Stäng

Minnet och sommaren är kort

KLIMAT & VÄDER. Senast Sverige upplevde sämre sommarvärme stod det 1862 i almanackan. Maximitemperaturen under juni till augusti blev 28,0 grader i Oskarshamn den 18 juni och i Kalmar den 19 juni, skriver Aftonbladet. 

”Lika blygsam högstatemperatur uppmättes även 1922, men för att hitta lägre får vi alltså backa 155 år. Sommaren 1862 var det avgjort under 28,0 grader som mest.

Men i Sverige får vi alltså gå 100-150 år tllbaka i tiden för att finna en sämre sommar vad gäller maximitemperaturen. Hur i allsin dar kan det komma sig?

Grundtipset får ändå vara att det är slumpen. Det är det som vi meteorologer brukar dra till med när vi inte har något bättre svar. Nästa sommar kanske vi har en helt annan strömning i atmosfären med värmeböljor så att vi knappt vågar oss ut mitt på dagen och inte kan sova på nätterna.

Vad som ändå gör det hela lite betänkligt är att det här inte är den första sommaren på senare år som den verkliga varmluften knappt vågat sig över tröskeln till Sverige. Till exempel 2004 och 2005 hade vi en bit in i sommaren så låga säsongshögsta att vi även då fick gå tillbaka till 1860-talet för att finna något liknande”, skrev SMHI.

-Pettersson säger att ovanstående handlar alltså om sommaren 2017, som för övrigt var varm på andra håll. I år är det varmt och torrt i våra delar av världen men rekordkallt i Australien, men det är media tysta om…

Vi kan konstatera att enligt ”experterna” är kyla väder och värme klimat, annars spricker deras teorier…

Ni vet väl att till 1977 var chefen för SMHI en fackman, den siste Alf Nyberg. Numera är cheferna politiker, den senaste, Rolf Brennerfelt, är centerpartist och Brennerfelts chef är miljöminister Karolina Skog, mp.  Vad det gör för trovärdigheten får ni fundera på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 reaktioner på “Minnet och sommaren är kort

 1. Jag har inget emot normal försiktighet, mot luftföroreningar, men det får inte bli en anledning för politiker att höja skatter godtyckligt. Man kan hävda det mesta utan att kunna bevisa. En jord utan levande varelser skulle vara helt ostörd, men ingen vet om klimatet skulle vara ”bättre” och ingen skulle bry sig förmodligen he he. Att packa in drygt 1,5 miljoner invånare i sverige under några få år, som inte är här för att hjälpa miljön utan för att medelst skattesubventionering höja privatkonsumtionen samt leva en högre levnadsstandard än de gjort i sina forna hemländer är ett fullkomligt onödigt och förmodligen skadligt experiment. En blandning av hybris och naivitet från verklighetsfrämmande individer tror jag. Sverige skulle ha fått lämnats i fred från obegränsad invandring och därför kunnat lägga energi och bildning på smartare och enklare levnadssätt, som skulle varit mer psykiskt och fysiskt hälsosamt, mer självförsörjande och blivit föregångare för något positivt i stället för, som nu, öppen knarkhandel, invandrarupplopp, kriminellas gängkrig, ohanterbara skogsbränder, dvs generellt undermålig civil beredskap trots höjda skatter. Det borde stå varje land fritt att ostört få höja medborgarnas livskvalité och ekonomi efter egen takt och förmåga. Nu tror jag nästan att regeringen vill straffa sina medborgare, för att majoriteten inte är deras väljare.

 2. Är det politiker som chefar på SMHI? Vad har hänt egentligen? Hur kan de få styra myndigheter? Det är ju inte redigt så obehagligt vårt land är. Jag fattar ingenting längre!

 3. Vilket tröttsamt evigt tjat om väder och klimat !
  Det blir som det blir i framtiden, den egoistiska och bekväma människan oavsett klimatnördar eller inte kommer inte att göra ett dyft åt någonting bara prata och tycka utan verkstad.

 4. Om man ska rabbla siffror på värme och kyla så är det visserligen kallt i Australien nu, men var i stället drygt 47 grader varmt förra sommaren.

  Vad det gäller Sverige så har juli månad varit den varmaste på 260 år.

  Varför man till varje pris vill förneka vad forsksare efter många år kommit fram till förstår jag inte och ändå mindre varför just SD-sympatisörer inklusive Trump med flera med samma politiska uppfattning har den åsikten.

  Klimat är inte politik, det är vetenskap.

 5. Thoralf Alfsson förklarar här skillnaden mellan klimat och väder,.

  Tyvärr verkar majoriteten av det av staten och mainstreammedia fördummade svenska folket inte förstå skillnden på väder och klimat och inte får barnen i skolan lära sig något så basalt och viktigt heller,allt i Sverige är sedan 50 år genomarinerat av den otäcka stinkande illrörda giftiga postmarxismen.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/20/11550784-bra-med-en-syndabock/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: