Det lilla problemet med Saudiarabien och islam…

ISLAM. En stor del av världen är upprörda över journalisten Jamal Khashoggi öde efter att han gick in på Saudiarabiens konsulat den 2 oktober för att ordna några papper för att kunna gifta sig. 

Jamal Khoshoggi

Nu uppger Saudiarabien herr Khashoggi dödats i samband med ett slagsmål på konsulatet i Istanbul, och att 18 personer har gripits misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet. Dessutom finns uppgifter om att Khashoggi var extremist, ännu värre än saudiska kungahuset.

Titta på bilden av Jamal Khoshoggi, han hade precis fyllt 59 år,och det borde inte varit något problem för 18 vältränade säkerhetsvakter att gripa en halvfet, otränad medelålders man.

Uppenbart ljuger Saudierna. Läs gärna på om Lögnerna inom islam. 

Nu säger Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) att det är fruktansvärt och oacceptabelt om uppgifterna om mordet stämmer och säger att det måste få konsekvenser.

-Pettersson menar att det faktum att Saudiarabien ligger bakom ett mord på en journalist på det egna konsulatet är förvisso hemskt men ett litet problem för Sverige och västvärlden.

Betydligt värre är att Saudiarabien tillåts missionera sina vidriga tolkning av islam i Sverige och andra länder. Saudierna säger sig bli upprörda när de får kritik av andra länder men de har inga problem med att blanda sig i andra länders politiska och sociala förhållanden.

Sedan 40-50 år tillbaka har Saudiarabien aktivt missionerat för sin speciella tolkning av islam, så kallad wahabism eller salafism. Det är den mest bokstavstrogna varianten av islamiska tolkningar, sunni, och har påverkat många unga muslimer till att bli terrorister även i Sverige.

Här kallar vi det våldsbejakande radikalisering  och sedan lägger myndigheterna och media resurserna på några muppar i Nordiska motståndsrörelsen.

Islamisterna påstår och de kanske även tror att mänsklighetens alla problem ska lösas om alla konverterar till islam. Det uttrycks rakt på sak i skriften ”Att förstå islam”, som delvis finansieras med svenska skattemedel. Där säger de troende muslimerna att de två viktigaste uppgifterna är ”plikten att skydda och tjäna det muslimska samhället i invandringsländerna” och ”plikten att föra islam vidare till det icke-muslimska samhället”. 

Islam har blivit en del av den politiska verkligheten i den sekulära nationalstaten. Internationella och nationella organisationer konkurrerar om att skaffa sig inflytande genom att sprida sina idéer hos såväl icke-muslimer som hos muslimer.

Detta sker med minimal journalistisk bevakning, moskéer och muslimska friskolor finansieras med islamisternas pengar och våra journalister och politiker verkar tro att de lär ut demokrati och jämlikhet på de muslimska institutionerna i Sverige. Myndigheterna är till och med så tokiga att de hjälper till att finansiera eländet med skattemedel.

Så de som tror att det stora problemet med Saudiarabien och islam är mordet på en journalist i Turkiet har inte fattat mycket…och det är lindrigt sagt. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Det lilla problemet med Saudiarabien och islam…

 1. Jamal Khashoggi kan inte ha varit omedveten om den saudiska regimens metoder. Frågan är varför valde att ramla in på ett saudiskt konsulat och det dessutom i Turkiet. Det naturliga valet hade varit den saudiska ambassaden i Washington. Om saudierna hade gjort samma sak där år de självmordsbenägna och ingen bör stå ivägen för dem att utplåna sig själva.

 2. Denna tragiska och absurda händelse drar verkligen fram västs hyckleri och dubbelmoral i dagsljuset på alla plan.

 3. Korsfararna från den kristna delen av NORRA EUROPA kan vi nog kalla en liten del av de KORSTÅG SOM IDAG försöker emancipera de länder som de kallar förtryckare …
  Ni som förstår ni förstår de som inte gör det ta och läs på i historien !

 4. Kanske borde få några att börja fundera,varför S-Arabien bygger Moskèer a`mass i Europa ? Att de dödar varandra som vi i mer bildade länder klatschar flugor,är ju ingen överraskning när man med egna ögon,sett hur de under folkets jubel,hugger huvuden av folk på Torgen.
  Likväl åker regeringsmedlemmar från Abzurdistan på besök och t. o.m klär ut sig,för att passa in bland dessa efterblivna medeltidsfigurer !

 5. Världen är ganska liten. Jamal Khashoggis kusin var Dode Fayed vars pappa ägde Harrods i London. Dode Fayed var ju prinsessan Dianas fästman och de omkom tillsammans denna sensommarkväll 1997 i en vägtunnel i Paris.

 6. Dessutom, det är tveksamt om Khashoggi ens bör kallas journalist. Primärt är han aktivist och Islamist och stödjer Muslimska Brödraskapet.
  Att han har skrivit för vänstervridna Washington Post är inte överraskande.

  • Inte bara det..han var dubbelagent och terrorist, precis som Usama bin Ladin..Men det är få som vet det och kommer vi aldrig att få höra från någon säga här . ..
   Enligt experterna kommer inget att hända..

 7. Hellre shia än sunni, om man skulle tvingas välja. Shia är mer välorganiserat ont. Och ägnar sig oftast inte åt brutal spontan urskillningslös terrorism, som sunni gör. Rätta mig om jag har fel. Men jag tror inte det. Sunni, är den vidrigaste form av islam som finns! Och deras anhängare, kommer i horder till vårt land. Det är mycket få shia, som kommer hit.

Kommentera