Stökigt i Paris vid protester mot höjda bränslepriser


EKONOMI. Fransk polis har använt tårgas och vattenkanoner för att skingra stora protester i Paris. Demonstrationerna pågår för andra helgen i rad och handlar om Emmanuel Macrons ekonomiska politik som lett till höjda bränslepriser, rapporterar BBC.

Omkring 280000 demonstranter, som kallas de gula västarna, protesterade förra lördagen hur det är idag vet jag ej. 3000 poliser är utkommenderade för att bevaka demonstrationen.

-Pettersson vet ej vad Macron lovade innan valet men i Sverige borde det vara befogat med rejäla protester. S+M lovade innan valet att inte höja skatten under mandatperioden. Miljöpartiet vill höja 70 öre, men hittills har drivmeddelskatten höjts med det dubbla mot vad mp ville. Drivmedelskatten har höjds med 1:42 och på det kommer det moms, alltså c:a 1:77 och den 1 januari är det dags igen.

Priserna i Frankrike är ungefär som i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


22 responses to “Stökigt i Paris vid protester mot höjda bränslepriser

 • eugenecork

  där som hör, skatten på bräsle går till att
  försörja invällare, å till 82% av politikerna

  Gilla

 • Selma fattig

  Varför kan inte hända i detta landet där fattig pensionär går i gyttjan . Med de minsta pensionerna i Europa och riksdag s ledamöter och ministrar skor sig.en tand att laga 10 000 kronor
  Upp till revolution ut med fanskapet i riksdagen.jag trött på att bli utsugen.

  Gilla

 • Stenbock

  Förlita er inte på den abzurdska PK-pressen…
  Det är i grunden helt andra orsaker än enbart bensin,som ligger bakom dessa Demos….vilket förtiges..
  Ropen skallade idag från mer än 8.000 på Paris, Champs Ellyse´s:
  ”Macron måste väck”
  Macron (närmast jämförbar med FP) ligger nu nere i botten,med endast c:a 25 % förespråkare,vid väljarundersökningarna..
  Samma döddansare-politik som Merkel bedriver i Tyskland.Skall några i Europa lyckas störta den envåldshärskande politiken är det francoserna. Därför hoppas vi alla,att detta kan vara början till slutet,för EU !

  Gilla

 • Langmore

  MUF, vill sänka bidragen förmodligen räknar de med att pensioner är bidrag. Även om de inte säger det rent ut.

  Gilla

 • centurion

  Först röstar dom på Macron. Sen beklagar dom sig över politiken. Är fransoserna möjligen lika korkade som 82% av oss ?

  Gilla

 • Maya

  Över 300000 illegala afrikaner ,600000 afrikanska muslimer,15 000 terrorister . 135 olika nationaliteter.

  Gilla

 • Gringo

  Någon gång ska väl EU krascha, varför inte nu. Man kan ju alltid hoppas att detta är början på kraschen, Brexit, Italien, flyktingkaoset, Frankrike, Tyskland ja listan kan göras ganska lång. Själv hoppas jag att det skiter sig totalt för EU, ser inte mycket positivt med det projektet.

  Gilla

 • Maya

  Macron sitter löst ! Bra det.

  Gilla

 • Janne


  Såna demonstrationer emot tvångslicensen 1 jan???

  Gilla

 • Billy Boy

  Reportage från president Emmanuel Macrons underbara Paris-paradis.

  I videon ovan talas det om att ”France could be heading for a civil war” … d v s ”Frankrike kan vara på väg mot ett inbördeskrig”

  Sprider sig ett ev. kommande inbördeskrig vidare till fler av Europas länder (inkl Sverige) – Ja, då måste väl EU lämna tillbaka fredspriset man mottog från den Norska Nobelkommittén år 2012, d v s för endast c:a 6 år sedan.

  Det vore väl en delikat uppgift för EU:s rådsordförande Donald Tusk och kommissionsordförande Jean-Claude Juncker att få återlämna EU:s fredspris.

  Gilla

 • El gringo

  Även i detta fall hörs tydligt SRs agenda, då man tydligt tar parti för Macron och hans globalistvänner.

  Gilla

 • Jack

  Det är nog samma som i Sverige, politikerna hittar på massa skatter för att finansiera den kostsamma invandringen, men tar ut skatt på annat, ex bränsle.
  Varför inte vara ärlig från början och införa en flyktingskatt, så blir det rätt benämning på det pengarna går till. Om vi ska upprätthålla samma takt på invandringen i framtiden får vi nog räkna med en 10-15% i flyktingskatt.

  Gilla

  • El gringo

   En mycket bra uppskattning, 10-15%, sen tillkommer bl a dåliga pensioner och sämre sjukvård!

   Gilla

   • Ståfräs

    OBS; Gäller inte vår nya adel, bara pursvenskar. Det bästa är ju att det drabbar 82% idioter stenhårt, vilket gläder mej mkt!!

    Gilla

   • El gringo

    Det glädjer inte mig, det bekymrar mig. Även Svenska idioter måste upplysas, även om det är svårt, jag arbetar dock dagligen med det, och det går framåt!
    Du då?

    Gilla

 • verklighetochsanning

  fransmännen kommer att få lida med sin invandring. Om man sett franska förstäder är problemen uppenbara. De har själva sagt att de inte klarar ett uppror i en parisisk förstad polisiärt. Det blir militären och då är inbördeskriget i full gång. Sverige hänger på!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: