Vallås Torg, Halmstad


INVANDRING. Mottagandet av ensamkommande har varit dyrt, enligt Halmstads kommun. Tjänstemännen föreslår nedskärningar med drygt 60 miljoner. Förslaget på nedskärningar motsvarar 70 tjänster. Den enskilt största besparingen föreslås inom bemanning när det gäller boende och boendestöd, rapporterade Sveriges Radio i mitten av oktober. 

– Jag vill poängtera att detta är ett rent tjänstemannaförslag, som ännu inte är politiskt behandlat, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i socialnämnden. I intervjun säger hon att staten inte infriade sina löften om hjälp till kommunerna i samband med när det kom många flyktingar år 2015.

I augusti 2018 invigdes Vallås Torg i Halmstad, det är ett litet område med c:a 140 nybyggda hyreslägenheter i flerbostadshus.

-Pettersson säger att det är spännande att se de nya hyresgästerna på Vallås Torg 1, 3, 9, 11, 21, 23…av c:a 196 personer hade runt 180 namn från Mena-land och de har tydligen lyckats bra i livet eftersom de har råd att bo i nybyggda och fina lägenheter…


13 responses to “Vallås Torg, Halmstad

 • Mr Jordan

  DN har rätt, vad gäller vinster för kommunen. Eller har DN fel? Vad är det som gäller? Bör jag säga upp prenumerationen? / En förvirrad medborgare

  Gilla

 • kungnen

  -var inne på hitta.se för att få det bekräftat, bor i halmstad och var något tveksam till det hela med tanke på kötid för lgh hos HFAB, kan bekräfta att det stämmer. har tänkt kolla namnen om ett halvår gissar att det är 100% mena till midsommar. -tråkigt för dom få hederliga som fick lgh där och glatt sig åt det men plötsligt hamnat i ett arabland.. ..men men så kan det gå när inte haspen är på.

  Gilla

 • KTJ

  det är så roligt med politiker
  de skor sig i riksdagen
  de skor sig i eu
  de skor sig i fn
  på vårt surt förvärvade pengar
  lämnar de svenska folket utan sängar
  sover med med fienden(ja ni kan gissa vilka)
  i dyra hotell med bolster i deras sängar
  de kallar sig, våra vänner.
  öppnar alla gränser skänker bort våra pengar
  skriker på polis och gastar om allas RÄTTIGHETER så fort vi öppnar mun och protesterar.
  de tömmer komuner på pengar och komunanställdas pensioner avsikligt, medvetet utan att någonsin sätta tillbaka en enda krona.
  De har glömt bort några saker – MORAL & SKYLDIGHET mot de som valt dem.
  hur länge ska de här charaderna få hålla på utan någon/några sätts ansvarig för det största svindleriet i svensk historia????

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja vad de köster mye svenska skattekronor de där framtida pensionsräddarna !
  Tur att Sverige både är stenrikt naivt och fullständigt idiotiskt, annars hade det varit tungt för alla infödda hederliga arbetande äkta svenskar när de ska betala den s.k välfärdsnotan som politikerna är så generös med när det gäller viss okontrollerad import.

  Gilla

 • Jack

  Var är pizzaekonomen? Han tyckte det var så billigt att ta emot flyktingar. Nu behöver vi nya råd från honom.

  Gilla

 • Trude DK

  Värre kommer det bli nu när Sverige skriver på suicidala ”FNs marockoavtal om fri invandring” den 10 December. Där de stater som skriver på inte kan vägra någon och där i princip vem som helst oavsett om man är flykting eller ej kan begära ”all inclusive” dvs få bostad-bidrag-pension mm……..Sveriges som suverän nation försvinner då i princip då FNs tjänstemän tar över rulljansen i vårt land. lekstugan i riksdagshuset blir just bara det-en lekstuga som inte har någon bestämmanderätt.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Läste i metro idag att vi har runt 30000 hemlösa i Sverige. Dom pengarna som man lägger på dessa ensamkommande lycksökare kunde användas för att göra livet mer drägligare till dom äldre uteliggare.Varför är det så att dessa människor inte värda mer omvårdnad och omtanke.

  Gilla

 • Mike E

  Kostar 70 tjänster 60 miljoner? Det är 860 tusen per tjänst!

  Gilla

  • robbcos

   De skall ha kontor, telefoner, tjänstebilar och försäkringar…med höga löner och arbetsgivarskatter så är det dyrt med anställda.

   Gilla

 • Ståfräs

  Dyrt? Kontakta Sosse Sandviken som vet hur man tjänar 500 mille/ År! herregud, kan det bli bättre, stort grattis 82% PK idioter

  Gilla

 • Kent

  Sverige landet där man lyckas direkt.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det stämmer precis, utan det trygga och heligt mångkulturella paradiset Sverige stannar världen !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: