NTM-koncernen köper Sörmlands Media


MEDIA. NTM-koncernen har för avsikt att förvärva Sörmlands Media AB av Eskilstuna-Kuriren AB. I köpet ingår tidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren, enligt ett pressmeddelande.

I förvärvet ingår också flera tryckerier samt Eskilstuna-Kurirens ägarandel i Mittmedia. Eskilstuna-Kuriren får när affären genomförs en styrelseplats och en ägarandel i NTM.

”Geografiskt sett passar tidningarna in mycket bra i vårt koncernbygge då vi kommer att få ett sammanhängande utgivningsområde från Uppland ner till norra Småland, något som ger oss stora synergieffekter”, säger NTMs koncernchef Lennart Foss.

– Våra tidningar är idag välskötta och journalistiskt mycket framgångsrika. Genom att vi nu gör en fusion med NTM med sina starka finanser och sin framåtsyftande publicistiska ambition för lokaltidningar skapar vi förutsättningar för att våra tidningar ska vara en fortsatt aktör i utvecklingen av den framtida mediemarknaden och därmed ha en tryggad utgivning, säger Sören Axelsson, ordförande för Eskilstuna-Kuriren AB.

-Pettersson har inga synpunkter på affären som sådan. Vi har inte haft någon bra lokaltidning på många år i sydöstra Södermanland och tror knappast det kan bli sämre.

Sedan är Sören Axelsson bra fräck när han påstår att Sörmlands Medias tidningar är journalistiskt välskötta och framgångsrika…

Petterssons har varit och är populär på Sörmlands Media.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “NTM-koncernen köper Sörmlands Media

 • Björn

  Inte ett dugg förvånande. Corren, MVT och NT är av precis samma skrot och korn som SN (läs PK-megafoner). Kaka söker maka skulle man kunna säga.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Ganska logiskt. Samma standardförfarande som man alltid haft i utdöende branscher.
  Slå samman, effektivisera och kostnadsminimera.
  På så sätt vinner man tid innan det är dags att slå vantarna i bordet.

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Efter att följt dig i snart 8 år,kan även jag som Skåning inse och förstå,att detta köp måste vara en rejäl nitlott !!
  Nåväl har inga aktier i det bolaget…

  Gilla

 • Billy Boy

  Man frågar sig om man i NTM-koncernen är fullt medvetna om att de just är på väg att förvärva rena …

  … när de övertar Sörmlands Media AB med de ingående tidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

  Då kanske den här trollfabrikören kan få ett passande reträtt-jobb på någon av NTM:s tidningar när han snart blir avsatt från sin nuvarande befattning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: