"För många zigenare stjäl för mycket"


Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna fick ju som bekant sparken igår, om man nu kan kalla det att få sparken när man blir förflyttat till ett annat jobb med bibehållen lön på 87 000 kr i månaden. Linnas nya jobb blir att ta fram en vitbok om de övergrepp som svenska romer drabbades av under 1900-talet. Katri Linna har ett stort och välförtjänt förtroende bland romer i Sverige, har stora kunskaper i frågan och är därför väl lämpad för uppdraget, säger integrationsminister Erik Ullenhag i ett pressmeddelande.

− Pettersson undrar om det även kommer att utredas varför zigenarna som har haft hundratals år på sig inte lärd sig dansa på svenska ännu eller om Linna tänker plocka fram den gamla hemligstämplade utredningen om zigenarnas stöldvanor som Guillou skriver om nedan.

”I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet.

Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.

Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid, varför inga politiska åtgärder kunde sättas in för att bromsa utvecklingen.”  Jan Guillou, Aftonbladet 1996

Jag tillhör en yrkesgrupp som förskönat, hållit inne och dolt mycket av problemen med invandringen. Det är bland de värsta sveken vi gjort. Jan Josefsson journalist.

HD.se


6 responses to “"För många zigenare stjäl för mycket"

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: