Kostnad per dygn för en plats i fängelse


Såg en video snutt med polisprofessorn Persson, han nämnde att en fängelseplats i Sverige i nån form av normalfall kostar runt 3 tusen kronor per dygn. Men i vissa fall kan gå upp mot 10 tusen per dygn.

Här i Malaysia är det helt andra siffror. Ett dygn i fängelse kostar per fånge, mellan 38 – 41 RM. ( cirka 80 till 90 SKR)

I artikeln där uppgifterna kommer ifrån framhålls också hängning som ett billigt alternativ, själva ”förrättningen” tar 15 sekunder ock kostar 1975 RM (4345 SKR), tillkommer begravningskostnad 800 RM (1760 SKR)  om inte familjen avhämtar kroppen.

För närvarande är det 1 281 fängslade som är dömda till dödsstraff. Men deras straff är uppskjutna då dödsstraffets vara eller inte vara är under diskussion.
TheStar

 

 


14 responses to “Kostnad per dygn för en plats i fängelse

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: