Den olika lagen – ”Hets mot folkgrupp” gäller inte att kalla judar för svin och apor

LAGEN.  Hets mot folkgrupp – Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

För några dagar sedan skrev vi om Christina Nilsson Öberg som dömdes till tre månaders fängelse för att ha skrivit påstått rasistiska inlägg på nätet. 

I augusti 2017 kallade imamen Samir el Refari ”judar för apornas och svinens avkommor” vid en välbesökt moské i Helsingborg.

Lite senare, i december 20017 demonstrerade araber på Möllevångstorget i Malmö med slagord som ”Vi ska skjuta judarna”, och ”Muhammeds armé ska återvända” hette det bland annat.

Det är bara några av många exempel. Helt klart är att lagen ”Hets mot folkgrupp” inte gäller lika för alla.

-Pettersson har inte sett att imamen Samir el Refari blivit åtalad, än mindre fått krypa in i fängelse och efter händelserna på Möllevångstorget tror jag inte ens det inleddes någon utredning trots att personerna finns på film.

Frågan är om muslimer och andra invandrare är fridlysta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

32 thoughts on “Den olika lagen – ”Hets mot folkgrupp” gäller inte att kalla judar för svin och apor

 1. HMF lagen används för att få tyst på folk som inte är nöjda med tingens ordning.
  Som inte tycker att det är höjden av utveckling att ta in i landet en religon som har passerat bäst föredatum innan den uppstod.
  Lagen används framförallt till att begränsa kritikerna av islamiseringen av samhället.
  Trots omvittnad stor resursbrist så utreder och åtalar man ett brottsoffer som Christina Öberg – Nilsson för HMF när hon i besvikelse och vredesmod över nämnda resursbrist får sin sak nedlagd trots gynnsamt utredningsläge och efter det skriver av sig på nätet.
  Åklagaren förlorar i tingsrätten men nöjer sig inte med det utan tar fallet vidare till hovrätten och lyckas utverka 3 mån fängelse för Christina Öberg – Nilsson för ord som ingen har hamnat på sjukhus för.
  Att det är en ren politisk rättegång driven av en åklagare som kanske är en rabiat flyktingaktivist eller genom att gå maktens ärenden hoppas på en snabb karriär eller både och.

 2. Jag är inte kunnig, men min uppfattning om den lagen är att den gäller om majoritetsgruppen gör något mot en minoritetsgrupp.
  I det här fallet var det två minoritetsgrupp som var inblandade och då gäller inte lagen. Lagen är inte så bra, tycker jag.

  • Så om Christina varit same eller eller tillhört Jehovas vittnen så skulle det i så fall varit helt OK att uttrycka sina tankar om ”folkgruppen” muslimer? En mycket märklig lag…
   Tror mig själv faktiskt ha en del samiskt blod i mina ådror. Måste genast undersöka saken, och skaffa fram ett rasbevis. (och därefter gå med i Jehovas Vittnen för att riktigt gardera mig själv).

 3. Det är t.ex. inte förbjudet för en statsminister att stå i TV och kalla 1,2 miljoner Svenskar för nazister, men det är förbjudet för mig att kalla en ( 1 ) invandrare för svartskalle. Detta är allas lika värde.

  • Det värsta är att ingen verka bry sig. Jag har skrivit flera gånger att vi måste anmäla när de kallar oss för nazister..Skall vi göra en gemensamt anmällan?
   Förresten läste jag förra veckan en Twitter där en vänsterpartist eller Socialdemokrat kallade Björn Söder för svin.. Kunde inte göra polisanmälan då .
   Letar efter den för att polisanmäla..

   • Inte konstigt alls !
    82% är s.k svensk demokrati efter valet 2018 bara önska denna trygga knähund till 7 klövern lycka till framöver med samhällsutvecklingen.

 4. Är fortfarande 2018 skillnad skillnad på folk och folk trots allt trams och hyckleri om allas lika värde !

 5. Lagen ”hets mot folkgrupp” kom till 1948 just för judarnas skull och har nu utökats att omfatta fler grupper.
  Jag antar att det krävs en polisanmälan för att rättsväsendet ska ta upp fallet, vilket kanske inte skett när det gäller imamen.

  • Detta faller under allmänt åtal och då är det polisens SKYLDIGHET att upprätta en anmälan! Så den gick inte MIa!

   • Om åklagaren ska kunna väcka åtal måste han först och främst veta vem han/hon ska åtala och då krävs det en anmälan.

   • Jämför gärna med hur snabba polisen är med att anmäla NMR för allt möjligt och omöjligt enligt order uppifrån!

   • Ja, naturligtvis krävs det en anmälan! Det kan vi vara överens om!

    Men berätta för mig varför polisen har valt att inte göra någon!

   • Du kan inte blanda och jämföra brottsrubriker hur som helst utan måste hålla dig till lagen ”Hets mot folkgrupp” som du började diskutera.
    Du verkar tro att poliser automatiskt känner till allt som sägs i moskéer och på andra platser bara för att de är poliser. Någon måste anmäla, upplysa om detta eller kalla det vad du vill.

    De går igenom över 5.000 fall av sådan hets varje år, och en stor del gäller hets mot judar.

   • Vadå inget krav på anmälan? Läs polislagen!

    Rapporteringsskyldighet

    9 § När en polisman får kännedom om ett brott som hör under allmänt åtal, skall han lämna rapport om det till sin förman så snart det kan ske.

   • Rörande hur du försöker försvara vansinnet! Beundrar din energi!

    Så du menar att poliserna som var på plats på Möllevångstorget var både blinda och döva!

    Herregud hjälp mig!

   • ”Brott som kommer till åklagares kännedom”

    Det är ju det jag skrivit redan från början, hur ska polisen kunna utreda brott som de inte känner till och som ingen har upplyst (anmält) dem om. Eftersom de går igenom över 5.000 sådana ärenden varje års å har de fullt upp med de som kommit till deras kännedom.
    Jag fattar inte varför ni hakat upp er på ordet anmälan som väl är ett ord som används av de flesta när man kontaktar polis.

    Puh…
    Punkt.

   • Jag bryr mig inte om vad hon menar underförstått. Jag respekterar hennes uppfattning, fine. Men att haka upp sig i att andra hakar upp sig när man själv startar kommentarsgrenen med ett klart och tydligt definierat ord som polisnanmälan är ju varken mitt eller Kalasbetalares fel. Det är liksom det ordet man har att förhålla sig till. Ändrar man förutsättningen för diskussionens gång är det klädsamt att man på lika klart och tydligt sätt visar det i kommentarerna. Då undviker man så här onödig rundgång.

    Problemet kan förvisso förklaras med att identifiera exakt vem som gjort sig skyldig till ett brott. Gärningsbeskrivningen kräver nämligen att man otvetydigt kan identifiera en gärningsperson. Det ställs höga krav på gärningens precisering, du kan läsa om det i 47 kap. 2 § rättegångsbalken:

    47 kap 2 §:
    En ansökan om stämning skall innehålla uppgifter om
    1. den tilltalade,
    2. den brottsliga gärningen med angivande av tid och plats för dess förövande och de övriga omständigheter, som erfordras för dess kännetecknande
    , samt det eller de lagrum, som är tillämpliga,
    3. det enskilda anspråk, som målsäganden vill framställa samt en utförlig redogörelse för de omständigheter som åberopas till grund för anspråket,
    4. de bevis som åberopas och vad som skall styrkas med varje bevis samt
    5. sådana omständigheter som gör rätten behörig, om inte behörigheten framgår av vad som anförs i övrigt.
    https://lagen.nu/1942:740#K47P2

   • Hur kan man påstå att polisen inte känner till händelserna från Möllevångstorget!

    Ett flertal patruller fanns på plats!

   • Kaalsbetalaren
    Jag har inte skrivit ett ord om Möllevångstorget.
    Jag har enbart hållt mig till ämnet och skrivit om en imam som det hela handlar om i Peterssons artikel.

    Sleven
    Om det är jag som är ’sådana där’ så har jag skrivit fakta om en lag som skapades för 70 år sedan för judarnas skull och inte försvarat någon imam.
    Hans sätt att uttrycka sig är verkligen inget att försvara.

 6. Inte bara den lagen gäller inte för alla. Många lagar gäller inte.
  En Tysk turist får stanna tre månader enl. lagen, en zigenare kan stanna flera år.
  En ”svensk” måste ha tillstånd av polisen för att samla in pengar enl. lagen.
  Men det behöver inte en zigenare.
  Ett ”Svenskt sällskap satte sig att tigga utanför stadshuset i Malmö, efter några minuter ingrep Polisen med en stor styrka.
  Om en zigenare skiter på kyrkogården går det bra.
  Om en Svensk gör det går det illa.

 7. Det verkar gå, som en röd tråd genom hela samhället. Det normala är inte längre naturligt. Här krävs gediget jobb att laga Sverige. Tyvärr verkar vi få vänta till nästa mandatperiod.

Kommentera