Bjuder Alliansen in Mp?


Ulf Kristersson har kategoriskt sagt nej till alla former av samarbete med eller stöd av Sverigedemokraterna i en eventuell ny regering. Nu öppnar han istället för Miljöpartiet.

Via Facebook klargör Kristersson att han är imponerad av det arbete Gustav Fridolin lagt ned i partiet och att det finns stora möjligheter för Alliansen att samarbeta med Mp i en rad frågor.

”Gustav och jag har som bekant verkligen inte tyckt särskilt lika i den politiska debatten. Men jag är i grund och botten övertygad om att samarbetsmöjligheterna mellan Alliansen och Mp inom just klimat- och miljöpolitik egentligen skulle vara stora. Marknadsekonomi, teknisk innovation och hållbarhet hänger ihop! Men det får bli ett nytt kapitel i svensk politik”

De orden kan man läsa på Kristerssons Facebook-sida där texten kryddar en bild där han och Fridolin ser ut att mysa ihop.

En fråga där ett samarbete mellan Moderaterna och Miljöpartiet kan få konsekvenser är förstås migrationen. Miljöpartiet gick till val på en generösare migrationspolitik där kravlös familjeåterförening och permanenta uppehållstillstånd står högst på önskelistan. Partiets migrationspolitiske talesperson, Maria Ferm, har gång på gång uttalat sitt stöd för just generösare regler och en större asyl- och anhöriginvandring till Sverige. Däremot har hon aldrig krävts på svar hur hon och partiet ämnar lösa alla de problem som en generös migrationspolitik skapat och hur prognosen på 300 000 asyl-och anhöriginvandrare de kommande tre åren gör det enklare för myndigheter och kommunpolitiker att lösa redan stora problem.

Miljöpartiet ligger också bakom den migrationsuppgörelse som partiet slöt med Alliansen 2011 och som i mångt och mycket spädde på redan kända problem. Även den olyckliga och hårt kritiserade gymnasielagen har Mp som regissör. Hur Mp:s generösa tolkning av migrationsfrågor synkar med de krav på skärpta regler som Moderaterna och inte minst Ulf Kristersson gick till val på, är en fråga många funderar över.

Så här skrev han bl.a. på Moderaternas webbsida den 25:e april.

 ”Till dessa långvariga misslyckanden i migrationspolitiken måste vi nu lägga ännu ett: Socialdemokraternas och Miljöpartiets hårt kritiserade lagförslag – att låta 9.000 ensamkommande unga i huvudsak män stanna i Sverige trots att de saknar asylskäl…//…av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte”

Nu tänker alltså Ulf Kristersson flirta med Miljöpartiet i ett försök att bilda regering. Just migrationspolitiken kommer att bli en stötesten. Personligen tror jag inte en sekund på att Miljöpartiet tänker vika ned sig som de tvingats göra i den rödgröna regeringen. Gymnasielagen visar att partiet tänker ta strid och om Moderaterna nu önskar se ett samarbete lär detta inte ske utan att Mp ställer krav på att deras generösa migrationspolitik får genomslagskraft.

Partiledningen har sin syn, men ute i kommunerna är inställningen en annan. Att Sverigedemokraterna har fler beröringspunkter med Moderaterna än Miljöpartiet, råder ingen tvekan om. Inte minst med tanke på att M i stora delar karbonkopierat SD:s politik i en rad viktiga frågor. Brottsbekämpningen, försvaret och inte minst migrationspolitiken som några exempel.

Lyssna gärna på den här intressanta intervjun med Staffanstorps kommunordförande Christian Sonesson och alla förstår att det råder en djup spricka mellan Moderaternas riksdagsgrupp och de kommunpolitiker som lever närmare verkligheten och vanligt folk.

DN


13 responses to “Bjuder Alliansen in Mp?

 • The proud swede

  Kristersson är ju precis lika dum i huvudet som de övriga mupparna i sjuklövern, så VEM är egentligen förvånad??

  Gilla

 • Kent

  Ulf Kristersson slog tydligen i huvudet ordentligt när han kraschade in i kaklet för nu verkar all förmåga att tänka ha försvunnit.
  Vet han inte att miljöpartiet är ett renodlat kommunistiskt parti befolkat av maktgalna flummare.

  Gilla

 • Kurt

  Historien upprepar sig, det handlar inte om att värna Sverige det handla om makten till varje pris. E nolla som vill ingå i historien som en av Sveriges statsminister. En Nolla som ha grovt överskattad sina kompetenser. Han kanske duger som slemmig bil eller försäkrings försäljare (kanske)
  Det bli Reinfeldt 3.0 fast värre, Reinfeldt hade en viss pondus som denna Pausclown saknar totalt, Lika inspirerande som ett glas vatten

  Om jag fick välja mellan honom eller Ebba Bush Thor vinner Ebba alla gånger av Alliansens parti ledare.

  Gilla

 • Björn

  Om Kristersson är imponerad av Fridolin säger det mer om Kristersson själv än om skolgossen Fridolin. F.ö. imponeras jag inte av någon av dessa båda herrar.

  Gilla

 • Lukas

  Imponerad av Gustav Fridolin?
  Inte ens de egna väljarna verkar imponerad, Kristersson svamlar och ljuger men vad gör man när makten och härligheten hägrar.

  Gilla

 • Suzie

  ”Ingenting som sker i politiken är en slump”
  Allt är väl planerat och regisserat sen långt tillbaka.Att M föredrar Mp är inte så förvånande med tanke på att Mp partiprogram är identisk med agenda 2030.Svenska folket borde läsa på om agenda 2030 och de organisationer som jobbar stenhårt för att fullborda planen.Riktigt otäcka saker och det är många politiker som är fullt medvetna om vad målet med agenda 2030är och ändå medverkar de till att genomföra den,giriga,narcissist-psykopater som de är struntaar de fullkomligt i folkets och landets bästa som ju är deras primära uppdrag men som de svikit så grymt,folk och landsförräderi är vad 7 klöverligan och deras medlöpare i mainstreammedia och etblissemnget sysslar med,men de kallar de något helt annat såklart.
  Svenska folket borde ta och läsa igenom agenda 2030 och lyssna/läsa fakta/sanning om vad som verkligen är syftet med agenda 2030 ( tidigare 2021).
  Rosa traktorn bloggen har skrivit om detta och lagt ut länkar till viktig information.Här får man också viss förståelse för varför Sd är så hatade och motarbetas/svartmålas hela tiden av 7 klöverligan och msm media.
  Kampen står mellan globalister och nationlister över hela Västvärlden och som vanligt är Sverige alltid värst i klassen,och ledande i galenskaper och ondska mot sitt eget folk och land.

  ”Det som sker nu i Sverige ingår i en medveten strategi att bryta ner samhället för att kunna införa diktatur. De enda som erbjuder ett alternativ till denna utveckling är Sverigedemokraterna.”

  Detta är naturligtvis väldigt kontroversiella ord och detta har uppmärksammats såväl i vanlig som alternativ media. Många så kallade experter och vetare har orienterat den här frågan och ingen har väl från början velat backa upp detta påstående.

  Men det som har hänt sedan detta började uppmärksammas 2015–2016 är att allt fler börjar se det faktum att detta verkligen är vad som sker och jag ska gå in mer på de bevis som tycks styrka det.

  Ett av de dokument som väger tungt för påståendet är ”Agenda 2030” som presenterades i FN i september 2015. Handlingsplan-agenda-2030.pdf

  Många har hört talas om detta men få har egentligen uppmärksammat dess innehåll och avsikt, det ska vi gå in mer på i den här artikeln. När man får lite mer information om detta, läser agendan och sätter sig in i dess syften och avsikter så blir det mer tydligt att det är en bekräftelse på vad som sker i Sverige idag och varför det sker.

  Vad handlar då detta dokument, ”Agenda 2030” om?

  Agenda 2030 är en framtidsvision, en strategi och målsättning för hela FN’s verksamhet att till år 2030 etablera en ny världsordning. Det låter väldigt radikalt, men det är precis vad det handlar om. En ny världsordning för en hållbar framtid för mänskligheten. Det här innebär att år 2030 enligt den här planen så kommer i princip all individuell frihet att upphöra. Vi ska istället infoga oss i det som ska vara det bästa för oss alla. Agenda 2030 är en detaljerad plan som innebär en styrning av alla människor på jorden in i minsta detalj för att vi ska få som de säger i agendan, ”en hållbar framtid för världen”.

  https://rosatraktor.com/2018/10/23/demokrati-globalism-diktatur-agenda-2030-och-sverige/

  Gilla

  • Suzie

   Minns vad Håkan Juholt (S) sa i intervjuer,och han om någon vet vad han talade om .

   ”JUHOLT: SVERIGE GÅR MOT TEKNOKRATISK DIKTATUR”

   I sin första längre intervju som publiceras idag i Svenska Dagbladet frågar Håkan Juholt journalisten hur gammal dennes barn är. Och säger sedan att när journalistens son är vuxen kommer han inte att leva i en demokrati längre.

   – Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin, säger Juholt.

   https://samtiden.nu/2017/10/juholt-sverige-gar-mot-teknokratisk-diktatur/

   Gilla

 • NALLEN

  Anledningen till att Mp brinner för öppna gränser och fri invandring beror på att nästa alla deras väljare är islamister och skulle dom inte FÖRA den helt vansinnigt sjuka politik som dom gör så hade dom med största sannolikhet kunnat räkna med på sin höjd 1/2 procent väljare nästa val.
  DET ÄR INTE UTAN ATT MAN UNDRAR VAD FÖR MÄNNISKOR DET ÄR I MP SOM UTAN ATT BLINKA ÄR BEREDDA ATT OFFRA HELA SVENSKA FOLKET OCH LANDET BARA DOM KAN SITTA I REGERINGEN. OCH SOM SAGT DOM VILL SLÄPPA IN ALLA SOM VILL KOMMA TILL SVERIGE, MEN DÄR EFTER FÅR ALLA ANDRA SVENSKA LÖSA PROBLEMET MED DET SOM DOM SKAPAT. FYFA’AN SÄGER JAG FÖR SÅDANA OANSVARIGA MÄNNISKOR SOM HAR MASSOR MED IDÉER MEN INGA LÖSNINGAR PÅ FÖLJDERNA DOM SKAPAT.

  Gilla

 • Jag

  Våra röster i valet har ingen som helst betydelse.
  Vad har vi för demokrati när en borgerlig röst blir en röst på miljömuslimextrempartiet?
  Röstar man på sjuklövern så är det en stor risk!
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst! En röst på fortsatt vanstyre av Sverige!
  Denna sandlåda som sjuklövern besitter är ett hån. Förpassa dessa s k ”politiker” inom sjuklövern till soptippen. Man utesluter medvetet 1.2 miljoner röster samtidigt som Sverige befinner sig i ett invasionskrig – med tillstånd från just sjuklövern.

  Gilla

 • ossie

  Tyder på en ren desperation att bjuda in detta svenskfientliga parti som inte gjort annat är stor skada för svenska folket. Dessutom räcker det inte för att få majoritet. Kristersson framstår nog som den sämste och mest misslyckade moderatledare någonsin.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det finns alldeles för mycket M-yspolitiker, i den svenska riksdagen.

  Eller som jag brukar benämna dem , fasadpolitiker.

  Tänk om majoriteten av våra svenska riksdagspolitiker, någon gång förstod, vad orden sakpolitik och demokrati har gemensamt.

  Gilla

 • centurion

  Ytterligare ett bevis för att Ulven bara är Reinfeldts lille sprattelgubbe.

  Gilla

 • Punto

  Oavsett vad Kristersson sagt och lovat i valrörelsen så har jag tänkt: Den mannen litar jag inte på. Han är en lärjunge till Reinfeldt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: