Arkitekternas dubbelmoral, ritar grått men bor gammaldags


ARKITEKTUR. -Pettersson är inte expert på arkitektur och jag har aldrig ritat ett hus eller sysslat med stadsplanering. Men jag har ögon att se med och tycker oftast att gammal är äldst när det gäller hus och städernas planering.

Hur bor arkitekterna? De som ritar och enligt min mening förstör och förfular omgivningarna.

Arkitektupproret har kontrollerat och det visar sig att 80 % av landets arkitekter bor i hus och idyller byggda innan 1920. Hyckleriet är totalt bland de individers som tar sig friheten att brutalisera det offentliga rummet.

Att leva som man lär är definitivt inte något som kännetecknar de arkitekter och byggherrar som har monopol på att diktera hur vår samtid och framtid ska utformas. När de är klara drar de sig tillbaka i exklusiva paradvåningar och mysiga förortsvillor.

Läs vidare på Arkitektupproret…

-Pettersson och den oäkta hustrun har dock sluppit de moderna arkitekternas 50 nyanser av grått och hyr ett torp från början på 1800-talet, moderniserat och ombyggt som vi då och då, men inte ofta byter ut mot en hyreslägenhet i ett drygt 100 år gammalt hus i den lilla staden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Arkitekternas dubbelmoral, ritar grått men bor gammaldags

 • Punto

  När jag för snart femtio år sedan arbetade i Stockholm så åkte jag Roslagsbanan till Östra Station. Sedan en uppfriskande promenad genom Östermalm till arbetsplatsen. Då passerade jag beroende på vägval stundom den arkitektritade betongkolossen där arkitekter utbildades, sades det mig. Utan tvekan det fulaste huset i Stockholm på den tiden.

  Det har säkert satt sina spår när de kom ut från skolan och började rita hus åt andra. Precis som 68-rörelsen i övrigt fortfarande genomsyrar samhället.

  Gilla

  • Mia

   Det anskrämliga huset passerade jag varje dag när jag gick till mitt första jobb för ett antal år sedan. Jag reagerade också på vilket fult hus arkitekterna hade skapat.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: