Italien bygger anti-EU-axel

av Soeren Kern  •  20 januari, 2019

  • ”Idag börjar en resa som kommer att fortsätta under de kommande månaderna för ett annat Europa, för en förändring av Europeiska kommissionen, av europeisk politik, som sätter rätten till liv, arbete, hälsa och säkerhet i centrum, allt det som den europeiska eliten, finansierad av [den ungerska miljardären och filantropen George] Soros och representerad av Macron, förnekar …” – Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister och inrikesminister.

  • ”Både president Macron och mrs Merkel har uttryckt frustration över populismens och nationalismens uppgång, och över Europas tvekan när det står inför problem som klimatförändringar och massmigration …” – The Times.
  • ”Det enda jag vet säkert om Europaparlamentsvalet är att socialister och kommunister alltid kommer att vara färre i Bryssel – de har redan gjort tillräckligt stor skada …” – Matteo Salvini.

Den italienska inrikesministern Matteo Salvini leder ett försök att skapa en paneuropeisk populistallians för att utmana det proeuropeiska etablissemanget om EU:s framtid. Målet är att återfå suveränitet från icke-valda byråkrater i Bryssel och förflytta viktiga maktfunktioner inom EU tillbaka till nationella huvudstäder.

Tyskland och Frankrike, de självutpekade väktarna av Europeisk integration, svarar på utmaningen med en ambitiös plan på motåtgärder för att göra EU en ”mer avgörande makt på världsarenan.”

Kraftmätningen, som hotar att dela upp EU i mitten mellan Euroskeptiska nationalister och Eurofila globalister, kommer att hetta till under de kommande veckorna och månaderna, före Europaparlamentsvalet i slutet av maj 2019.

Läs vidare

5 thoughts on “Italien bygger anti-EU-axel

  1. Vi skall inte glädja oss i förväg, till nya EU efter valet, det går väl att fuska i EU-valet också.
    Det spelar nog ingen roll hur folket röstar.
    Min största förhoppning är att bli av med Timmerman och Cecilia Malmström.

    • Det beror på om du röstar eller ej! Det är runt 52% som röstade i Sverige sist. Det är lite, därför väger varje röst tyngre. Ceciliorna har redan lämnat in för de fattade vartåt det brakade. De är mycket omdiskuterade i Europa, en var i Spanien och sa att de skulle göra upp efter Franco. Huvudnyhet, sedan skulle hon pudla men det gick inget bra. En hel kennel hade inte räckt.
      Den engelske ledaren för gruppen som SD är med i får ju lämna efter Brexit, han är musse.
      De försöker fixa en grupp som är mot Macron, Merkel går. Macron, makrillen, betyder också något annat på franska. Nåväl, han är rädd nu och många till Timmermannen hörs mer och mer sällan. I andra EU länder är det rapportering och debatter om EU.
      I Sverige hasplar de ur sig lite innan det är val, sedan går de inte på mötena en gång. Schlyter som lämnar-mp och Eu stolen-stöder militanta veganers terrror mot enskilda bönder. Kolla Anders Lindbegrs fru! Hon går inte på mötena, hon har väl så mycket att stå i.
      Ulfskog ljög ihop om långtradartransporterna, jag bemötte med fakta. Mycket ilska! Det var ett direktiv som redan var fattat som hon framförde som om hon drev frågan! Oärligt, det hon skrev var också lögn. Kollen är stenhård på autobahn. Det är ont om rastplatser för de måste hålla tiden, de kollar i lastbilarna.
      Så upp ur soffan och rösta bort skräpet och släng dem på historiens bakgård!

  2. Hela forna östblocket, Italien, Österrike, Danmark och möjligen Finland torde vara mindre glada över junkerns tilltag. Storbritannien lämnar också tack vara att dess befolkning inte ville ha massinvandring. Det är så dags att tycka så.

KommenteraAvbryt svar