Enfalden i svensk media blir ännu enfaldigare


MEDIA. Sörmlands Media äger och driver Katrineholms-Kuriren, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning och Södermanlands Nyheter. Förra året köptes Sörmlands Media av mediekoncernen NTM. Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman, blir ansvarig utgivare och chefredaktör för alla tre tidningarna.

Eva Burman, Eskilstuna-Kuriren

I klartext betyder detta att enfalden i svensk media blir ännu enfaldigare. Fler samproducerade artiklar, mer färdigköpt spaltutfyllnad och färre lokalproducerade nyheter och reportage, även om det naturligtvis kommer att heta att det blir mer satsningar på lokalt material i de pressmeddelanden som kommer att sändas ut. Lokaltidningar utan lokala redaktioner och chefer är inga lokaltidningar utan bilagor till huvudtidningen.

-Nåväl, Pettersson vill i varje fall gratulera Eva Burman till nya jobbet och passa på att tacka för den reklam vi fått genom åren. Bland annat i denna artikel Lokaltidningen avgör inte vad som är yttrande- och åsiktsfrihet, och hoppas det goda samarbetet kan fortsätta…

Alex Voronov är politisk redaktör Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren. Voronov är öppet islamist och gör Muslimska brödraskapets tecken. Får han behålla sitt arbete vet vi vad de nya ägarna står.

NTM-koncernens bolag och varumärken:

Öst Media: nt.se, 24nt, Norrköpings Tidningar, corren.se, 24Corren, Östgöta Correspondenten, folkbladet.se, Folkbladet, mvt.se, Motala Vadstena Tidning, vt.se, Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning, vimmerbytidning.se, Kinda-Posten, affarsliv.com, klackspark.com, Linköpings-Posten, Norrköpings-Magazinet, Linköpings Näringslivsmässa, Norrköpings Näringslivsmässa, JobbPlus och JobbPro mfl.

Sörmlands Media: Sörmlands Media med ekuriren.se, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, sn.se, Sörmlands Nyheter, kkuriren.se, Katrineholms-Kuriren, affarsliv.biz och gratistidningen Extra.

Upsala Nya Tidning: unt.se, Upsala Nya Tidning, eposten.se, Enköpings-Posten, Uppsalatidningen, Sigtunabygden, Knivstabygden, affärstidningen Uppgång, uppgang.se, uppsala.com, Östra Uppland & Annonsbladet, Norra Uppland, Västra Uppland samt RixFM och Star FM.

Gotlands Media: Helgotland.se, Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda, Affärslivgotland.se, Gotland Just Nu, Gotland.net, Almedalen Just Nu, Rix FM, Mix Megapol, Rockklassiker och NRJ.

Norrbottens Media: kuriren.nu, Norrbottens-Kuriren, nsd.se, Norrländska Socialdemokraten, Norrbottens Affärer, norrbottensaffarer.se, Extra Luleå, Extra Boden samt RixFM och Star FM.

Teknomedia utvecklar digitala plattformar och tjänster åt både våra egna mediehus och externa kunder. Teknomedia är dessutom ett av Sveriges största produktionsbolag för video- och ljudproduktion.

Mötesfabriken är ledande eventarrangör som skapar möten mellan företag och människor, och mellan företag genom galor, mässor, konferenser, kick-offer och mycket mer.

Radio & Co är vårt radiobolag med försäljning för radiokanalerna Rix FM och Star FM.

Pressgrannar är vårt stora tryckeribolag med anläggningar i Linköping, Uppsala och Visby. Tryck i Norrbotten är vårt tryckeribolag i Luleå och Ektab vårt bolag i Eskilstuna. Bolagen trycker våra tidningar och många ledande facktidskrifter, kundtidningar, DR och specialprodukter med mera åt kunder över hela landet. Österbergs i Nyköping är vårt civiltryckeri.

Svensk Hemleverans samt Norrbottens Media Distribution är våra bolag för hemleverans och leverans till företag av våra egna och andra utgivares tidningar och tidskrifter samt reklam, brev, paket, gods, fruksotbröd med mera sju dagar i veckan.

NTM Fastigheter äger och förvaltar kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Östergötland.

Resecenter är en resebyrå och researrangör med butik i Norrköping. Resecenter säljer resor från ledande researrangörer och arrangerar upplevelse- och temaresor.

Mer bolagsinformation 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Enfalden i svensk media blir ännu enfaldigare

 • Urban Lindgren

  Pettersson!!
  Jag tänker så här.

  Dessa tidningar är i stor utsträckning beroende av presstöd, eller hur?

  Om vi tänker oss att vi från presstödet avräknar ALLA ersättningar som utgår till styrelse, VD, m fl samt vinst så tar vi bort stor del av incitamenten att driva dessa tidningar vidare, för de överlever knappast av egen förmåga.

  Gilla

  • Pettersson

   Jag tror inte just de här tidningarna har något presstöd, eventuellt lite distributionsstöd.

   För övrigt så behöver vi tidningar, dock bättre än idag.

   Gilla

 • Billy Boy

  Kommer fd platschef och ansvarig utgivare Anna Falk på Södermanlands Nyheter att gå i fängelse nu …

  … eller är misstänkt begångna yttrandfrihetsbrott på jobbet tidigare nedlagda av åklagare eller kanske t o m preskriberade?

  Gilla

  • stefan a.

   Att vara ansvarig utgivare är rättsligt det tryggaste man kan vara i Sverige, man låtsas som om det är en utsatt position men det är bara JK som kan väcka åtal mot en sådan person på det allmännas bekostnad, vill du göra det själv måste du ha en jävl…. tjock plånbok..
   .

   Gilla

 • Tony

  Är det verkligen möjligt att Enfalden hos Svensk media kan bli värre än den redan är?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Mittmedia säljs till vad det verkar norska Polaris. Vilka tidningar som ingår i Mittmedja finner man här
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Mittmedia

  Gilla

 • SVENSK

  Med ”du” menar hon dig som inte är kulturmarxist!

  Gilla

 • Danne

  Journalism?

  När blev importen av muslimer den viktigaste ”politiska” frågan i Sverige någonsin? Hur kan det lagstiftas så att du inte kan diskutera vår framtid.

  Vad driver dessa småpåvar att offra alla demokratiska värden för att kunna släppa in migranter, vilka inte ens är flyktingar.
  Kan deras hävdelsebehov vara av denna gigantiska storlek? Ingenstans diskuteras orsak – verkan, fördel – nackdel. Bara tyckanden utan relevans från de som tidigare ansetts som den tredje statsmakten, i meningen att de kunde påverka genom fakta.

  Idag är det aktivism och agendor som driver media framåt, det känns bissart att inte kunna diskutera saker öppet och relevant utan att bli smutskastad.
  Själva tror de tydligen att de är satt under attack, om de kunde slulle de ha skenrättegångar a la Stalin. Det får bara finnas en sanning, trots att det inte finns belägg för den sanningen.

  Gilla

 • SVENSK

  Det var tydligen så att yttrandefriheten var till för att Marxister och kulturmarxister fritt skulle kunna framföra sina budskap. Nu när andra vill det, passar det sig tydligen inte med yttrandefrihet!

  Gilla

 • SVENSK

  Det var tydligen så att yttrandefriheten var till för att Marxister och kulturmarxister fritt skulle kunna framföra sina budskap. Nu när andra vill det, passar det sig inte med yttrandefrihet!

  Gilla

 • Carina-Fina

  Så fruktansvärt depraverande för vårt lands framtid. Det ser svart ut för yttrandefriheten och demokratin.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: