Varför klarar Staffanstorps politiker det som inte rikspolitikerna kan

INRIKES. Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden för Staffanstorps kommun. Valet för ca två månader sedan blev en framgång för en tydlig politisk linje för Staffanstorps kommun. Moderaterna fick ca 43 % och Sverigedemokraterna fick ca 11 % av väljarna, skriver i ett  pressmeddelandet Christian Sonesson (M) och Richard Olsson (SD).

Steget efter

Under de senaste fyra åren har likheterna mellan dessa båda partier blivit tydliga i omröstningar i kommunfullmäktige. Därför har ett gemensamt politiskt handlingsprogram arbetats fram, som kommer att ligga till grund för den kommande mandatperiodens politiska inriktning. Med stöd av ca 54 % av väljarna i Staffanstorps kommun skapas stabilitet i de politiska besluten. Utöver detta politiska samarbete, välkomnar Moderaterna och Sverigedemokraterna i Staffanstorp, fler partier som vill ansluta till hela eller delar av det politiska handlingsprogrammet.

Exempel ur det gemensamma handlingsprogrammet:

  • Arbetsro i skolan är en grundläggande förutsättning för inlärning. I undervisningen ska det vara fritt från störande inslag.
  • Värna lärarnas arbetsmiljö och auktoritet i skola och förskola.
  • Eget boende med hemtjänst, trygghetsboende och särskilt boende är exempel på boendevarianter som ska finnas tillgänglig för våra äldre i kommunen.
  • Fortsätta söka tillstånd och installera övervakningskameror på särskilt utsatta områden.
  • En ökad polisnärvaro i vår kommun. Om inte staten klarar av den uppgiften vill vi införa kommunala poliser. Så länge det inte är möjligt ska vi anställa kommunala ordningsvakter.
  • Kommunen kan komma att göra hembesök hos den som uppbär ekonomiskt stöd från kommunen.
  • Integrationsplikt för nyanlända.
  • Boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis, och inga särskilda förturer i bostadsköer eller likande ska råda.
  • Lokalt tiggeriförbud ska införas om det finns juridiska möjligheter.
  • Den så kallade anvisningslagen behöver antingen kraftigt reformeras eller avskaffas, så att det kommunala självstyret återupprättas i denna fråga.
  • I kommunens verksamhet ska kulturella särkrav inte förekomma. Exempelvis skilda badtider eller dylikt.
  • Kommunens verksamhet ska också vara fri från religiösa uttryck, som t ex ritualslaktat kött.

Om Staffanstorp på bloggen…

-Pettersson ser inga konstigheter. Varför kan lokalpolitiker i Staffanstorp enas om sådant som inte rikspolitiker klarar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Varför klarar Staffanstorps politiker det som inte rikspolitikerna kan

  1. Starkt av M att åtminstone på lokal nivå vara pragmatiska och se till innevånarnas bästa.
    På riksnivå går det inte med fjantar som Björklund och Lööf med i bilden.

  2. Har ni inte fattat det än? Om Sverigedemokraterna släpps in i en regering kommer dom att släppa in ljus på allt dunkelt tidigare regeringar gjort. Då får dom ensam majoritet vid valet 2020.

  3. VILKA FÖRRÄDARE L och C är! Två stycken JUDAS! Silverpenningarna ges till Lööf och Björklund som delar. Stackars M och KD som LITAT PÅ DEM! Deras förtroende har fått sig en REJÄL TÖRN, en FÖRTROENDE KRIS av STORA MÅTT. Svenska folket glömmer ej detta!
    VILKEN TROVÄRDIGHET har C och L efter detta??????

    De har satt ÅKESSON som SKYLDIG till detta med sin POLITIK och som de säger, inte kan samarbeta med. MEN i VERKLIGHETEN DÖLJER SIG EN HELT ANNAN AGENDA för dessa JUDAS, vänta bara tills TUPEN GAL i morgon bitte!

  4. Om Sverige efter ett alla talmansrundor och sonderingar inte får någon ny regering blir det extraval !
    Tyvärr är nog risken överhängande att Sverige istället får en S-ledd vänstetregering med stöd av C och L som sätter käppar i hjulet för ett samarbete mellan M, KD och SD på riksnivå, Annie och Björklund sätter sig garanterarat hellre i Lövens knä tillsammans med MP och kommunisterna än låter SD få någon typ politiskt inflytande.
    Även ett extra val som förmodligen skulle gynna bland annat SD kommer C och L att stoppa genom stödja S och Löven !!!

KommenteraAvbryt svar