Två identiska anmälningar fick helt olika behandlingar – på samma poliskontor

DISKRIMINERING. För en tid sedan blev Pettersson dömd för brott mot upphovsrättslagen, det är en hel del som är oklart och i mitt tycke felaktigt med den domen så jag ska försöka överklaga hos hovrätten. Ansökan om prövningstillstånd är inlämnad. 

Nils-Eric Hennix anmälan mot Aftonbladet, som olovligt publicerat hans film, slängdes i papperskorgen med motivering att den saknade ”konstnärlig verkshöjd”. Skärmavbild: Aftonbladet

Men det skedde en del underligheter tidigare, innan det gick så långt som till rättegång. När den kända nationalisten Nils-Eric Hennix anmälde Aftonbladet för upphovsrättsbrott lade polisenheten NOA, i Stockholm ned ärendet direkt. När nättidningen Petterssons blogg anmäldes för samma sak, ryckte samma poliskontor Nationella operativa avdelning (NOA) ut, skickade utredare från Stockholm till Nyköping.

”Vi kommenterar inte enskilda fall”, svarar Alma Skarrie på NOA:s enhet i Stockholm för immaterialrättsfrågor och den som förhörde Pettersson på frågan varför de behandlar lika anmälningar så olika.

Nya Tider: Mannen som driver Petterssons blogg kallades till förhör och ni skickar ned utredare från Stockholm. Samtidigt lade ni ned Nils Erik Hennix anmälan direkt. Varför bedömer ni så olika?
– Jag kan inte uttala mig om olika ärenden på grund av förundersökningssekretess, svarar Alma Skarrie och tillägger att det ”generellt är flera faktorer som avgör verkshöjd, till exempel hur mycket arbete man lagt ned på bilden och massa annat”.

Läs hela inlägget på Nya Tider…

-Pettersson misstänker att likabehandlingsprincipen inom myndigheterna inte fungerar som den ska. Aftonbladet slipper åtal, Dagens Nyheter frikänns efter flera rättegångar och Pettersson döms. (Ännu så länge, jag hoppas få överklaga). “Brotten” i princip lika.

Anmälningar – nya metoden mot ”rasism”. Petterssons blogg har varit utsatt för polisundersökningar och åtal flera gånger för så kallade bagatellbrott, men senare friats av flera domstolar men dömts att betala skadestånd för att jag skrev sanningen.  

Att massanmäla invandringskritiker har det senaste året kommit att bli en aktivism bland så kal­lade ”antirasister” och de får bra hjälp av media, där de ofta behandlas som hjältar. Flera organisationer har framträtt med just den specifika verksamhetsbeskrivningen, däribland Juridikfronten, Näthatsgranskaren och #jagärhär. Deras anmälningar kostar samhället miljoner och tar enorma resurser medan våldtäkt och mordutredningar läggs på hög.

Det går också att studera Facebooksprofilerna hos poliser och andra som håller på med detta. Det är svårt att tro att de är neutrala när de skriver “Nej tack till SD i riksdagen” och arbetar för invandring på fritiden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Två identiska anmälningar fick helt olika behandlingar – på samma poliskontor

 1. Visst är det upprörande, när rättsvårdande myndigheter agerar orättvist.

  För Pettersson och Hennix känns det förstås som att det är de, som är offren. Men i det stora spelet är de bara bönder som offras. Det finns ett övergripande mål.

  Det är med samma mål i sikte, som invandrade våldtäktsmän, bilbrännare och gangsters går fria – eller med löjligt låga straff – medan svenska laglydiga och skattebetalande invandringskritiker straffas brutalt.

  Målet är – förstås – samhällsupplösning, anarki och det stora Offret är landet Sverige.

  Om Justitia tagit av sig ögonbindeln och dömer efter VEM som gör något lagbrott, så är landets fundament borteroderat. När samma myndighet, som i dessa två exempel, agerar på diametralt olika sätt, så är samhällskatastrofen inte långt borta.

  Är det inte på tiden att Pettersson slutade upp med att indela världen i ‘Good Guys’ och ‘Bad Guys’ och inse att ‘GG’ och ‘BG’ dansar en evig pardans, till tonerna av en samspelt orkester? I denna allt vildare tarantella virvlar dansarna runt, tills de utmattade kollapsar och nästa danspar gör entré.

  Alltmedan tonsättaren småmysande stoppar intäkterna i plånboken och sätter sig att skapa nästa opus…

  Så här leker eliten med oss i generation efter generation, sekel efter sekel. De fruktansvärda skådespel de skapar förhäxar kreti&pleti, så att de inte ser att ‘GG’ och ‘BG’ bara är viljelösa aktörer i ett välregisserat spektakel, vars syfte är att bevara elitens makt och rikedom.

 2. Apropå att behandlas olika i dagens Sverige…..

  “Minst sex av tio kommuner har någon form av förtur till sina hyresbostäder. Klart vanligaste skälet till att människor gått före i kön är att de är nyanlända, visar Hem & Hyras genomgång.”

  Kolla listan på vilka som gör det, på länken nedan.

  https://www.hemhyra.se/nyheter/nyanlanda-far-fortur-storre-delen-av-landet/

  “Farlig kommunal förtur i bostadsköerna”, skriver Malcom Kyeyune, i ett debattinlägg i Dagens Samhälle.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/farlig-kommunal-fortur-i-bostadskoerna-24372

 3. Nämndemännen använder numera ALLTID i Sveriges rättsinstanser en Yatzy-bägare och kastar tärning om FRIA eller FÄLLA… Har man en JÄVLA TUR, skulle jag vilja säga, så kan någon KORRUPT nämndeman lägga handen över kastade tärningar och istället TALA om RESULATET. MEN det KOSTAR….

 4. Det luktar maktmissbruk och missbruk av allmänhetens resurser. NOA skall inte ägna sig åt att bekämpa allmänhetens åsikter genom att driva politiska rättegångar mot enskilda människor. Deras uppgift är väl att skydda allmänheten mot skadlig verksamhet. Hur bra verkansgrad har NOA i förhållande till kostnad? Det vimlar av utländska ligor på stöldturne i Sverige, som skadar samhället med stora skador och kostnader. Ligorna åker skytteltrafik med stöldods från Sverige över gränserna. Det kanske borde göras JO anmälan eller anmälan till EU domstolen mot NOA från flera ansvariga håll för att de verkar ödsla dyrbar tid åt “politrukverksamhet” mot allmänheten. Visst förstår man att folk undrar vad dyra myndigheter i Sverige egentligen sysslar med?

 5. Någon kommentar om detta från den nya osynliga och förmodligen välbetalda rikspolischefen som efter Eliasson skulle rycka upp och få ordning på den svenska kramgoa konflikträdda korvgrillande dialog och armbandspolisen ?

 6. Polisen har tyvärr inte varit objektiv på flera decennier.
  Alla 291 rapporter med utelämnande av etnicitet, överseende med lagbrott utförda av migrantrörelsen, det felaktiga i ditt åtal Pettersson.

  Listan kan göras lång och tyvärr verkar det vara ett sluttande plan. Den lagstiftning som sker mot hantering av vapen, riktar sig mot laglydiga jägare och sportskyttar. Tror tyvärr det är för att avväpna de enda som kan försvara oss mot det repressiva samhället som växer fram. Hemvärnet vet man inte vart de vänder sig.

  Trodde tidigare att polisen verkligen hade en dagordning som baserades på lag och ordning, men det verkar mest vara så att man på uppdrag av politikerna gör allt för att dölja vilka som utför brotten.
  Resurserna och insatserna sker emot dem som avslöjar sanningen bakom alla dimridåer som invandringen döljs bakom.

  Vi får starta en insamling till dig Pettersson i den händelse att du inte får upprättelse i Hovrätten. Det kanske t.o.m. är bättre att samla till en bra advokat inför hovrätten, eller båda.

 7. Ja det gäller att vara politiskt korrekt annars är det lätt hänt att man råkar ut för problem.
  Märkligt. Tjänstemän ska vara politiskt neutrala. Men, nu verkar tom poliser inte stå emot det politiskt korrekta trycket.

  “jag kan inte uttala mig om de olika ärendena pga utredningssekretess” säger Alma Skarrie på NOA.
  Men är inte utredningarna slutförda och har gått till åklagare för länge sedan. Då brukar utredningssekretessen upphöra och ärendena bli allmän handling.

  Poliser brukar hänvisa till sekretessen. bekvämt, då behöver man inte svara på några obekväma frågor. Men sekretessen ligger inte kvar i all tid.
  Poliserna ska kunna dessa regler. Och det är klart att om en anmälan skrivs av, så ska man kunna kräva av polisen att få anledningen till detta beslut.
  Det är inte mer än rätt.

 8. Vi kommentarer inte…..
  Censur och godtyckligt är ett annat uttryckt.
  Det vore bra med ett prejudikat faktiskt, och vi hoppas på att Pettersson vinner så klart.

 9. Tillstånd för prövning är det rättssäkerhet det? Och lika ska behandlas olika, se vilket land i kaos Sjupartiet ordnat. Blir så trött på denna antidemokratiseringsprocessen som dom politiska clownerna håller på med.

 10. Användandet av publicerad bild på Instagram/FB blir automatiskt “public domain” så anmälaren som lagt ut bilden/erna kan inte hävda (C) copyright rätt till dem, han/hon borde läsa villkoren bättre för användandet av dessa 2 sociala medier.

 11. Strebrar som är kåta på att göra snabb karriär premieras om de kan sätta dit kritiker/dissidenter till den förda vansinnespolitiken.

 12. Det borde gälla samma regler för de poliser som du hänvisar till som för t ex Peter Springare eller nämndemän.

Kommentera