Somalisk kvinna åtalas för terrorism i Norge


TERRORISM. En somalisk medborgare bosatt på Vestlandet är den första kvinnan som åtalas för terrorism i Norge. Damen greps i december 2017 av den norska säkerhetspolisen PST på Oslos flygplats, Gardermoen, för försök att ansluta sig till IS. Kvinnan har sedan dess suttit frihetsberövad. 

Somaliskan kom som ”flykting” till Norge 2013 och åtalas nu för att ha försökt ansluta sig till och gett ekonomiskt stöd till den muslimska terrororganisationen Islamska staten (IS).

Kvinnan nekar till alla anklagelser, men enligt åtalet har hon bland annat fört över en mindre summa pengar till personer med kopplingar till IS, försökt att resa till IS i Syrien, fått tillstånd att resa in till IS genom en giftemålssugen terrorist i Syrien, samt skapat och spridit IS-propaganda bland annat genom korrekturläsning av en text. Allt detta ska ha skett i Norge,

Döms somaliskan riskerar hon upp till 12 års fängelse. Ärendet ska upp i rätten den 12 januari, vilket blir första gången som en en domstolsförhandling sker mot en kvinna som åtalas för terrorbrott i Norge.

NRK.no

-Pettersson jämför med de terrorister och mördare i Sverige som SVT kallar ”återvändare” och som inte ens har förhörts när de kommer till Sverige…

SVT försvarar benämningen ”återvändare” med att en del av dem hade barn och barn inte kan kallas terrorister. Det är riktigt men SVT hade kunnat skrivit terrorister, mördare, våldtäktsmän med barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “Somalisk kvinna åtalas för terrorism i Norge

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: