Istanbul Airport – Världens största flygplats har öppnat


TEKNIK. Världens största flygplats med kapacitet för 200 miljoner resenärer om året öppnade i Istanbul på måndagen. Den första terminalen som just har slagit upp kan hantera 90 miljoner passagerare om året.

Hela anläggningen kommer stå klar först om tio år och ska då ha sex landningsbanor och kunna hantera 200 miljoner människor – mer än dubbelt så många som världens hittills största flygplats, Hartsfield-Jackson i Atlanta.

Byggnaden är en futuristisk historia med välvda tak och ett tulpanformat trafiktorn, som påminner om ett rymdskepp, enligt australiska News. Även ytan kommer att slå rekord. Med en miljon kvadratmeter blir det den största terminalen under ett och samma tak.

-Pettersson säger att vi i Sverige kommer att få klimatkompensera rejält för Erdogans skrytbygge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Istanbul Airport – Världens största flygplats har öppnat

 • compulsoryunion

  Får de hantera alkohol och spansk skinka på flygplatsen?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Finns knarkhundar där trots att hundar e orena djur enligt islam, ska man väl tvätta sig 7 gånger med tvål, när man nuddat en hund?

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Grattis till Turkiet! Tyskarna väntar fortfarande på att Berlins nya flygplats, Tysklands svar på tunneln genom Hallandsåsen, öppnas…

  Gilla

 • bodil

  Jag har inte för avsikt att nyttja flygplats i Turkiet.

  Gilla

 • MartinA

  Turkiet ligger mittemellan. Det har en fot i mellanöstern, en fot i Europa, en fot i Ryssland, en fot i Kaukasus. Är det konstigt att en sådan vägarnas mötesplats bygger en väldigt stor flygplats? Man kunde ju önska att arkitekturen kunde varit mer traditionellt anatolisk eller islamisk. Men för mig som vare sig är turk eller muslim så kanske det finns en tröst i att deras kultur är lika förstörd av moderniteten som vår. Även om det är en klen tröst. Jag hade föredragit att vi svenskar hade vår kultur kvar och att turkarna hade deras egen kultur kvar.

  Gilla

 • Kurt

  Nu tro jag ju inte att Turkarna ha så mycket med det att göra, de som stå för planering och genomförandet är som i Dubai utländska specialister medan Turkisk arbetskraft stå för grovjobbet. Och finansiering är lånade pengar från Väst.

  Gilla

 • Billy Boy

  Där borde de c:a 30 000 ljugande vuxna afghan”barnen” i Sverige ha världens chans att få sina efterlängtade byggjobb under c:a 10 års tid framåt.

  ”Statsministerkandidaten” Fatemeh Khavari hävdade tidigare att de är ”unga och duktiga arbetskrafter som har jobbat hela sina liv inom bygg”

  Bygginvesteringarna i Sverige väntas vända ned 2019 och minska med 3 procent så här kommer det knappast att finnas några byggjobb att erbjuda de vuxna afghanbarnen.

  Läs mer på:

  https://www.di.se/live/bygginvesteringarna-vandas-vanda-ned-2019/

  Gilla

 • Mm

  Det fixar Tok&Hittepå partiet MP, de har sina turkiska sympatier. Gräv upp vägarna norr om Gävle så har de klimat kompenserat..

  Gilla

  • Argus

   De behöver inte gräva upp vägarna norr om Gävle, de håller på att avveckla sig själva med hjälp av staten (Trafikverket). Underhållet är under all kritik och då betalar bilisterna sina kostnader tre gånger om.

   Gilla

 • bred pitt moviestar

  Varför bygga så stort i en sk-thåla som Turkiet??
  Är det för transit skull för de som ska in i Europa

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Låter vettigt – 200 miljoner människor om året skall till EU, och leva på ”asyl”.

   Vi är ett rikt land så inga problem, vi har råd, hit med rubbet!

   Gilla

 • Mike E

  Erdogan arbetar hårt på att återupprätta det Osmanska Imperiet medan Europas ledare arbetar hårt för att förinta Europa.

  Gilla

 • Kent

  Har Erdogan inte ringt till Isabella Lövin om råd innan? Isabella ska ju rädda världen vet inte Erdogan det?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: