När EU-parlamentarikers dotter rånar gamla är det tyst, men när svärmor…


MEDIA. I går skrev vi nedanstående inlägg, de flesta alternativmedier har också tagit upp det men jag har inte sett en artikel eller inslag om detta i Mainstream media, MSM, som även kallas ”etablerad media” och ”traditionell media”. 

-Pettersson tycker det är märkligt, för när SD-ledaren Jimmie Åkessons svärmor plockade ut lön från riksdagen utan att arbeta som en hel del ledamöter från alla partier har gjort genom åren var det förstanyhet på så gott som alla medier inkl. radio och TV.

Är det värre att plocka ut lön utan att arbeta än att stjäla grovt och ofta från gamla? 

TIDIGARE 2019-01-03. EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd till fängelse för grova stölder från äldre

ZIGENARE. Soraya Post har en tyskfödd jude som far och en mor som tillhör resandefolket enligt Wikipedia. Soraya Post är en svensk politiker för Feministiskt initiativ och ledamot av Europaparlamentet. Post arbetar främst för mänskliga rättigheter med fokus på romers rättigheter i Sverige och Europa. 

Soraya Post, FI, med dotter Thereza Eriksson

Soraya Post berättar för Sveriges radio att de romska kvinnorna är utsatta, dels som kvinnor och som romer, dessutom av sin egen grupp. När Soraya var två år gammal tvingades hennes mamma av myndigheterna till abort i sjunde månaden och tvångssterilisering. Detta var i Sverige år 1958 under en socialdemokratisk regering. Totalt var det åtta socialdemokratiska regeringar som godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet. 

Soraya Post har en dotter, Thereza Eriksson, 40, som kallar sig själv romsk aktivist och vill verka för att unga romska kvinnor integreras i det svenska samhället
– Som många andra romska tjejer i min generation har jag känt mig tvungen att boxas mot samhällets fördomar och mot min egen etniska grupp, säger Thereza.

Nu har Thereza Eriksson, dotter till Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post, dömts till två års fängelse för grova stölder och bedrägerier mot pensionärer. Tillsammans med andra romer slog hon till mot åldringar i 90-årsåldern.

Erikssons senaste offer är tre kvinnor – 93, 89 och 85 år gamla – samt en 91-årig man. Samtliga är bosatta i Västergötland.

Åklagaren konstaterar att brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och att det rör sig om en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet” från Thereza Erikssons sida.

Mer på Nyheter Idag och Fria Tider.

-Pettersson föredrar att säga zigenare, det är inte jag som förstört deras varumärke, det gör de bra själva. Men som så ofta är det som kallas fördomar grundade på erfarenhet.

Minns ni:

Jan Guillou i Aftonbladet 1996 – för många zigenare stjäl för mycket…

Programledaren Siewert Öholm, som ledde debattprogrammet Nattcafé-sändningen och berättade…Hans gäster var just zigenare! De satt i studion och förklarade att de led av lögnerna och fördomarna om att de var tjuvaktiga. Pausrummet var fullt av släkt och vänner till debattdeltagarna. När det hela var över var hela rummet länsat, på bl a allt porslin.

Eller utredningen som försvann ”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott”

Eller att  zigenarhövdingen, ordförande för romerna i Sverige, Stefan Palison, som visade sig vara en stor rövare. Läs HÄR.

Jag stoppar där, men vill ni läsa mer om zigenarnas öden och äventyr på bloggen så titta HÄR.

Stefan Palison, ordförande för romerna i Sverige och samtidigt stor rövare.

Så här skildras romernas mörka tillvaro i Sverige sedan:

 • 1500-talet. Den 28 april 1543 beordras befallningsmannen i Västerås, Rasmuss Klott, att jaga en tattarhop ut ur landet. Klott ska ha skrivit till konung Gustav Vasa i ärendet. På 1500-talet var det belagt med dödsstraff för manliga romer att uppehålla sig i Sverige. 1576 sände kung Johan III ut en skrivelse till fogdarna i Norrland om att förvisa av tattarna ur riket. År 1577 stod det i Johan III:s utgående diarium att om ”tatterne” försöker komma in innanför gränserna skulle de hängas allesammans.
 • 1600-talet. Vid Riksdagen år 1617 beslutades att landets alla ”tattare och zigenare” skulle utvisas. Romska kvinnor och barn skulle fördrivas ur landet medan de romska männen skulle man ha rätt att döda.
 • 1700-talet. Många skriftliga uppgifter finns på att romerna var verksamma inom den svenska krigsmakten, främst fältjägare eller artillerister. Ett av de många exemplen på romska soldater finns i Henrik Lilljebjörns ”Minnen från förra hälften av 1800-talet”. Författaren skriver efter en beskrivning av romernas utseende att ”dessa äfven voro de mest intelligenta, och sedan de väl voro beklädda och under diciplinens band, kunde man aldrig önska sig bättre folk att kommendera”.
 • 1800-talet. På 1800-talet fanns resandefolket utspritt över hela Sverige. Under 1800-talets slut fick Sverige en ny zigensk grupp bredvid de resande. Det var Kalderash-zigenare som invandrade från olika delar av Europa, men de flesta härstammade från slaveriet i Östeuropa. Kalderash blev bärare av namnet zigenare medan resande fick av myndigheter bära namnet tattare (under större delen av 1900-talet).
 • 1900-talet och framåt. Under första delen av 1900-talet drabbades Kalderash-gruppen av att utestängas från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Resandefolket drabbades av tvångssteriliseringar, tvångsomhändertaganden av barn och tvångsassimilation.

Samtidigt kom romer från andra länder till Sverige. I slutet av 1950-talet invandrade Kaale-romerna från Finland. De är de som kallas för ”finska zigenare”, och de bär sina traditionella kläder som de burit sedan den första delen av 1900-talet. Under de fyra sista decennierna kom ungefär 10000 romer från andra länder. De tillhör grupper som lovara, romer från forna Jugoslavien och sinti.

Vi läser och hör mycket om att zigenarna blivit förföljda och utsatta för fördomar i Sverige, men sällan om varför. Det är rasistiskt och så länge inte den frågan diskuteras så kommer inte problemen med zigenare att lösas.

Sedan de första zigenarna kom till Sverige och tidigare har mängder med Hansa-tyskar, valloner, finnar, judar , greker, italienare och andra kommit hit och integrerats efter 1-2 generationer men inte zigenarna.

En seriös debatt måste fråga sig varför? Om svenskarna är sådana fruktansvärda rasister varför har alla andra folk lyckats anpassa sig?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “När EU-parlamentarikers dotter rånar gamla är det tyst, men när svärmor…

 • ArneW

  Varför rapporterar inte media? När Arne Weises son inte betalade TV-licensen hade man inga problem att be om pappas syn på saken.
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2014/11/28/weise-ska-se-till-att-sonen-betalar-tv-licens/
  Nog är Andreas brott mycket mindre grovt men man tyckte tydligen att det var lustigt att hans far är tidernas största tv-profil.

  Gilla

 • Sea Gull

  Jackson: ”Giddra inte om rasism nu inlägg anmäls”?

  Gilla

 • Sea Gull

  Jackson: Förväntar mig ett förtydligande!

  Gilla

 • Jackson

  Zigenare eller inte spelar ingen roll det är ett DJÄVLA sätt ok 👌 Giddra inte om rasism nu inlägg anmäls

  Gilla

 • Sven Egetorp

  Jag har träffat Stefan Palison flera gånger senast tre år sedan jag mötte ”zigenarhövdingen” – tjyv och rackarspel hela vägen kommer som han vore ”kung” men sanningen är att utan häleri vore han kan få till ”prins” på sin höjd – ”tattare” vore en eloge!

  Gilla

 • Sven Egetorp

  Jag har träffat Stefan Palison flera gånger senast tre år sedan jag mötte ”zigenarhövdingen” – tjyv och rackarspel hela vägen kommer som han vore ”kung” men sanningen är att utan häleri vore han kanske ”prins” på sin höjd – ”tattare” vore en eloge

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En av huvudnyheten i dagens Eko 4/1 var inte helt oväntat att polisen nu börjat använda lagen mot tiggeri i Vellinge !
  Nu är det bara att vänta sig dagliga snyftreportage framöver i PK-media om stackars tiggare som motas bort av polisen.
  Inte heller oväntat så frias nu Sveriges s.k löpardrottning Meraf Batha från dopinganklagelse, är någon förvånad ?

  Gilla

 • Danne

  Zigenare ska förbjudas att säga ”utsatt” för det är ett traumatiserande ord för alla deras offer genom årtusendena.

  Det är fler som utsatts för dem än viceversa.

  Gilla

 • ossie

  Inte en bokstav om detta vilket ju var väntat helt i PK pressens anda. Har väl ingen betydelse på Zigenerskan fortsatta karriär inom EU. Lär ta slut i och med EU valet i vår.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  J.Åkessons svärmor tillhör ju inte någon stackars utsatt minoritet !
  Är 2018 är det i Sverige skillnad på äkta och oäkta.
  Löven säger idag att alla partier måste anstränga sig för att undvika ett extraval, med alla menar Löven naturligtvis partierna inom familjen 7.

  Gilla

 • Gringo

  Vad är det som är konstigt?. Hade ni väntat er något annat?.

  Gilla

 • putte

  Det smidigaste sättet att håla en rom ifrån sig det är att erbjuda dom arbete ,har aldrig hört eller träffat på någon som har arbetat ihop med en sådan varelse .

  Gilla

  • Thor

   Det satt faktiskt en tiggare utanför ICA som skrivit på skylten att han var villig att arbeta. Frågade mig om jag hade något påhugg åt honom. Men det var för flera år sedan, han är nu ersatt av andra som vill ha ”pengar till hemresa” och allt vad det är.

   Gilla

  • Linus

   Här har vi en zigenare som fått jobb på McDonalds. Han låter hela tiggarskaran äta full frukost för ett mynt varje morgon.

   Gilla

 • Tore

  I dagsläget kan det vara bättre att Svenska sk politiker inte arbetar, för när dom gör det blir det bara katastrof.
  Jag tänker närmast på pajasarna i socialdemokraterna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: