”Vi fick reda på sparpaketet i radio”


MEDIA. Journalistklubben på Södermanlands Nyheter kritiserar Sörmlands Medias vd Jenny Hoflund Bergvall efter att hon berättat om en nedbemanning i P4 utan att prata med facket. ”Hon åsidosätter förhandlingsordningen”, säger Tommy Kägo, ordförande i journalistklubben på Södermanlands Nyheter.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till men går an året runt. Den njutes bäst utomhus men går även att dricka på andra platser, men den går inte att spä ut som en lokaltidning. – Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål!

I morgon tisdag inleds förhandlingar om omorganisation på Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren efter NTMs övertagande av ägarbolaget Sörmlands Media.

I fredags berättade Sörmlands Medias nytillträdda vd Jenny Hoflund Bergvall i en intervju i P4 Sörmland att förhandlingen kommer att leda till att det blir färre anställda på Sörmlands Media. Den informationen hade journalistklubben på Södermanlands Nyheter inte fått.

– Vi fick reda på sparpaketet i radio. Det gör mig bekymrad att hon går ut i radio och säger det men inte informerar oss. Hon åsidosätter förhandlingsordningen, säger Tommy Kägo, ordförande i journalistklubben på Södermanlands Nyheter.

-Pettersson säger att det blir färre och färre journalister på Södermanlands Nyheter. Lokaltidningen är snart lika utspädd som gin och tonic utan gin!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


5 responses to “”Vi fick reda på sparpaketet i radio”

 • Tony

  Omorganisation?? Varför inte lägga ner skiten istället, alternativt börja att berätta verkligheten för kunderna, det tror jag dom hade uppskattat.
  Lögn journalistiken fungerar inte, det borde dom ha insett vid detta laget.

  Gilla

 • turrim

  Alla som sparkas blir i stället kommunikatörer i statliga och kommunala verksamheter. Där finns inga tak för hur många man kan ha. Taken finns för dem som handgripligen gör nytta åt medborgarna.

  Gilla

 • S Eriksson

  Vad är egentligen en journalist? Jag befarar att riktiga journalister är dom som blir eller riskerar att sparkas. För att ……

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Oj vad sugen man blir på gin. Inomhus.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: