Fridolin: Vi måste återbygga en solidarisk samhällsmodell, ett rättvist samhälle

INRIKES. ”Sverige är unikt.” Så sa Jimmie Åkesson inför statsministeromröstningen i veckan. Han pekade på det faktum att vi här klarat av att hålla rasistiska partier stången längre än i många andra europeiska länder. Han menade det som något negativt, skriver miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin idag på Aftonbladet. 

Fridolin fortsätter: Sverige är unikt. Sverige är ett land där vi hjälper varandra. Fler här är aktiva i föreningar än nästan någon annanstans i världen. Varje kväll tränas knattefotboll, övas byarevy och ordnas läxläsning. När vi behöver varandra finns vi där. Människor ställer upp och nattvandrar på helgkvällarna.

-Pettersson menar att Gustav Fridolin har rätt i mycket, men han kan knappast skylla på Sverigedemokraterna och Åkesson att det behöver nattvandras på helgkvällarna. Det är knappast Åkessons fel att vi måste återbygga en solidarisk samhällsmodell, ett rättvist samhälle

Gustav verkar ha glömt att Miljöpartiet suttit i den senaste regeringen sedan 2014 och att de samarbetade med den tidigare Alliansregeringen.

Fridolin:

 • Är det Åkessons fel att vuxna kriminella rekrytera unga på skolgårdarna.
 • Föräldrar till barn med funktionsnedsättning berättar om indragen assistans.
 • Klyftorna har växt i hela OECD. I Sverige, där de tidigare var bland de minsta, har det gått snabbare än på många andra.

Gustav Fridolin, har du glömt att du varit minister under de senaste fyra åren och varit med och byggt det Sverige vi ser idag betydligt längre än så…

Du har rätt Fridolin, Sverige är unikt, men inte länge till om du får fortsätta flytta Mellanöstern hit för då blir Sverige som Mellanöstern, förstår du inte det har du en hjärna som en kolibri…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Fridolin: Vi måste återbygga en solidarisk samhällsmodell, ett rättvist samhälle

 1. Det är bara Sverige som accepterar att män flyr från kriget och lämnar fru och 7 barn kvar under ett år där krig pågår för att sen ta hit de fast han inte kan ens försörja sig själv, få två barn till kräva större lägenhet ,få ung. 40.000 kr i bidrag allt betalt av skattebetalarna..
  Det är bara i Sverige en (M)begär tjänst ledigt för att ta han om 4 ”ensamkomande BARN ” och får nänstan 80.000/mån..
  För ett svenskt barn får föräldrarna 1050/mån , en adoptivförälder för en 14 åring 20.000/mån..
  Sverige är unik..regler bjuder in bedragare…
  Och myndigheter och regeringen blundar

 2. Med Fridde vid rodret har han ju styrt i motsatt riktning mot vad han själv önskar. Avskaffa dig själv så ska du se att det ljusnar.

 3. Den där ormen är lika falsk som han ser barnslig ut. Man behöver inte rösta på sd för att tycka illa om hedersförtryck,våldtäkter,bilbränder,skottlossningar, Det tycker de flesta är hemskt (kanske även en och annan miljöpartist?)

  Problemet med Fridolins artikel är många,t ex
  ”de flesta av oss hatar i djupet orättvisor” skriver han,det är sant Gustav en poäng där
  men sedan kommer direkt ” när vi läser artiklar om miljarder i skattefusk blir vi förbannade”
  det finns säkert några som blir förbannade på skattefusk,främst när politiker gör det som redan är rika.

  Men jag är hundra säker på att de flesta skiter i det just nu,orättvisorna vi blir förbannade på är dem som Fridolin vart med att skapa,
  Att svenska är satta på undantag här,får ingen hjälp eller omtanke.
  Allt går till nyanlända kriminella parasiter,mest muslimska män utan nån vettig orsak att komma,ingen utbildning men vi ska försörja dem,
  Invandrare som får gratis bidrag till allt,tandvård t ex. men det får inte svenskar.
  Så skit du i det blå skåpet lille Gustav, du är snart väck och ditt parti oxå.
  Sverige har ingen plikt att vara god,snäll,inställsam, och givmild och bjuda hit hela mellan östern/afrika. Det är inte att vara god och medmänsklig.
  Det är att vara naiv godtrogen idiot att göra som miljöpartiet har gjort.
  Vi är förbannade på det importerade våldet det som härskat länge nog

  Vi ska ta tillbaka vårt land. Sverige åt svenskarna. Gustav Fridolin kan dra till Afghanistan om han känner för det,ingen saknad.Punkt!

 4. Usch vilken sanningsvridare Fridde är. SD väljare är de som har förstått att det håller på att gå åt helvete för moder Svea. De andra lär inte vakna förrän de ser slutet av vår existens. Men det värsta av allt är när de skyller allt på de som har haft rätt i årtionden.

 5. Hur MP ska bygga en ”solidarisk samhällsmodel” förklaras inte. Solidaritet är något som kommer av egen vilja, inte något som trycks ner i halsen på medborgarna av staten. Det kallas ”kommunistisk diktatur”.
  Det är knappast så att alla de män (för det är män) från MENA som kommer hit känner någon solidaritet med Svenskar och Sverige. Deras solidaritet ligger i den egna klanen. Hur ska man bygga någon solidaritet av det? Och varför är det svenskar som är problemet?
  Detta är den enda plats på jorden som svenskarna har. Araber och negrer har hela afrika och halva Asien att frodas i men de lyckas bara ställa till elände för sig själva.
  Att de invaderar och ockuperar Europa och Sverige kommer inte lösa ett enda problem i Afrika eller Asien. INTE ETT ENDA!!!

 6. Fridolin – det verkar vara fler som vill ha Åkessons Sverige än ditt i alla fall. Fyra gånger så många (minst) om man skall tro det senaste valresultatet.
  Hoppas på extraval så MP åker ur riksdagen tillsammans med Björklunds pajasparti.

 7. Jag måste säga det igen. Om det kommer hit en miljon människor utan pengar, utbildning och förstånd, hur skadom kunna bli rika? Ja, på att stjäla, annars blir det svårt.

  • Om dom inte är så bra på att stjäla heller så kan dom ju gå i skola hos sossarna, dom kan detta.
   I Januari skall dom börja stjäla stora pengar från BLINDA och DÖDA människor i Sverige.

 8. ”Sverige är unikt. Sverige är ett land där vi hjälper varandra.”

  Och inte bara varandra utan alla i hela världen. Och gärna främlingar hellre än våra egna gamla, unga och sjuka. De får gärna dö av svält på äldreboendet, frysa ihjäl på en parkbänk eller dö i sjukvårdskön medan vi ordnar nya tänder åt främlingar.

  MVH Gustav Styrolit (bättre än frigolit)

 9. Vi får väl ta de Gaulle och Pettersson på orden, Fridolins hjärna går att jämföra med en kolibrie. Nej, det är kränkande mot de fantastiska fåglarna!

 10. Gustav Fridolin är unik, han vill ha in islamister, hederskultur, ljugande baaarn i världens en gång bäst fungerande samhälle.
  I dag tittar folk bort när någon får stryk på tunnelbanan av rädslan att dels själv bli åtalad eller dö knivdöden.
  Men Gustav den lilla prinsen bor i sitt hus i den mycket exklusiva stadsdelen duvbo där alla är hjälpsamma och bor långt ifrån det Sverige han har skapat.

 11. Gustav Fridolin har oturen att få dela på en ( 1 ) hjärncell med de andra partiledarna i 7-klövern.

 12. Skall inte den göken avgå, en mera patetisk tomte finns inte. Han vill inte ha Åkessons Sverige ha, vi andra har Fridolins Sverige o det ser vi hur det går. Nej Gustav var nu tyst o försvinn in i historiens glömda rum.

  • Fridolin bor i Åkessons Sverige medan andra bor i Fridolins Sverige och vill därifrån. Det vore klädsamt om han istället av solidaritet med de boende i bostadsrättsföreningen Ida i Rosengård som blivit svindlade på ett par hundra miljoner av en nysvensk, troligen kosovoalban, köpte en lägenhet där.

Kommentera