Om och om och om igen släpps det ut en förhärdad kriminell invandrare med 13 identiteter


Från Polisen Södermalm

Polisen släpper ju bara ut dom… En fras vi hör till leda ibland. Jag tänkte därför nämna en av flera personer för att lyfta problematiken vi står inför.

I veckan satt en överförfriskad man på en busshållplats. När polispatrull passerar ser de hur två personer känner igenom mannens fickor. När personerna ser polisen springer de från platsen. Patrullen springer efter och med hjälp av hund grips de misstänkta.

En av dessa personer är känd under 13 identiteter styrkta med dna runt om i Europa. Han är född mellan 1997-2002 beroende på vilken identitet han uppgett. Alltså pendlar han mellan omyndig och myndig beroende på vad han står inför. Han förkommer i våra register med bland annat 18 grova stölder, 1 anstiftan till mord, 2 rån, 2 grova misshandlar, 1 våld mot tjänsteman och en hel del fler brott i samma kategorier. Totalt över 50 för oss kända brott under de senaste åren. Hur stort hans mörkertal är lämnar vi därhän.

Det här är alltså en person som vi griper om och om och om igen. Väldigt många av oss poliser på Södermalm har gripit mannen och vet vem han är till namn och utseende. Ändå fortsätter vi träffa honom där ute. Vill vi släppa ut honom? Självklart inte. Men verktygen i samhällets låda räcker inte riktigt till. Givetvis fortsätter vi, om och om och om igen, tills vi förhoppningsvis når resultat.

Jag klipper ett citat från vår rikspolischef Anders Thornberg från en intervju i somras: ”Vi har inte fått rätt förutsättningar. Det måste man ge oss. Annars kommer det inte att bli bra.”

Så om du är en av de som säger, ”polisen släpper dem ju bara”. Hör av dig till närmaste politiker och ställ fråga ”varför” dit istället.

//Linus

-Pettersson skickar en kopia på detta till tillförordnade justitieminister Morgan Johansson (S).

justitiedepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Riksdagen bestämmer genom lagar hur polisen i Sverige ska arbeta och vad polisen ska göra. Utifrån riksdagens lagar skriver regeringen förordningar och direktiv till polisen.

Regeringen utfärdar varje år ett regleringsbrev som innehåller de övergripande målen och prioriteringarna för polisens verksamhet. Regleringsbrevet anger hur stort budgetanslaget är för året, vilka särskilda uppdrag polisen har samt krav på återrapportering. Återrapporteringen sker i stor utsträckning genom årsredovisningen.

Det är något allvarligt fel på lagstiftare och regering när detta kan hålla på år efter år.


12 responses to “Om och om och om igen släpps det ut en förhärdad kriminell invandrare med 13 identiteter

 • gamgubben

  Blir lagarna som Polisen vill då skriker förmodligen stora delar av socialistsidan och PK-eliten, polisbrutalitet och nomenklaturan viker sig och pudlar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför överhuvudtaget plocka in kriminella parasiter ?

  Gilla

 • ruben

  Jag frågar den politiker, som läser detta, varför? Varför ska Sverige samla på all världens kriminella förmågor och stödja deras kriminella liv? Varför ska Sverige försörja all världens kriminella, som vill hit och ge dem gratis husrum? Kriminella brukar bli förföljda …av rättvisan. Sverige ska inte rädda någon kriminell från rättvisan. Jag tror inte Sveriges folk gillar det som nu sker i Sverige.

  Gilla

 • JEX

  Bygg internerings anstalter och samla ihop dessa där så vi vet vad dom är och så dessa lycksökare vet att dom blir inte fria förrän dom vill åka tillbaka därifrån dom kommer ifrån.

  Gilla

 • Danne

  Om de låser in dem så blir det ännu ett bevis på hur dåligt deras mångfald fungerar.
  De gör allt för att dölja fakta, samtidigt så börjar det bli fullt med ”pensionsräddare” på kåken.

  Gilla

 • Ståfräs

  82% PK idioter tycker allt fungerar bra, stort grattis, hoppas ni drabbas stenhårt

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Om 82:an själva drabbas så är det naturligtvis inte deras eller 7 klöverns fel utan SD:s och inte minst AFS fel !
   Blir definitivt en röst på AFS även 2022.

   Gilla

 • SvenskMan77

  Snabb kommentaren där men det var tydligen i södermalm. Inte så långt från fablernas värld med andra ord.

  Gilla

 • SvenskMan77

  ”Förbipasserande poliser som ser ett redigt brott”……….. hmm…
  I fablernas värld?

  Gilla

 • turrim

  Jo, men vi får inte pressa Morgan för hårt. Vi måste acceptera att lida.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: