Hemlösa Adolf, 61: ”Det värsta är att det är kallt”

BOSTADSBRIST. En rapport från Socialstyrelsen visar att Sverige under förra året hade 10.121 hemlösa svenskar över 50 år. Charlotta Fondén är utredare på Socialstyrelsen: – Det vi ser nu är att gruppen som enbart har behov av boende har ökat, var femte person i hemlöshetskartläggningen uppges inte ha behov av annat än ett boende. Det reflekterar boendesituationen i landet. Det handlar om personer som aldrig någonsin kommit in på bostadsmarknaden eller personer som har vart inne men blivit avhysta (vräkta) av olika anledningar och inte kommit tillbaka in på bostadsmarknaden, säger Fondén till Metro.

Minst 10.000 över 50 år är alltså hemlösa, hur många de yngre är vet jag inte och hur många ungdomar som bor kvar hemma för att det inte finns lägenheter är också oklart.

Ändå ordnar aktivister demonstrationer och bluffaktiviteter för att migranter ska få förtur till bostäder.

Över hela vårt land får invandrare förtur till lägenheter, medan miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin med flera skyller på Sverigedemokraterna över orättvisorna i vårt samhälle.

Läs vidare på Metro…

-Pettersson noteras att det bildas köer vid soppköket i Stockholm, majoriteten av de köande är hemlösa stockholmare som levt och jobbat i staden större delen av sina liv. Många är föräldrar, mor- och farföräldrar. De är alla pensionärer och de är hemlösa. Nu får de sova ute, där de riskeras att rånas och misshandlas av, just det…det har Fridolin & Co ordnat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Hemlösa Adolf, 61: ”Det värsta är att det är kallt”

 1. Mycket bra att Pettersson tog upp denna fråga. Jag läste själv artikeln i Metro och tycker att det rimmar illa med de stora orden om humanitär stormakt. Dessutom är det ju folk som ofta har bidragit till samhället både nu och tidigare.

 2. Men vadå?

  Det var kanske (troligen ?) så att dessa, nu hemlösa, röstade på socialdemokraterna!

  ”Som man bäddar får man ligga”!

  Socialdemokraterna skrev ju kontrakt med muslimerna 1999 om att
  bidra till att islam ska införas i Sverige!

  Den som röstar eller röstade på S har sig själv att skylla!

  => Rösta på S och sov på gatan när du blir gammal!

  Kontraktet gäller ännu!

  Jag är rädd!

 3. Jasså var det bara en hemlös infödd äkta svensk, blev först väldigt orolig att var en stackars utsatt nysvensk men det hade vid närmare eftertanke naturligtvis varit helt uteslutet, till denna grupp finns och ordnas det självklart alltid tak över huvudet !
  Hur skulle det se ut om framtidens pensionsräddare fick frysa vara hemlösa och på andra sätt fara illa i det s.k rika välfärdslandet Sverige ?

 4. https://4.bp.blogspot.com/-OnX1yymWw2k/WtIJ_vdUgoI/AAAAAAAAGx8/Ys5iShA0OY8ZvKcCVVckoOuSssrfn1-kACLcBGAs/s640/ja%25CC%2588msta%25CC%2588lldhetlow.jpg

  Från Jeanders bildblogg

  Under tiden Socialdemokraterna styrde i Göteborgs kommun hänvisades de hemlösa att göra ”business” av hemlösheten och därmed tjäna lite pengar på verksamheten som startades upp under namnet ”Faktum Hotels”

  Gothenburg has about 3,400 homeless people. Most of them find a roof over their heads with a friend or at a refuge, but some sleep in the open air.

  We have chosen ten of the places where they might spend the night — and made it possible for you to book them. Just like any hotel.

  You can book one for yourself, or as a gift for somebody else. Either way the money goes to our work for homeless and socially vulnerable people.

  Kortversion (53 sekunder):

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dCM1My93WLM&w=560&h=315%5D

  • Tillägg:

   Gothenburg is known for its annual television, film and music festivals, but if you go outside the tourist trail you will soon discover the ”forgotten” people of the city – homelessness is a real issue here.

   The Swedish Home Office estimates about 3,500 people are living on the streets in Gothenburg.

   To highlight the issue, a campaign was launched by a newspaper sold by homeless people in the city offering the chance to join them sleeping rough.

   Greg McKenzie booked a ”room” in the homeless hotel and tried sleeping rough in Sweden’s sub-zero temperatures.

   Längre version: (6 minuter & 20 sekunder)

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=MTyonPgJVkI&w=560&h=315%5D

 5. Fy fan .vilken skithålla sverige blivit.Jag själv önskar att makthavarna drabbas med ond brådd d..! Kan inte hjälpa det..Själva lever dom gott och blir bara fettare och fettare…Titta på dom så ser ni om ni har ögon!

  • Det skam för Sverige och främst så kallade ”politikerna”,som käblar mer en 60 dagar efter valet. Samtidigt vinter är antågande och stackas hemlösa får ingen adekvat hjälp, men massa ljugande afganer får utbildning ,mat,husrum,mobiler och moderiktiga kläder. Skäms svetsarn och alla som möjliggjort att dessa lycksökare blev innsläpta och försörjda.Vakna för bövelen dags att säga i från.

 6. Kjell ”Kjelle” Böhlin har talat med Daniel.
  Som vill göra en demonstration för de hemlösa.

  ”Daniel, en fd bostadslös kämpar för att få politiker att förstå och gå till handling för ”Bostad först” för hemlösa, Daniel och några hemlösa vänner kämpar för att kunna fixa en demonstration i Göteborg för att få de lokala politikerna att förstå att en bostad är viktig.

  Här kan ni lyssna på ett samtal jag har med Daniel där han förklarar hur han tänker och lite tips ifrån mej.”

  Kan en massa Afghaner sitta först på Myntorget och därefter hänvisas till Medborgarplatsen.
  Husera där i flera månader utan att det görs någonting av bl.a. polisen
  gick bra.
  Media var på hugget med stora reportage.
  Så borde våra hemlösa ha rätten att också få göra en demonstration.
  Med samma medial uppmärksamhet som vad Afghanera fick.
  ”Allas lika värde”

  Daniel – Bostad först

 7. Man har media.mer eller mindre sagt att det blir bra när dom gamla går bort för dessa människor har ej rätt värderingar med sig i bagaget från den gamla skolan. Dagens unga är manipulerade och skrämda till lydnad under den humanitära staten.
  Så att man släppt den gamla generationen som byggt upp det vi har idag och koncentrerar sig på dom nya generationerna som man kallar framtiden med sk rätt värderingar har sitt pris.

  • Dina ord visar exakt pricken av problemen… De Abzurdska PK-organens innehåll idag,är fullständigt främmande för normalt tänkande människor.En massa underliga artiklar och rubriker,som kan ge illamående. Om det verkligen är tanken att fördumma sina läsare,tror jag att de lyckas !

 8. Hur mycket uppmärksamhet får dessa människor i SVT och SR? Inte mycket! Det är skillnad när otacksamma ”flyktingar” ljuger och säger att de tältat eftersom de blivit av med sitt boende efter två år. För att det sedan visar sig att de inte alls bott i tälten på nätterna.

 9. Jag kan bara uppmana de som har det svårt att vända sig till Migrationsverket och söka asyl på en rövarhistoria. Sedan överklagar de besluten i evinnerlig tid som alla andra med rövarhistorier.

  • ”Argus”!
   Du glömde nog att uppmana de hemlösa gamla att de ska säga att de är 17 år gamla och att de tappat bort sitt ID- kort.
   Att de dessutom borde få extra poäng för att de lärt sig svenska
   språket.

   Resan hit från ingenstans finns beskriven på http://www.w2eu.com
   (”wellcome to eurupe”!) – och det vet invällarverket redan.

Kommentera