Kol bygger världen


KLIMATBLUFFEN. De partier som 2014 lovade att det inte skulle bli några skattehöjningar på drivmedel under mandatperioden har trots dessa löften lyckats höja skatten fyra gånger och vid årsskiftet är det dags igen. De fick riksdagen att rösta igenom en automatisk höjning varje år så slipper de debattera detta med undersåtarna. 

75 miljoner människor flyttar till storstäder varje år och städer byggs av stål som görs på kol och antalet människor på jorden ökar med 80-90 miljoner per år.

Trots miljömupparnas skattehöjningar för landsbygdens folk i Sverige fortsätter kol och olje-produktionen i världen öka.

Den amerikanska produktionen av skifferolja och -gas fortsätter i snabb takt. Priserna på råolja sjunker och OPEC-länderna är bekymrade över att de fått rejäl konkurrens. Vi konsumenter kan naturligtvis glädja oss åt sjunkande bensinpriser och många industrier som också är beroende av gas och olja klarar sig lite bättre.

Även Kina ökar sin produktion av olja och gas. Efterfrågan stiger snabbt där och presidenten, Xi Jinping, har beordrat ett intensifierat sökande efter nya källor. Som läget är nu så importerar Kina stora mängder olja och gas.

Men den tunga delen av Kinas energiproduktion är kol. Visst, de har satsat en del på fossilfri energiproduktion under åren, men kineserna bygger kolkraftsanläggningar i rasande takt.

En ny kolboom är på väg.

Parisöverenskommelsen för att minska koldioxidutsläppen är helt betydelselös i ett globalt sammanhang vad svenska politiker och journalister än påstår. För den överväldigande majoriteten av världens befolkning handlar det nämligen om att få mat för dagen till familjen, tak över huvudet och ett jobb att gå till. Och då är det inte en sänkning koldioxiden som ligger högst på prioriteringslistan.

Proffstyckarna i övre medelklassen i Europa må tycka att detta är underligt och egoistiskt. De skyller på den giriga kapitalismen. Men fossilkraft är grunden för överlevnad under många år framåt i ett globalt perspektiv. Och fossilkraft är så pass billigt idag att även de fattigaste har råd med den.

Läs mer på Klimatupplysningen…

-Pettersson noterar att så länge världens befolkning ökar så kommer kol- och oljeförbrukningen också att öka även om vi får börja cykla i Sverige…

Lite ironisk är att det går åt cirka 150 ton metallurgisk kol via stål för att bygga ett vindkraftverk på land och 250 ton kol till ett såm ska stå i havet. Har miljömupparna tänkt på det?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Kol bygger världen

 • Cesil.

  Bygg ut kärnkraften.

  Gilla

 • Cesil.

  Märkel skriker och gapar på alla andra som använder fossilt bränsle men är stor förespråkare för Nord Stream 2, vad tror hon kommer ur gasledningen? Vindkraft?
  Eller tycker hon ryskt fossilbränsle är bättre.
  Men hon har alltid hållit sin partikamrat Putin under armarna.
  Nord Stream 2 borde stoppas.

  Gilla

 • age

  Vi har naturligtvis den enklaste och säkraste lösningen på alla problem;

  Att be till någon av alla gudar som inte finns!

  Då är vi fria från alla klimatproblem och kan leva lyckliga!

  Gilla

 • Jack

  Förr fick man se ett vindkraftverk mer som ett batteri. Det kunde inte tillverka mer energi än det användes för att tillverka det. Hur det är nu vet jag inte. Men det viktigaste är att det är politiskt korrekt att använda vindkraftverk.

  Gilla

 • AmaTona

  Som jag har sagt länge….MP vill att vi tar fram trehjuling i SVERIGE för att kompensera” hela världen CO2 produktion och stoppa klimatförändring…
  MP borde få tillåtelse att prata om miljö inte om klimatet!!!

  Gilla

 • Kent

  Miljömupparna tänker inte de bara känner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: