Stäng

”Vi fick reda på sparpaketet i radio”

MEDIA. Journalistklubben på Södermanlands Nyheter kritiserar Sörmlands Medias vd Jenny Hoflund Bergvall efter att hon berättat om en nedbemanning i P4 utan att prata med facket. ”Hon åsidosätter förhandlingsordningen”, säger Tommy Kägo, ordförande i journalistklubben på Södermanlands Nyheter.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till men går an året runt. Den njutes bäst utomhus men går även att dricka på andra platser, men den går inte att spä ut som en lokaltidning. – Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål!

I morgon tisdag inleds förhandlingar om omorganisation på Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren efter NTMs övertagande av ägarbolaget Sörmlands Media.

I fredags berättade Sörmlands Medias nytillträdda vd Jenny Hoflund Bergvall i en intervju i P4 Sörmland att förhandlingen kommer att leda till att det blir färre anställda på Sörmlands Media. Den informationen hade journalistklubben på Södermanlands Nyheter inte fått.

– Vi fick reda på sparpaketet i radio. Det gör mig bekymrad att hon går ut i radio och säger det men inte informerar oss. Hon åsidosätter förhandlingsordningen, säger Tommy Kägo, ordförande i journalistklubben på Södermanlands Nyheter.

-Pettersson säger att det blir färre och färre journalister på Södermanlands Nyheter. Lokaltidningen är snart lika utspädd som gin och tonic utan gin!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 reaktioner på “”Vi fick reda på sparpaketet i radio”

  1. Omorganisation?? Varför inte lägga ner skiten istället, alternativt börja att berätta verkligheten för kunderna, det tror jag dom hade uppskattat.
    Lögn journalistiken fungerar inte, det borde dom ha insett vid detta laget.

  2. Alla som sparkas blir i stället kommunikatörer i statliga och kommunala verksamheter. Där finns inga tak för hur många man kan ha. Taken finns för dem som handgripligen gör nytta åt medborgarna.

  3. Vad är egentligen en journalist? Jag befarar att riktiga journalister är dom som blir eller riskerar att sparkas. För att ……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: