Mördaren Björn Olsen: Sjukt hur bra man har det i fängelset


BROTTSLIGHET. Björn Olsen mördade sin flickvän Therese Palmkvist med en yxa och lät hennes kropp ligga i källaren i fyra månader. Sen önskade han att få placeras med andra kvinnomördare.

I ett brev från fängelset skriver han nu att han är ”mycket nöjd” med sitt straff och: ”Det är faktiskt sjukt hur bra man har det här. Det är ju nästan så att man hellre är här än ute i det fria typ.”

Expressen har tagit del av vad Björn Olsen skriver till en anhörig om sitt liv i fängelset.

”Nu har jag äntligen fått komma till fängelset i stället för häktet. Har varit här i en månad nu. Så det är nice här är det fett soft. Bra gym. Nice mat. Helt okej jobb också jobbar med keramik. Typ som porslin. Tillverkar kaffekoppar och olika prydnadsgrejer och sånt”, skriver mördaren.

TIDIGARE 2018-02-23. Björn Rickard Olsen döms till 16 år för yxmord på sin exflickvän

BROTTSLIGHET. Den 31-årige Björn Olsen döms för mordet på sin exflickvän Therese Palmkvist. Hon dödades med en yxa och hittades gömd i pannrummet i sitt eget hus i Långshyttan. Mannen döms till 16 års fängelse.

Två veckor efter att Therese Palmkvists anhöriga hade anmält henne försvunnen i mars förra året hittades hon i huset då en polishund sökte på platsen. Då hade hon redan varit död i flera månader.

Falu Tingsrätt Dom B 1364-17

1. Leif Silbersky tillerkänns som offentlig försvarare ersättning av allmänna medel med 569.578 kr. Av beloppet avser 265.005 kr arbete, 161.447 kr tidsspillan, 29.210 kr utlägg och 113.916 kr mervärdesskatt.
2. Lina Staaf Stigsson tillerkänns som målsägandebiträde ersättning av allmänna medel med 114.089 kr. Av beloppet avser 85.617 kr arbete, 4.980 kr tidsspillan, 674 kr utlägg och 22.818 kr mervärdesskatt.
3. Kostnaderna för försvararen och målsägandebiträdet ska stanna på staten.

-Pettersson tycker inte Björn Olsen ser ut som en Björn Olsen men jag har nog fel…

 

Björn Olsen, foto: Polisen


36 responses to “Mördaren Björn Olsen: Sjukt hur bra man har det i fängelset

 • compulsoryunion

  Svartbjörn?

  Gilla

 • Jack

  Man får bli kriminell på ålderns höst om pensionen tryter.

  Gilla

 • Ståfräs

  Den mkt gode Björn är garanterat en sosse ut i fingerspetsarna, Feministerna o METOO, kämpar hårt för att denne guldklimp skall frias!

  Gilla

 • Gringo

  Bara ett tecken på hur sjukt vårt samhälle har blivet, att en sådan idiot ska inte få en chans att yttra sig. Expressen är ju lika idiotiska som publicerade och tog del av hans brev. Själv tycker jag att det hade bara varit att slänga det, men PK-folket verkar tycka det finns ett värde i att hylla en mördare. Tycker att de borde finnas något land man skulle kunna outsourca dessa människor till, så kan de ju få arbeta av kostnaderna som de har kostat samhället.

  Gilla

 • Janne


  Nyval nu!!!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad hjälper ett extraval i sandlådan ?
   Förmodligen skulle SD och tyvärr även V (kommunisterna) få lite mer röster vilket i sin tur bara skulle föra MP, S, C, L ännu närmare varandra och med KD och M som backup när det verkligen gäller.

   Gilla

   • Janne

    Nyval sätter press på småungarna i sandlådan!

    Gilla

   • Nisse mult

    Om centern tappar ett mandat kan inte Annie gå över och få 175 mandat. Kan tänka mig många andra saker som kan hända. Nyval är det enda rätta!

    Gilla

 • Argus

  Enligt spanarna på Flashback tror Olsens halvbror att Olsens far är spanjor. Enligt andra så är det mer troligt att han är [spansktalande] sydamerikan och antingen själv velat renommésnylta eller att någon missuppfattat.

  Gilla

 • anne b rat

  Med tanke på vad denne ”klient” (fångar benämns ju så numera) säger, så är det väl inte så konstigt att det är fullbokat på alla landets fängelser.

  Gilla

 • Ståfräs

  Får feminister o Metoo som dom vill blir aset snart fri.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  det kostar att ha dem i svenska fängelser. Utvisning direkt eller hyr in dem i lämplig bur utrikes. För övrigt anser jag att alla bidrag ska dras in med omedelbar verkan

  Gilla

 • Tore

  Björn ser inte speciellt svensk ut och Aftonbladet valde att pixla hans ansikte efter domen.
  Hans mor var en missbrukare och han har en halvbror som ser väldigt svensk ut.
  Så troligtvis är hans far av utländsk härkomst och det förklarar hans mordiska beteende.

  Gilla

  • Tore

   Bör läggas till att han är tidigare dömd för misshandel mot en fd flickvän med en yxa samma vapen han bragt Therese om livet.
   Tänk vad lite självbevarelsedrift och lite grävande om sin pojkvän hade kunnat ändra slutet på denna historia.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Kan som fångvaktare nu i snart 36 år tyvärr bara hålla med denna kriminella parasit i sitt omdöme av Kriminalvårdens idag fina fullservade hotell, är inte fängelser det har Sverige inga numera !
  Ska bli skönt att om några månader kliva av detta mångkulturella sjunkande skepp som till skillnad mot förr numera styrs av totalt hänsynslösa och respektlösa brottslingar som av politiskt korrekta ynkliga och ryggradslösa får göra vad de vill mot fångvaktarna som bara ska ta emot hot och våld vi ska helst inte agera fysiskt för att undvika skador på de stackars kriminella parasiterna.
  När man började i fångvården på Kumla för snart 36 år sedan var det vaktpersonalen tillsammans med rejäla överordnade som bestämde agendan, hot och våld mot fångvaktarna var helt oacceptabelt då blev det direkt en kraftig ihopbuntning om inte fången gick självmant raka vägen till en spartansk cell på isoleringavdelningen och där fick fången sitta tills han ansågs kunna släppas ut men det kunde ta lång tid beronde på uppförande.
  Idag får som sagt inte ett hårstrå krökas på stackars missförstådda terrorister och andra kriminella parasiter innanför murarna, precis som utanför i samhället där de kriminella idag också sätter agendan medans en bakbunden politiskt korrekt dialogpolis tittar på.
  Inte lär bli bättre i Folkhemmet nu när förmodligen Löven kommer att bilda regering med hjälp av de mångkulturälskande Allianspartierna Centerpartiet och Liberalerna !
  En mycket tragiskt utveckling i Sverige men vad annat att vänta efter 50 år av extremt vänsterstyre ?

  Gilla

  • Langmore

   Det heter väl inte fångvaktare utan istället vårdare.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Nej det är sant heter inte fångvaktare eller rättare sagt inte längre vaktkonstapel har bara svårt att släppa denna mer rejäla titeln som man fick lära sig på gamla goda tiden, den korrekta titeln idag är Kriminalvårdare med betoning på just VÅRD och DALTANDE !

    Gilla

 • OPet

  Kommer ihåg en vis hjärntvättad Mia på Petterssons blogg som sa att internerna har det minsann tufft i svenska fängelse ! Eller hur !!!! Hon med många andra i detta land måste vara totalt bakom flötet ! Har man dödat en annan människa på detta sätt så har man definitivt förbrukat sin egen rätt att leva !!!! Vill hellre att mina skatte pengar går till skola , sjukvård och äldrevård . Döds straff direkt på denna ur svenske man !!!!!!

  Gilla

 • jr

  Min förhoppning är är att Björn Olsen möter en människa som tänker, och agerar på det enda rätta sättet: avlovar fanskapet rätt och slätt. Varken mer eller mindre.

  Gilla

  • jr

   Avlivar*

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Kanske den som lägger detta mycket vettiga förslag har turen att själv möta personen i fråga och och kan ju därmed då på egen hand utföra sitt önskemål, är ju synd att överlåta en egen önskedröm till någon annan vilket i sig är typiskt för oss svenskar att någon annan alltid eller helst ska ordna allting !

   Gilla

 • ossie

  Helt riktigt konstaterande. De skulle arbeta i stenbrott 7 dagar i veckan åtminstone de värsta brottslingarna. Blodpudding eller levergryta till middag.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Stenbrott ?
   Nej, det vore inhumant och strida mot de mänskliga rättigheterna i dagens öppenhjärtliga trygga och heligt mångkulturella Sverige.

   Gilla

 • Jag

  Absurdistan!
  Gör en rockad mellan kriminella och våra pensionärer! Då kanske våra äldre får en värdigare ålderdom?!

  Tack sjuklövern för ert vanstyre! Utan era SverigeFrånVända beslut så skulle nog Sverige varit Sverige och ingen massimport av masskriminalitet skulle ha blivit aktuellt samt islamiseringen inte kunnat ske över huvudtaget!

  Gilla

 • Tea

  Dessa psykopater får bättre hjälp i dagens Sverige än de som sköter sig. Sverige består snart bara av typer som denna.

  Gilla

 • El gringo

  Rätt, han ser mer ut som en Brahim O’l Sen. Bra att veta, synd att inte alla får det!

  Gilla

 • Dalmasen

  Sälj ut den typen av svin till länder som löser logi och mat billigare.
  Kan tänka mej att många gamla öststatsländer behöver lite extra
  inkomster.
  Dom skulle nog bli helnöjd om dom fick en tredjedel av vad det
  kostar i Sverige.
  Ex. den här mannen har kostat nog redan, och fler med han.
  Sen är det bara dela ut överskottet till pensionärerna.
  Och inte minst enkelbiljetter hem till kriminella invandrare.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Han är bara en av alla kriminella parasiter som på Kriminalvårdens hotell och ute i samhället kostar svenska skattebetalare miljarder varje år !
   Sverige är ett av världens absolut rikaste länder som finansminister Magda och hennes extremt vänstervridna familj alltid säger när någon kritiserar slöseri med skattepengar.

   Gilla

 • Kent

  Björn Olsen kan ha bytt namn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: