SKL bygger nytt för två miljarder

SKATTER. Många av landets kommuner går mot en bister ekonomisk framtid med höga skulder. För många kommuner är situationen allvarlig.

 

Tegelbacken med centralbron

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en arbetsgivar- och medlemsorganisation för Sveriges alla 290 kommuner och 21 landsting, dit kommunerna betalar stora avgifter. Kalix kommun med 16.000 invånare och på plats 143 av landets 290 kommuner betalar 429.000 kronor om året.

Nu ska Sveriges kommuner och landsting, SKL, ska bygga ett nytt huvudkontor på attraktiva läget Tegelbacken i Stockholm. Bygget sker samtidigt som organisationen återkommande berättar att kommunerna och landstingen är i stort behov av miljarder för att klara välfärden.

På Tegelbacken ska ett stort hus rivas och ge plats för SKL:s nya huvudkontor, pris ungefär två miljarder.

SVT

-Pettersson är inte specialist på fastighetsmarknaden men jag kan tänka mig att SKL om de prioriterade skattebetalarnas pengar skulle kunna hyra eller köpa kontor någon annanstans än på Stockholms Citys guldlägen för halva priset.

Men som vanligt är det inte riktiga pengar de hanterar utan ”skattepengar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “SKL bygger nytt för två miljarder

 1. PK-elitens gräddtårtor, medan vi ”fattiga riddare”, får steka upp gammalt bröd. När dessutom ljusen på deras elittårtor är svarta, så blir det inte mycket kvar till oss.

 2. Alltid en fin dyr och vräkig fasad utåt som sedan ska betalas med uppsägningar dålig löneutveckling för baspersonal (gäller ej redan välgödda s.k chefer) och personalbrist inom vård och omsorg !
  Sovjetunionens och DDR:s fasad utåt var också imponerande men när kommunismen föll så kom misären fram i dagsljuset.

 3. Vad håller myndigheter och kommuner egentligen håller på med? Det är svårt att få rimliga förklaringar för det finns sällan någon större vilja eller kapacitet bland media att gräva. De, som bör skriva och rapportera är förmodligen rädda att drabbas av lojalitetskonflikter med de egna värdegrunderna på ett eller annat sätt. Journalisterna är snart utdöda, de har omvandlats till cyniska aktivister och propaganda-skrivare. Vad är det för intressen inom SKL, som bygger ( onödiga? ) kontorskomplex, som i sin tur ska finansieras av skatter? Vem skall köpa eller hyra deras nuvarande kontor? Eller behöver de båda byggnaderna? Eller blir det i huvudsak övernattningslägenheter i huvudstaden för landets kommun- och landstingspolitiker? Jag tänker på alla kommuner med minusbudget trots jättestor befolkning. Det anser jag är olaglig orättvisa eftersom de stora kommunerna aldrig åtgärdar sina minusbudgetar och år efter år blir stöttade av de skötsamma kommunerna. Det saknas seriös styrning av Sveriges samhällsgemenskap.

 4. Med en ansvarsfull regering som prioriterar på riktigt skulle sopkvasten gå och skatterna kunnat sänkas ordentligt för alla.

  Det är bara det lilla dettet att med dagens sjuklöverpartier så finns det inga ansvarsfulla politiker som har förstånd nog. Räcker med att se hur de tramsar om vem dom vill prata med nu när alla löfte slutat gälla.

  För som vi alla vet, ett vallöfte varar bara tills vallokalerna stängt, efter det återgår allt till det normala. D.v.s. att sko sig själv och skyffla ut skattebördorna till väljarna.

 5. Under det pågående rekordinflödet av flyktingar till Europa och då ffa till Sverige med c:a c:a 163 000, vilka anlände sommaren och hösten 2015 … Ja då kablades den här nyheten ut i Veckans Affärer, SVT, Aftonbladet, ETC m fl

  Veckans Affärer: Sverige har tjänat 900 miljarder på invandring

  Invandringen ger Sverige 65 extra skattemiljarder varje år, och är än idag lönsam, enligt en färsk rapport från Arena Idé. (Publicerad 2015-07-01)

  https://www.va.se/nyheter/2015/07/01/sverige-har-tjanat-900-miljarder-pa-invandring—och-kan-tjana-annu-mer/

  SVT: Forskare: Invandringen är en miljardaffär

  900 miljarder kronor. Så mycket pengar har invandringen tillfört Sveriges ekonomi sen 1950-talet. Det enligt en ekonomisk rapport. (Publicerat 27 oktober 2015)

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/forskare-invandringen-ar-en-miljardaffar

  Med det största inflödet av invandrare någonsin på kort tid de senaste åren så borde det finnas enorma mångmiljardvinster att plocka fram för att täcka dagens skriande penningbrister på alla håll och kanter i hela Sverige – Inkl. SKL-bygget av nytt huvudkontor på Tegelbacken.

  Var finns pengarna?

 6. Lägg ner skiten! Avdankade politiker får finna sig i att arbeta som alla andra. Vi kan inte bygga slutförvar för dem. Dock lite osäkert vilken kompetens de besitter.

 7. Även på lokal nivå så strör man ut skattepengar. Malmö fick för sig att ordna ett Almedalen i Rosengård som kallades Malmedalen.

  Nu skriver Sydsvenskan bakom betalvägg att föreningen bakom Malmedalen är i ekonomisk kris. Man fick en miljon från kommunen som nu är borta. Man betalar inte räkningar och har en halv miljon kronor i skatteskuld.

  Bakom en annan betalvägg får läsarna veta att Malmö Pride skakas av massavhopp – ordföranden får provision på alla intäkter. Tydligen ska man ordna World Pride 2021 och har för att starta förberedelsearbetet äskat 10 miljoner kronor från kommunen. I slutändan räknar kommunen med att man ska gå in med 40 miljoner kronor.

  Projektpengar och usla projektledare tycks inte vara någon bristvara.

Kommentera