Stäng

Islam och vetenskapen hör bara ihop i den svenska skolan

ISLAM. Den muslimska friskolan ”Vetenskapskolan” i Göteborg pekas ut för ha kopplingar till den våldsbejakande islamistiska miljön och att ha islamsk lag som rättesnöre. Det visar en granskning i Sveriges Radios Kaliber.

Bara personer med rätt egenskaper enligt islamsk lag får äga aktier i bolaget, visar granskningen. Även ledningen av arbetet ska etableras enligt den islamska rättens grunder.

Skolan har tidigare fått hård kritik från Skolinspektionen för bland annat brister i sexualundervisningen, för att ha separerat pojkar och flickor och haft bön på lektionstid i förskoleklasserna.

-Pettersson tycker det är bra att Sveriges Radio granskar muslimska friskolor, men vad gör Skolinspektionen?

Vi skrev om skolan och oegentligheter redan för sex år sedan och de har fortsatt få skattebidrag trots fusk med bidrag, könsdiskriminering, islamister, rekrytering till IS m.m.

Bara namnet ”Vetenskapsskolan” borde få myndigheterna att reagera. Islam har inget med vetenskap att göra.

Innan Sveriges Radios granskning fanns nedanstående på Petterssons blogg

Skolinspektionens beslut Dnr 442-2018:184

I dokumentet kan man läsa att beslutet i att ändra texten i ”Idas sommarvisa” tillkom efter ett önskemål från en förälder och att ingen av rektorerna på skolan känt till ändringen.

Länk till friskolan om ni är nyfikna

Tro nu inte att Vetenskapsskolan aldrig figurerat tidigare. Se här…

2012: Skolan anmäls för dåliga rutiner kring närvaro och ledighet, samt för att begärt skolpengar för elever som befunnit sig utomlands.

2012: Redan då var listen på brister lång.

2014: Slagsmål uppstår på Vetenskapsskolans bolagsstämma.

2016: Skolan anklagas för nära kopplingar till islamister, i det här fallet Sveriges förenade muslimer.

2017: Sofie Löwenmark, journalist och en av initiativtagarna till Doku (stiftelse som ska granska muslimska extremister) granskar Vetenskapsskolan i ett bra och intressant inlägg.

2018: Skolan anklagas åter för kopplingar till islamism.

2018: Skolan kritiseras för bristande värdegrundsarbete och för brister i undervisningen i ämnen som idrott, sex- och samlevnad.

Om Vetenskapsskolan på bloggen…

Vetenskapsskolan blev också uppmärksammad för att ha ändrat texten i den populära ”Idas sommarvisa” där Allah plötsligt är ansvarig för att blommorna blommar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 reaktioner på “Islam och vetenskapen hör bara ihop i den svenska skolan

  1. Jag bor i närheten av den skolan och vet att rektorn är med i föreningen ’vi somalier är bäst”. De är salafister som låter sina barn gå på den skolan och antagligen har de kopplingar till islamiska staten då de har viljan att införa sharialagar i Sverige. Angered blir mer och mer som Mellanöstern. T o m MC Donalds har flytt härifrån. Den som har ögon må se vad som händer med vårt land!
    En röst i öknen

  2. Invasionen av vårt fosterland får allt starkare fästa på alla områden.

    Hjärntvättade invasionstrupper är mycket starka och blir farliga.
    => ”Svaga individer bildar stark grupp.”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: