China storsatsar på utbildning och assimilering av sin muslimska befolkning

I Kinas provins Xinjiang, som till ytan är ca 3,5 ggr större än Sverige. har den ursprungliga muhammedanska befolkningen hamnat på efterkälken när det gäller utbildning och företagsamhet.    Ordförande Mao ”förbarmade sig över” området 1949 .

Men mer entusiastiska delar Xinjiangs muslimska befolkning har ägnat  sig åt en del aktiviteter, som inte uppskattats av myndigheterna, bombdåd, skjutningar och knivhuggningar mm. Man anser också att böneutrop 5 ggr per dag och tillhörande bönestunder är, akustisk terrorism och slöseri med tid som kan användas bättre.

För att påskynda den utbildning och assimilering som behövs för muhammedanernas anpassning till den Kinesiska värdegrunden, har man de senaste åren byggt upp mycket stora ”omskolnings faciliteter”.  Det uppges att man har sådana utbildningsanstalter på mer än 30 platser och man har möjlighet att ta in mer än en miljon muslimer för utblidning och ”värdegrundsjustering”! Dessa utbildningsplatser har försetts med höga murar och vakttorn, troligtvis för att skydda mot oönskade influenser utifrån!

För att förbättra integrationen till det kinesiska samhället så lär man dem också att äta griskött och dricka alkohol, som en del i assimileringsprocessen.

Ett annat sätt att skynda anpassningen av muslimerna till ett liv i ett modernt kinesiskt samhälle , är att uppmana muslimerna ”bjuda in” tjänstemän i sina hem och ge dem information om sina liv och politiska åsikter, samt hur man äter och sover och i övrigt beter sig!

De Kinesiska myndigheterna tycker ej heller om vissa delar av innehållet i muslimernas ”instruktionsbok” Koranen. därför har man förbjudit och beslagtagit äldre Koraner och gett ut en godkänd och mer tidsenlig utgåva!

Regionen har rika naturtillgångar som kol, olja och metaller. Kinas största tillgångar av olja och naturgas finns i området,  varför den är mycket viktig för Kina.

Mer om denna mycket omfattande assimileringsinsats kan man läsa HÄR      Kort video HÄR

 

På de två videosnuttarna nedan kan man höra att västerländska media använder en mer negativ terminologi om vissa saker i sammanhanget!

 

 

 

 

4 thoughts on “China storsatsar på utbildning och assimilering av sin muslimska befolkning

  1. De enda som slipper kritik när de sätter hårt mot hårt mot muslimer är diktaturer som Kina, Oman, Dubai. Däremot massa fördömanden mot Burma för att de inte välkomnar muslimska rohingyer eller mot Israel, för att inte tala om USA nu med Trump

  2. Undrar om inte Svenska riksdagsmän borde göra ett studiebesök i Uigurien.
    Hade det varit någon form av nazistiska rörelser så hade Sverige med Margot Wallström i spetsen applåderat åtgärderna.

  3. Ja ack, bara inte uigurerna dyker upp i Sverige. Senast jag läste om asylant-uigurer var när de inte ville läsa på sfi för att det var kvinnor i klassrummet. Och ”ansvarig” kärring vek ned sig förstås.

Kommentera