Om regler och kommentarer


På Pettersson är det ännu så länge nästan fritt fram att kommentera och kommentarerna granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Kommentera sakfrågorna, inte personers utseende och återigen vårda språket.

Tänk på att kommentarer som innehåller tre heller fler länkar placeras i vänteläge. Detta för att spamkommentarer ofta innehåller många länkar.

Du får vara anonym, men det är inte tillåtet att använda någon annan persons riktiga namn.

Visa respekt, identifiera dig och byt inte alias hela tiden. Håll dig till ämnet och försök tillföra något till diskussionen.

Vi har BBS-lagen att förhålla oss till.

Jag drar mig i det längsta för att ”porta” någon men raderar då och då en del kommentarer innehållande mindre fina uttryck, mot enskilda eller hela grupper av människor.

Radera historik och cacheminne då och då, annars ökar risken att fastna i det automatiska spamfiltret.

Mer Om kommentarer

-Pettersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Om regler och kommentarer

 • Göran

  HMF har som syfte att skrämma vanliga människor från att avslöja den kriminella korruption och maktmissbruk som finns hos makthavare i Sverige.
  Därför finns inte den allra minsta tydliga definition på ”HMF”. Maximalt yvigt och luddigt o det är syftet!
  En lag som ger ”rätt” raser o religioner enbart rättigheter och ”fel” enbart skyldigheter är utan minsta tvekan både olaglig och rasistisk.
  Det finns inga demokratiska beslut på att fängsla eller bötfälla skötsamma människor som kommer med besvärande kritik, utan det är juristerna egna sjuka och perverterade tolkning.
  I hela efterkrigstiden hade Sverige ett försvar för att slippa det lidande en sån här situation ger för befolkningen. En sjuk och kriminell ”Ockupationsjuridik” ger yrkeskriminella män från hela världen en slags juridisk immunitet. Vidare ”rättighet” till oinskränkt bidragsförsörjning i gräddfil. Ingen ovidkommande bagatell är för liten för att överbevisade mördare och våldtäktsmän med ”rätt” bakgrund hånflinande ska gå fria från straff. Varje uppenbar lögn om ”barn” eller ”utsatta grupper” används för att helt deaktivera Svensk lag.
  Det är dags att förvara landet mot både de kriminella samarbetsmännen i domstolarna, media och deras omgullade import-kriminella rasistapor.
  Annars kostar detta sjuka och korrupta system för många människoliv helt enkelt!
  Det var det här som Sveriges Försvar en gång skulle förhindra!

  Gilla

 • Göran

  Det finns sunt förnuft om vad man skriver och inte!
  Så långt inga tvivel för gränserna är hyfsat tydliga.
  MEN bland Sveriges åklagare och domstolar finns människor som verkligen på lösa boliner både fängslar och bötfäller folk för att de nyttjar sin mänskliga rättighet att prata sanning om situationen i Sverige.
  För dessa Vänster-kriminella är varje fakta eller sant ord som strider mot de politiska dogmerna ”olagligt”.
  Notera att deras sjuka och kriminella ”Ockupationsjuridik” inte är nedskriven. Det var den inte heller när Tyskarna ockuperade Norge och Danmark 1940-1945.
  De som tidigare beundrade Sovjetunionen och övriga kommunistdiktsturer sitter nu vid makten i Sveriges Rättsväsende.
  Samtidigt som inga bevis alls krävs mot fattiga skötsamma Svenskar så anses inga bevis i världen räcka till för dagens import-kriminella ”Herrefolk” med juridisk immunitet som om de varit SS 1943…
  Skulle påstå att Svenskar har en fullständig rättighet att med vilka medel som helst se till att dessa Vänster-kriminella maktmissbrukande och korrupta förtryckare plockas bort!
  De hör hemma i fängelse!
  Tillsammans med sina omgullade import-kriminella ”Herrefolk” kostar de helt enkelt för många oskyldiga Svenska människoliv!
  Det finns prejudikat från 1945!

  Gilla

 • ruben

  Det skulle vara intressant höra av 7 klöver partierna om de kan peka på något konkret i SD:s partiprogram, som är anledningen till att SD ska frysas ute ur riksdagens normala samarbete.

  Gilla

 • Discursion

  Nätehatsgranskaren är inget annat än en politisk åsiktspolis a la Stasi DDR. Alla som är emot rådande misskötsel av Sverige trollas om till ”hatare” av regimen vilket är,ett bekvämt sätt att bli av med sina motståndare som är emot folkutbytet som faktiskt pågår i landet.
  I BBS-lagen ovan nämnd finns paragraf med punkter om uppvigling samt uppmaning är vilka båda är kriminaliserat 🙂 sug på det en stund……………..

  Gilla

 • Macke

  Näthatsgranskaren hyllade sig själva vid årskiftet med alla anmälningar som de hade gjort under det gångna året.

  ”Vilket år!”

  1 218 polisanmälningar har gjorts från starten 2017 till slutet av 2018 .

  294 av dessa polisanmälningar har gått till åtal. Många av dem ligger hos domstolarna i väntan på huvudförhandling och dom.

  144 domar om näthat har fällts, grundade på 214 polisanmälningar. Det händer att en misstänkt begår nya hatbrott som hen anmäls för, därför kan en och samma dom kan innehålla flera anmälningar. Antalet fällande domar för hets mot folkgrupp som begåtts på nätet har nästan tiodubblats sedan vi började söka upp och motverka brottsliga uttalanden i sociala medier.
  https://www.facebook.com/nathatsgranskaren.se/

  Gilla

  • Argus

   Därför gäller det att skriva typ sovjetiska skämt. Det vill säga att alla förstår men ingen kan ta åt sig utan att tappa ansiktet. Engelsmännen är världsmästare på att förolämpa varandra med ett leende. Lady Astor, som var den första kvinnan som tog plats i det brittiska parlamenetet lär ha sagt till Winston Churchill: ”If you were my husband, I’d poison your tea,” varpå Churchill svarade ”Madam, if you were my wife, I’d drink it!”.

   Gilla

   • Tobbe

    Ett annat bra sätt är att omformulera till frågor som ju aldrig kan sägas framföra en åsikt. Som till exempel borde jag i en tidigare kommentar istället för att påstå att inaveln syns igenom hos Annie Lööf ställt frågan om det verkligen är sant att hennes föräldrar är syskon. 😉

    Gilla

 • Tobbe

  Först och främst vill jag tacka dels för bloggen men även för länken till BBS-lagen!
  Själv är jag dock medveten om att alla inte har samma förmåga att uttrycka sig på ett korrekt och civiliserat sätt och jag använder själv ofta(st) ironi och sarkasmer för att uttrycka mig även om denna kommentar är menad att vara ultraseriöst skriven.
  Även de som inte har förmågan att briljera med sitt språk har dock sin fulla rätt att uttrycka sig, precis som det står citerat från FN.s kovention om mänskliga rättigheter längst upp på bloggen och för mig som fick genomlida tre år av ren och skär mobbning från min lärarinna på mellanstadiet förstår jag mycket väl hur frustation över sin egen maktlöshet lätt kan övergå i ett hat som överskrider alla gränser.
  Är idag glad åt att jag inte kom i hennes väg i vuxen ålder och gjoirde mig själv olycklig på kuppen, speciellt som jag nu vet att hon fixade det helt själv genom att få sparken, men någonstans måste även den lilla, frustrerade och maktlösa människan få utlopp för detta såväl som medkänsla för sin situation.
  Med detta sagt så är jag väldigt tacksam för att Petterssons Blogg finns och har därmed full förståelse för att vissa avarter av inlägg helt enkelt måste rensas ut om bloggen ska överleva för (s)ystemet har fortfarande maktmedel att tillgå som skulle kunna krossa bloggen såväl som vår möjlighet att uttrycka våra åsikter och/eller bilda opinion.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Såg men tillfredsställelse i går att två mycket osmakliga inlägg under texten om landningen i Hudsonfloden snabbt försvann. Jag står långt ifrån den här bloggens politiska hemvist, är öppet nyfiken på motståndarsidans resonemang men vill inte att mitt namn ska kopplas ihop med en blogg som låter alltför lågtstående kommentarer vara kvar.

  Gilla

  • Tobbe

   Har själv börjat kolla in vad som skrivs på Flamman men låter bli drakarna då jag ändå får ta del av deras (des)information via SVT och heller inte vill ge dem några klickningar. Skulle vara intressant med ett liknande kommentarsfält som här i bloggen även där så jag tror iaf att jag hajar vad du menar.

   Gilla

 • .

  En mycket bra nyhetsportal som jag läser nästan dagligen.
  Och jag har all respekt för Pettersson och han idoga arbete.
  Det är hans site och naturligtvis han som bestämmer vad som får skrivas eller inte.
  Men, tyvärr har jag märkt att det dock finns lite smolk i bägaren, allt får inte komma fram även om det framförs på ett korrekt, vederhäftigt och artigt sätt. Det är lite synd med dessa restriktioner i vissa specifika ämnen och det ger tyvärr en lite bitter smak.
  Men, även solen har fläckar!
  MVH
  Janne

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra att du återkommande tar upp det, Pettersson!

  Det behövs tydligen påminnas för en del.

  Sedan är vi som vill och kan kommentera, mycket tacksamma för att det fortfarande finns bloggar, som tillåter en fri debatt under eget ansvar. Som även har riktigt högt i tak.

  Ser gärna att fler ”vänstermänniskor”, även tar sig tid att kommentera.

  För då skulle de lära sig, att demokrati inte bara är enfald, utan mångfald i åsikter. Det är av sina politiska motståndare man lär och utvecklar sitt tänkande. Inte av att förvanska verklighet och fakta, nicka med och ryggklia i de egna leden, hela tiden.

  Naturligtvis gör du helt rätt i att ta bort mycket ”tramsinlägg”, som då och då, dyker upp. Det är ju ändå din blogg.

  Bra jobbat till er på bloggen, för att demokratins yttrande- och åsiktsfrihet står i fokus.

  Gilla

  • Snuten i Trollywood

   Det är sällan för att inte säga mycket mycket ovanligt med tramsinlägg. det har nog att göra med tonen eller att innehållet inte faller Pettersson i smaken, men som sagt, det är hans blogg.

   Konstruktiv kritik är att inte klia medhårs i alla lägen. Det är då man lär sig. Det är då man åtnjuter respekt.

   Hur som helst är vi alla otroligt tacksamma för den tid och den energi Pettersson lägger ner för att få till denna fantastiska blogg med ”ganska” högt i tak. Jag är med bollen nedan, ni borde få ersättning för det ni gör. Hög ersättning då du Pettersson gräver bättre än en grävling, inget undgår din sylvassa nos.

   Gilla

 • Norrabantrollet

  En femtiolapp hit i månaden är mer värt än en femhundring till Dagens Nyheter.

  Gilla

 • Kalla mig Bollen

  Till Pettersson:

  Vi som skriver här inne skriver från hjärtat, jag hoppas du är lika tacksam för det som vi är för dina artiklar. Jag kan inte tänka mig att kommentera efter massa uppspjälkade regler som gör att den ton och det jag vill ha framfört går bort. Då finns det ju ingen poäng att skriva. Men hot är naturligtvis oacceptabelt hur man än ser på det.

  Gilla

  • Kalla mig Bollen

   Vill tillägga att jag tycker du gör ett fantastiskt jobb även om du ibland verkar ”hovra” lite väl ofta med fingret över deleteknappen.

   Gilla

   • Ulvis

    Tja, väl rutat! Pettersson är värd ett pris för sin insats. Det borde instiftas ett pris för alternativa media och där ligger Pettersson riktigt bra till. Jag anser att det är hög tid att alternativa media får del av kakan som SVT snor åt sig via skattsedeln. 5% oavkortat till alternativmedia till att börja med och instifta ett pris för bästa journalistik inom alternativmedia där vanligt folk väljer pristagaren/na.

    Gilla

  • Pettersson

   Efter en massa uppspjälkade regler? Ett vårdat språk och inga hot ska väl inte vara så svårt.

   Några exempel på kommentarer på ord i kommentarer jag tagit bort nedan.

   din satans häxa
   vidrig då svenska gamla äter gris
   rövhålet
   önskar jag er en tidig plågsam död
   Synd att den judekärringen inte ”åkte skorsten”
   En sketen neger är en neger och förblir en neger

   Det är från senaste dygnet, sådan ord och uttryck passar kanske på Aftonbladet och Expressens debattsidor men inte bland seriöst folk.

   Men tänk på att även seriösa kommentarer kan försvinna med det automatiska systemet om ni inte rensat datorn, plattan eller telefonen. Läs på länken ovan.

   Pettersson

   Gilla

   • Niklas

    Svårt att bilda sig en uppfattning av en halv rad eller nåt i den stilen. Taget ur sitt sammanhang kanske det är stötande men jag vill gära se helheten för att kunna bedöma. Oftast ser jag många ”gilla” på bra kommentarer trots en sunkig ton, men tonen är naturligtvis en del av inlägget.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: