Flygbolag vill att besättningen ska vara smala, smarta och passande


GOTT OCH BLANDAT. Pakistans Internationella flygbolag, PIA, slår ned på personal med ”övervikt”. I ett meddelande som distribueras till cirka 1.800 ur den kabinpersonal som arbetar för Pakistan International Airlines sägs att de har sex månader på sig att gå ned till viktgränsen eller att stanna på marken. 

Ordern, utfärdad den 1 januari 2019, av Aamir Bashir, generaldirektör, PIA, säger att officiella överskridande viktbegränsningar skulle sänkas med fem pund per månad.
För närvarande har en flygvärdinnamed 30 punds övervikt fortfarande rätt att flyga.

PIA har utfärdat ett viktdiagram för olika längder r och kroppstyper. För en ”medium lång” kvinna på 5 fot 7 tum höjd (1,7 meter), till exempel är guiden 133 till 147 pund.

Viktkontroll kommer att utföras på all kabinpersonal och kontrolleras av ledningen.

Smal, smart och passande…

1 pund (lbs) är ungefär 0,45 kg.

-Pettersson undrar vad det  pakistanska facket säger…, men det är inte bara en skönhetsfråga utan har även med säkerheten att göra.

Läs mer på The Independent…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Flygbolag vill att besättningen ska vara smala, smarta och passande

 • Weronica Selby

  PAN AM sokte vardinnor 1970 i Stockholm jag vagde 1 kg for mycket tjejen efter mig vagde 1 kg for lite sa inget PAN AM for oss

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Smala och smala`
  Känns väl som rätt normala vikter!

  Gilla

 • Danne

  Smala kanske dem kan bli.
  Men smarta och passande, det tror jag är en utopi. De gör sig bäst i öknen med sin kamelhjord.

  Gilla

 • Argus

  ”Smala, smarta och passande”? I den delen av världen?

  Gilla

 • sven Ingvars

  Sen är cheferna smällfeta grisar man kan bara garva

  Gilla

 • Stefan

  Men snälla,
  ni förstår ju inte att detta har med miljö o göra
  Ju lättare plan ju mindre soppa = mindre utsläpp

  Gilla

 • Mike E

  I normala länder utanför väst, och speciellt Sverige, så får flygvärdinnor fortfarande vara unga och vackra. SAS har en massa halvgamla, fylliga tanter och så klart massor med homosexuella män. Inget vidare.
  Ett par flygbolag med de vackraste kvinnorna är muslimska(!) Qatar Airways och Emirates, och så klart asiatiska flygbolag som Singapore Airlines och Thai Airways etc.

  Gilla

 • Billy Boy

  Om de stackars flygvärdinnorna skulle råka ha några hekto för mycket i kroppsvikt borde de ju kunna kompensera det med något lättare klädsel …

  … så dom får behålla jobbet och därmed slippa arbetslöshet.

  Men en sådan revolutionerande förändring måste förstås accepteras av flygbolagets muslimska arbetsgivare, de muslimska företrädarna i det ev facket, de muslimska resenärerna samt de västerländska extremfeministerna ffa från svenska (F!)

  Gilla

 • Blodsven

  Så länge de inte kräver burka på brudarna, så ser jag inget problem…

  Gilla

 • Sven

  Det är en PRISFRÅGA. Varje kg extra i planet gör att det går åt mer bränsle och det är inte billigt.

  Det här är för övrigt mycket orättvist. Vill Nisse i Hökarängen 186 cm lång och ökat i vikt på gamla dar och är i 75 kg-klassen numera checka in en resväska på låt säga 11 kg kostar detta extra. Låt säga 200 kr.

  Om en dam från Barnsley vill flyga med samma flygbolag och nöjer sig med handbagage slipper hon extrakostnaden för incheckad resväska. Men, om damen ifråga väger låt säga 150 kg?

  Inte alls schysst. Nej, vid incheckningen borde resenär + allt bagage vägas. Därefter tilläggsavgift på 1-2 kr / kg. Lägre pris för själva biljetten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: