättning på fyra, försökte landa på landningsbanan i en snöstorm. Dock en mindre framgångsrik landning. Tre av de fyra ombord omkom. ”Backfire” är ett kärnvapenbärande överljudsplan, som byggdes på 80 talet.

DailyMail

4 thoughts on “Ryskt bombplan kraschlandar

  1. På finskt vulgärspråk kallas ryska plan för ”Putolev”, efter ”putoaa” som betyder ”faller ner” (grundformen är ”pudota”). Man ska inte skratta åt andras olyckor och åt medmänniskors död, men den vapenfetischism som grannen i öst bedriver, med hot och luftrumskränkningar och spektakulära krigsshower, är bara motbjudande att beskåda. Ryssland förtjänar sannerligen en bättre regim.

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Besättningen måste ha varit verkligen desperat, som försökte landa på detta flygfält, om det ens VAR ett flygfält. I tät dimma, med en landningsbana täckt av tunt? snölager, vad jag kunde se inga flygfältsbelysningar heller. Marken borde ha varit osynligt för ögat. De kommer i en vinkel som är närmast lika med direktanslag mot marken. Under dessa förutsättningar hade de inte en chans. Hade de kommit i halva vinkeln, så hade de sannolikt klarat sig, även om de inte kunnat se banan. Landningsställen höll dock vilket tyder på kvalitét, men man såg tydligt att planen byggs i 2 delar, som sedan kopplas ihop i en slutmontering.

KommenteraAvbryt svar