S välvilja kostar oss 30 miljoner per låtsasjobb

INVANDRING. Arbetsgivarna jublar när extratjänsterna betalas helt och hållet av skattebetalarna. De nyanlända behöver varken mer av socialdemokratisk omhändertagandepolitik eller konstgjorda anställningar som motverkar integrationen, skriver Gulan Avci (L) på Expressen. 

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) hävdar att extratjänsterna är ett effektivt sätt att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete.

-Pettersson säger att frågan alls diskuteras bevisar att massinvandringen är idiotisk ur arbetsmarknads, ekonomisk eller mänsklig synvinkel.

Subventionerade anställningar kan omöjligen vara det effektivaste sättet att få människor i arbete och människor som inte kan får arbete utan subventioner borde söka sig till en annan arbetsmarknad.

Vi måste kombinera återvandring med minskade bidrag och arbetsplikt. Det finns ingen naturlag som säger att nyanlända ska ha samma förmåner som urbefolkningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “S välvilja kostar oss 30 miljoner per låtsasjobb

 1. Snedvriden konkurrens och undanträngningseffekter. Direkt skadliga effekter på arbetsmarknad och näringsliv.
  Jag tror att detta förstår alla sosseministrarna mycket väl, men de är beredda att gå över lik, för att på vilket desperat sätt som helst bevisa för omvärlden att de löser integrationsproblemen.

 2. Vid subventionerade anställningar, betalar staten lön (indirekt eller direkt) till arbetstagare. Det blir i princip samma sak som att vara anställd av staten och i förlängningen är det kommunism.

 3. Hur i hela helv….et kan ett jobb, extra, låsas eller för den delen vanligt kosta 30 miljoner??? Detta borde de inkompetenta politikerna redogöra för och sen direkt efteråt lämna sina poster!

  30 miljoner är mer än vad en vanlig människa drar in under hela sin livstid och dessa pengar gånger massor kastar man bara bort. Inte undra på att det inte är råd med någonting i Sverige längre och att vi skall jobba tills vi dör. Hade sossarna kommit på ett sätt att få döda att arbeta så hade vi troligtvis förvägrats begravning med och tvingats arbeta tills kropparna ruttnat bort.

 4. Om man nu skall bereda arbete åt alla dessa flyktingar så tycker jag att man skickar dessa upp till vår fjällvärld. Exempelvis är Kungsleden i ett skriande behov av upprustning. Stora arealer av våra skogar skulle behövas skötas om, röjning m.m. Allt skogsavfall behöver samlas in och malas ner till flis till värmeverken. Varför passar inte dessa arbeten till den nya adeln???????

 5. Är det därför som Apoteken svämmas över av muslimer.
  Men vi har frihet att handla var vi vill.

  • Den friheten har vi fortfarande men om något årtionde ser det likadant ut i ALLA affärer landet över.

 6. Gulan Avci skriver ofta bra och förståndiga inlägg.

  Ylva Johansson har som vanligt, svårt med argumentationen runt fakta och resultat, av en dyrbar socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik.

  Sedan kanske det är värt att påminna om det John Gustavsson tycker är viktigt att diskutera, för framtidens arbetsmarknad. John har skrivit debattinlägg i Nyheter Idag om automatiseringen i arbetslivet.

  Han skriver i inledningen……

  ”Naiviteten inför vad automatiseringen av arbetslivet innebär påminner om den naivitet som funnits och finns inför massinvandringen och problemen som den lett till.

  Och på samma sätt som med massinvandring så riskerar vi allvarliga konsekvenser i form av massarbetslöshet om vi inte för en allvarlig diskussion om hur vi ska lösa det.”

  https://nyheteridag.se/robotdebatten-massinvandringen-i-repris/

 7. ”Massinvandringen” är ju en konsekvens av socialdemokraternas
  kontrakt med muslimerna från 1999 där de lovar att bidra till att Sverige ska bli ett islamiskt land.

  => vi är på god väg dit!

 8. Nyanlända krigsflyktingar enl Genevekonventionen ska vara nöjda om de får bo i uppvärmda tält med tillgång till toalett och matlagningsmöligheter. Vidate ska de ingå i en plan vars slutmål är att återvända!
  Övriga ska avvisas eller utvisas direkt! Detta skulle ha införts redan för 30 år sedan, då hade Sverige fortfarande varit normalt!
  Men pga det katastrofalt kritiska läge som ”sverige” nu befinner sig i ska ALLA avvisas!

Kommentera