Stäng

Har vi råd med att talmannen driver med oss?

REGERINGSBILDNINGEN. Talman Andreas Norlén skjuter upp statsministeromröstningen och kommer att hålla en ny talmansrunda på onsdag. Det meddelade han på en presskonferens efter dagens avslutade talmansrunda.

– Jag ger berörda partier 48 timmar att lösa de här problemen och jag förutsätter att alla gör sitt yttersta för att åstadkomma en lösning, säger Norlén.

Detta betyder att en statsministerkandidat kan nomineras på onsdag eftermiddag och gå till omröstning på fredag.

Om förhandlingarna inte går i lås planerar han en fjärde omröstning i nästa vecka. Misslyckas även den går Sverige till ett extra val, som Valmyndigheten har rekommenderat ska ske den 7 april.

-Pettersson tycker det är skandal. Partiledarna fick besked om att 16 januari gällde den 19 december 2018. Nu är det bra fräckt att begära 48 timmar till.

Vem kommer att ta ansvar för en sådan här regering?

Löfven ska regera med S+MP och driva en politik som C+L bestämt och budgeten i år är lagd av M+KD med stöd av SD och nu ska V vara med på ett hörn. Vem tar helhetsansvaret?

Har vi råd? 

Fem partier, S+MP+C+L och nu kommer V med som driver fundamentalt olika politik ska kunna visa att just deras parti fått igenom det dom lovat. Det kommer att bli läge skatter, högre skatter, mera bidrag, stöd till miljön, fler invandrare, familjevecka, oj, oj, och det kommer en lågkonjunktur…

Det enda dessa fem partier har gemensamt är att Sverigedemokraterna ska hållas borta från inflytande, dock säger ingen vilka av SD:s förslag som är så orimliga så de inte går att prata om…

…och det tolererar talmannen!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 reaktioner på “Har vi råd med att talmannen driver med oss?

 1. De förhala med vet och vilja, jag tro det hela var uppgjort för länge sen.
  Passa inte resultatet ”kör” vi en ny runda tills det passa dom.

 2. Är han fullständigt vansinnig? Det är lika dåraktigt som att säga att Hitlers version av national-socialismen utmärkt går att förena med västerländsk demokrati.

 3. Var hittades A.Norlén någonstans ?
  Vilket patetiskt skämt men han som passar som handen i handsken i dagens totala idiot-Sverige.

 4. Väntar bara på att talmannen.även skall bjuda in Islamska rådets beslut innan ny kandidat utnämnes….. Abzurdistan gör skäl för sitt namn !

 5. Titta på bilden av honom…läs texten….svaret till detta jollrande svart på vitt…allt för fortsätta nedrivningen av landet….

  1. Vet inte vad ni norr om Åsen benämner en sådan person….
   I Skåne kallar vi dem mähä ! ;(
   Skulle inte förvåna mig,om han som det modernt uttryckes,” har växt upp i fel kropp” ?

 6. Som tack blev Sds andre vice talman Björn Söder bortknuffad.Han gjorde ett mycket bra jobb som andre vice talman,mycket bättre än förste talmannen som Sd var med och röstade fram,samme moderat som sägs ligga bakom DÖ.Men han passar 7 klöverligan som handen i handsken.
  Lika barn leka bäst, så sant så sant.

  1. 7 klövern ville ha bort Björn S.
   När praxis är att tredje största partiet har en talman tog de ingen hänsyn till.
   När Björn S höll i klubban då lyftes den upp och hördes när han klubbade.
   Fornarve (V) är nu andre vice talman lyfter inte ens på klubban och slår med.
   Hon vickar bara med handtaget.

 7. Detta kan bara hända i Sverige.

  Politikerna och stora delar av media, pratar även långt över huvudena på de det berör. Precis som att väljarna och medborgarna inte finns och att detta inte angår dem.

  Det finns inga alternativ i denna ”röra”. V måste rösta ”rött”, oavsett om dagen heter onsdag eller fredag.

  Vi måste fram till ett extraval nu. Svensk demokrati är annars snart i en ”avgrund”, herr talman.

 8. Varför måste talmannen i förväg och i detalj veta hur de olika partierna tänker rösta i en kommande statsministeromröstning? Då kan de ju lika gärna strunta i omröstning och lämna lappar direkt till talmannen!? Vad händer om V på onsdag fortfarande tänker rösta rött, lägger då talmannen ned hela tredje omröstningen? Det här börjar lukta illa…

  1. Luktat illa sedan valet 2014.
   Näeh den där talmannen sitter i samma soffa som S C L MP + V
   Tvålopera

 9. Skara- Bert talar ut.
  Det är ord och inga visor.

  ”Bert – SVEKET från Annie Lööf och Björklund!”

  1. Undrar vad Gunnar Hedlund som var partiledare från 1949 – 71 i Bondeförbundet och Centerpartiet, samt Thorbjörn ”Håll gränsen” Fälldin som var en landets statsminister, skulle säga om deras gamla parti.

   1. Hedlund kände jag inte personligen…Men mina möten med Thorbjörn gör mig övertygad om,att han skulle lyft dem i örat.
    Han var en bestämd man utan att nödvändigtvis stå i ljuset framför kameror… Alltså raka motsatsen till dagen C,och speciellt deras ledarinna.

 10. Mesen norlen är katastrof för Sverige , i klass med svetsarn.Gör man uttalande om islam då är man totalt blåst. Var är vi på väg?Käbbel ,käbbel,käbbel.

 11. Undrar hur andra länder ser på cirkus Sveriges fåniga försök till att få arslet ur vagnen och utlysa nyval.

  1. Övriga världen gapskrattar åt Sverige och kallar oss IDIOTER.
   Vad Sverige behöver är en landning av Trump och Putin det är två herrar som lovar saker och sedan står för vad dom lovat även om det är dumheter. Inte som Svenska politiker som ena dagen är sossar och nästa dag är centerpartister för att nästa dag vara liberaler och senare moderater, men hela tiden använda sig uteslutande av Sverigedemokratisk politik. Fy fan vilka mesar.
   En sak som jag reflekterade över var att V som varit utsatta för problemet att hållas utanför politiskt inflytande i 14 dagar kände sig djupt kränkta. HA HA HA. Hur skulle dom känna sig om dom varje dag året runt år efter år får höra att dom skall hållas utanför ???????

 12. Undrar när mesen och morsgrisen Norlèn ska bytas ut. Ingen pondus, ingen ryggrad och fullständigt opålitlig i sitt arbetssätt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: