Trenden är tydlig, snön kommer att försvinna, kanske eller…

KLIMAT OCH VÄDER. Många av er såg nog att Stockholm funderar på att ansöka om Vinter-OS till år 2026. En rimlig förutsättning för Vinter-OS är snö och där känns Stockholm tveksamt, det kan vara hursomhelst med den saken i februari, med eller utan klimatuppvärmning. 

Snö är nog annars mest ett kosmetiskt problem. Det är relativt enkelt att producera snö så att det räcker och blir över och det går att lägga tävlingar i Falun och Åre.

Värre är nog de politiska och ekonomiska aspekterna, ett OS kostar en hel del och även om optimister säger att det ska vara budget och anläggningarna ska användas efter spelen så brukar det dra iväg. Men vi borde har råd, ett OS kostar inte mer än några tusen ensamkommande ljugande unga afghanska män från Iran och där har aldrig kostnaderna ifrågasatts…

Nåväl, Pettersson ska inte lägga sig i den biten utan tänker på klimatet och som ni lärt er är värmeböljor klimat och köldperioder är väder enligt ”experterna”.

Siffrorna kommer från SMHI, tyvärr så är rapporten från SMHI vinklad.

Vinterns största snödjup har minskat mest i stora delar av Norrland samt i norra Svealand utom fjällen under vintrarna 1991-2013 jämfört med 1961-1990. Minskningen har i detta område varit 10 – 20 cm och minskningen är statistiskt signifikant.

Antal dagar med snötäcke har minskat i hela landet under vintrarna 1991 – 2014 jämfört med 1961 – 1990. Minskningen har varit störst i delar av Götaland och Svealand med minst 20 dagar och i dessa områden är minskningen statistiskt signifikant.

Referensperioden 1961-1990 är representativ. Det är den kallaste 30-års-perioden man kan hitta under 1900-talet. Hade en seriös forskare jämfört med 1911-1940 hade resultatet blivit ett annat.

Ovanstående är alltså snödjupet. Nedan visas antal dagar med snö, vinterns längd. Här kan vi ana att vintern blivit kortare, men tänk då på att 1961-1990 var ovanligt kall. SMHI hade lika gärna kunnat fråga sig varför det var ovanligt kallt under 1960 och 1970-talet jämfört med 1930, men det passar inte den politisk förutbestämda teorin.

Läs gärna mer på Klimatupplysningen

SMHI referensperiod nedan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Trenden är tydlig, snön kommer att försvinna, kanske eller…

 1. Med tanke på FN:s skrämselpropaganda om det varma klimatet om ”bara” 10 år så vore det väl bättre att söka sommar-OS.

 2. För mig som hatar kyla får nuvarande 20-24 grader på dagen gärna hålla i sig hela vintern. Och ni får kalla värmen vad ni vill. Så fort temperaturen går under 0 grader gör jag som flyttfåglarna.
  Tycker för övrigt att vi som bor i ett så kallt land inte behöver driva missnöje i frågan om global uppvärmning. Var lite tacksamma i stället.
  Om det är något land som lider av uppvärmningen kan de väl driva frågan.

 3. grovt Klimatbedrägeri (världens högsta bensin- och trängselskatt) borde kriminaliseras i grundlag.

 4. Ja, dessa grafer visar ju såklart en verklighet som inte stämmer alls med den bild som Sveriges lågutbildade, korkade och klimathysteriska journalister på SVT/SR etc. målar upp om en värmekatastrof.

 5. Stockholm är tänkt att vara huvudorten.
  Där grenar på is förläggs som bl.a. skridsko, konståkning, curling, hockey, short track finns arenor.
  Friends Arena, Globen, Tele2 Arena samt Hovet.
  Även Västerås – Linköping – Gävle – Örebro finns att tillgå med hallar som har publikkapacitet i näromr.
  Skidgrenarna är tänka med att förläggas på längden till Lugnet i Falun.
  Alpina blir uppe i Åre där värdskuppen redan körs.
  Bob och rodel är tänka att läggas i Sigulda i Lettland.

  MP har vänt kappan till alliansen i Stockholm stad för att utestänga inflytandet av SD, så kommer MP att säga nej till Vinter- OS.
  M fick ge vika för sitt med bl.a. tiggerförbudet – förbifarten vid Stockholm samt MP kräver förbudzoner i innerstan.

 6. Om de nu så skulle gå så hur förklara åt folk att dom nog är i sverige och inte i afrika

Kommentera