Skyddsstopp på skola efter knivhot mot lärare

SKOLAN. Två elever har vid upprepade tillfällen misshandlat och hotat lärarna på Grindskolan i Norrtälje. Nu har huvudskyddsombudet på skolan lagt ett skyddsstopp efter att en av lärarna knivhotats. – Det är extremt obehagligt, säger Stellan Armandsson på Grindskolan.

Under en längre tid har två elever på Grindskolan (F–9) i Norrtälje varit hotfulla och våldsamma mot flera lärare på skolan. Situationen har varit så allvarlig att lärare har blivit sjukskrivna på grund av våldet.

– Det rör sig om fyra-fem lärare som har blivit drabbade av eleverna under en lång tid, samt flertalet vikarier. Det är ganska läskiga grejer som har hänt, säger Stellan Armandsson, huvudskyddsombud på Lärarnas Riksförbund i Norrtälje och lärare på Grindskolan.

För drygt en vecka sedan inträffade en allvarlig händelse i skolmatsalen där en av de hotfulla eleverna rusade fram mot en lärare med en matkniv.

Läs mer på Skolvärlden.se…

-Pettersson ser att skolan tar i med hårdhandskarna, efter en längre tid av våldsamheter och hot stänger skolledningen av en av eleverna under en HEL vecka. – De drabbade pedagogerna känner att det var jätteskönt att kunna få lite andrum en vecka, så för lärarna var det jätteskönt att eleven stängdes av.

Så går det till i världens flataste land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Skyddsstopp på skola efter knivhot mot lärare

 1. Flat mot utlanningar MEN TUFFA MOT ETNISKA SVENSKAR!!!! De kan gott ha detta, vi far kalla dem ”rasister” och ”nazister” som Stefan Loven kallar over en million svenskar!!!

 2. Var och varannan dag så står det någon knäppskalle i SVT och mässar för fullt om hur viktigt det är, att man stänger ned problemskolor i förorten och flyttar de stökiga eleverna till skolor som fortfarande fungerar. Förstår inte varför dessa fanatiker inte begriper att man förstör studierna för skötsamma elever i de fungerande skolorna.
  En gång i tiden för inte så länge sen, så avskildes de elever som inte skötte sig och skickades till så kallade hjälpklasser, där lärarna som skötte ruljansen var av den lite mer beslutsamma typen.
  Det kan väl inte vara någon mänsklig rättighet att trots misskötsel få gå kvar bland skötsamma elever och förstöra deras skolgång.

 3. Detta kommer med största sannolikhet att leda till att Svenska lärare blir färre och färre och ersätts av utlänningar, och då är det som sagt Kört!

  • Kanske en bisak, men det skulle vara intressant att veta vad läraren i fråga och övriga i skolan röstar på?!

   • Absolut ingen bisak, dock är huvudsaken vem/villka är baaarnets förälder/rar?

    På min skoltid gällde att ordning och uppförande betygen blev godkända. Om inte var det örfil eller rotting som gällde och ännu hårdare bestraffning i hemmet.

    Om vi nu ska ha mångkultur av medeltida slag i skolan måste medeltida straff utmätas.

 4. En hel vecka…men nu var det, till att ta i.
  Hade jag varit Rektor där, så hade jag tagit in dessa kättare på mitt rum. Pratat om allas lika värde i timmar, sen sagt att på denna skola har vi en värdegrund. Som avslut, så hade dem fått ledigt i en och en halv dag. Inte en hel vecka..

  • Om jag varit rektor hade jag omedelbart bjudit eleven på en fem rätters middag på en bättre restaurang samt erbjudit denne en fri vistelse på Bahamas ett par månader. Fritt val av batikhäxa som resesällskap ingår naturligtvis.

   Vi vet att korvgrillningen och kaffe/macka har blivit en succé även om resultatet uteblivit, men med lite höjda insatser så har konceptet all möjlighet att lyckas.

Kommentera