Skattepengar är gratis

TANDVÅRD & SKATTER. Socialdemokraten och socialministern Annika Strandhäll har gjort ett fantastiskt arbete. Damen har tydligen lyckats få tandläkarna och övrigt personal att arbeta gratis från årsskiftet, enligt hennes twitter

För Strandhäll menar väl inte att det skattebetalarna betalar är gratis?

-Pettersson tycker nog att de mellan 18-23 år som är myndiga ska betraktas som vuxna och betala själva. Fattiga pensionärer får rabatt när de fyllt 75 år, barn har gratis och illegala invandrare betalar 50 kronor för vård som inte kan vänta och det är i praktiken den mesta vården för allt blir värre om det inte åtgärdas.

Bättre att ge subventioner till låginkomsttagare oavsett ålder och försöka få välfärden att fungera för alla svenskar.

Vid valet 1973 lovade S att tandvården skulle ingå i högkostnadsskyddet som övrig vård men vissa saker tar tydligen tid.

Socialdemokraternas valaffisch 1973

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Skattepengar är gratis

 1. Det är rena beställningsjobbet från invandringsmaffian.
  Den här förändringen hade aldrig skett om inte man hade haft de vuxna ljugande migranterna i åtanke.

  Varför kallar de oss rasister? Jo därför att vi inte vill se våra skattepengar gå till saker som vi själva behöver, men som nekas oss.

  Så länge vi inte garanterar våra egna infödda medborgare att deras behov tillfredsställs, då ska vi inte heller ge det till dem som inte har rätt till välfärden.

 2. ”Pettersson tycker nog att de mellan 18-23 år som är myndiga ska betraktas som vuxna och betala själva.” – Det jobbas nu med att avveckla ”ungdomsrabatten” för fängelsestraff med argumentet att med myndighetsålderns alla rättigheter följer även myndighetsålderns alla skyldigheter. Men då bör väl rimligen åldersgränsen för inköp hos Systembolaget också sänkas från 20 till 18 år, annars blir det inkonsekvent. Jag undrar om man från alkoholpolitiskt håll har tänkt på detta?

 3. Den totalt blåsta Strandhäll har ingen koll alls på läget.
  I Västra Götalands regionen tex har det varit 23 års gräns sen många år för kostnadsfri tandvård/skattebetalarna betalar.Sveriges regim är mycket ondskefull mot sitt eget folk då de gör allt som deras tillgripna makt kan åstadkomma för att förnedra,spotta,pissa och förtrycka alla sjuka,handikappade,gamla och fattiga skötsamma medborgare som inte har råd med vare sig tandvård,sjukvård eller medicin,regimen rövar och plundrar hela landet på pengar de kan komma över lagligt eller olagligt spelar ingen roll bara pengarna går till deras import av ockupationsmakten från världens värsta dysfunktionella shithole countries.

 4. Nu kommer rapporter ifrån fler och fler landsting att de som har tecknat en tandvårdsförsäkring inte längre blir kallade för att laga hål (och i vissa fall inte ens till undersökning) utan får trängas för akuttiderna med ledighetskommittén.

 5. Har funderat ibland över logiken att gamla pensionärer får lägre avgifter på vissa områden. Här nämns ett, tandvården efter 75 år. Ett annat område i min kommun är gratis resor.

  Varför tycker jag detta är ologiskt?
  För att ju äldre man blir, ju mindre pengar behöver man för sin livsstil. De flesta pensionärer behöver mer pengar mellan 65 och 75 år än senare i livet, tror jag. I verkligheten är det kanske inte så av följande skäl.

  Pensionen stiger inte i takt med priserna och när man blir äldre behöver man mer medicin och läkarvård. Har man villa behöver man köpa fler tjänster.

  Det verkliga skälet till att personer över 75 år får nedsatta priser på viss tjänster beror nog inte på omsorg om de gamla, utan på att det är billigast för samhället. Ju äldre, desto färre och gamla behöver fler sjukresor som i vissa fall kan ske med buss.

Kommentera