Minnet är kort och vädret varierar

KLIMAT & VÄDER. Vi nyligen upplevt en av de varmaste och torraste somrarna i mannaminne, det är inget konstigt. Sommaren 2017 var tvärtom, svinkall och blöt, den kallaste på 155 år skrev Aftonbladet då. 

Nåväl, sommaren 2018 var varm och torr, kanske räddade den miljöpartiet kvar i riksdagen, för de klimatlarm som kom har inte ett dugg med vår varma sommar att göra. Värmen var lokal och allt annat är propaganda. Klimat är genomsnitt under 30 år och påverkas inte av en sommar och absolut inte av en lokal värmebölja sommaren 2018.

Så när ni hör Johan Rockström, Pär Holmberg eller någon annan surra om att vi kommer att bli kokta, ta det med ro. De klimatmodeller som används och majoriteten av politiker och journalister tror på är extrema plus kryddade med överdrifter.

Titta på kartorna nedan. Blå temperatur är kallare än normalt, vit normal och gulgrön varmare än normalt. Som ni vet och ser så var Skandinavien under 2018 varmt och värmen låg kvar länge, medan det var svinkallt på Grönland.

2017 var Alaska varmt och Skandinavien kallt. Men sådana är kartor får vi aldrig se av Rockström & Co eller några PK-journalister.

Självklart kan man inte prata om ”trender” i ena eller andra riktningen efter en sommar som 2018. Bruket av ”falska nyheter” om klimatet innan valet var häpnadsväckande och de journalister som ska rapportera sakligt och korrekt var värst.

Tänk på att när miljömupparna påstår något så är värmeböljor klimatförändringar och köldknäppar väder. Temperaturerna kommer från NASA. Källa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Minnet är kort och vädret varierar

 1. Vissa höstar på början av 50 talet var så torrt att socker bets upptagarna , Min mor tex kunde inte få upp betorna istället fick vänta till slutet av november månaden . Där var dagar det var 31 grader varmt. och det under en lång tid oktober . Och sen blev det en smällkall vinter.De du Lögnar fjollan Isabella Lövin (MP)

 2. Agenda slasktidningen metro har tagit till vara på folks sk miljömedvetenhet, man har i månader kört sin skrämmsel propaganda :vi kommer alla dö om 10 år: och hur hemska vita medelålders män är som kör suv.
  I dagens utgåva har man en artikel om hur du botar din klimatångest och hur du har klimatsäker sex.
  Mitt råd för att rädda världen är, det föds en miljöpartist varje dag, Använd kondom!

 3. Förstår inte kopplingen mellan kartbilderna och färgskalorna vid sidan av. Enligt skalan skulle ju t.ex. stora delar av Afrika ha minusgrader i juli, vilket jag bestämt tror inte stämmer. Och i somras skulle vi haft runt 3 plusgrader. Antingen tolkar jag fel eller så är det något annat som inte stämmer.

  • Blå temperatur är kallare än normalt, vit normal och gulgrön varmare än normalt.

   Kartorna visar inte den verrkliga temperaturen utan avvikelserna.

   • Oki, blir dock lite vilseledande med tabellerna bredvid men det är väl bara att släppa och gå vidare i livet och hantera dom svåra frågorna som månadens räkningar:-)

 4. Det fanns ju varma somrar, och snörika och kalla vintrar förr också på -30, -40, -50 och -60-talen. HADE VI NÅN SLAGS VÄXTHUSEFFEKT OCH KLIMATHOT DÅ DÅ???

 5. De måste ju rättfärdiga sin existens och försvara de höga skatterna, det som bekymra mig mera är att så många djurarter ha försvunnit, Försvinnande av insekter se jag som mer allvarlig för vår överlevnad.

  • Det beror mer på skogskövlingen, främst i naturnära miljö, som de rödgröna genomdrivit. Och naturligtvis i hela Europa, bara för att göra papperskassar och flis. Dessutom skövlingen av regnskogar. Och stora skogarealer i väst. SÅNT FÖRÄNDRAR KLIMATET, och gör det torrare, och förorsakar sättningar i marken m m.

 6. Isabella Lövin (MP) borde nog med lagstiftning eller på annat sätt förbjuda tsunamis, som uppstår efter kraftiga jordbävningar på havsbotten.

  Det har visat sig att tsunamis rör sig snabbt på stora avstånd mellan kontinenter och som i exemplet i reportaget på länken nedan bryts jättestora isberg loss och flyter ut till havs och smälter, vilket kan påverka klimatet.

  Tsunamin i Japan skapade isberg i Antarktis

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4639497

  Sånt kan vi naturligtvis inte tillåta.

 7. Vädret varierar ja, men det kan man inte säga om kvaliteten på Aftonbladet, för den är alltid lika dålig?

Kommentera