Till mosken o be annars sparken

En indonesisk stad har beordrat sina högsta tjänstemän att besöka sin lokala moské för morgonbön, annars riskerar de att få sparken.

Senior byråkrater i staden  Palembang, måste nu besöka sin lokala moské vid gryningen.  Den musselmanska chefen, Amiruddin Sandy, säger att när de måste gå upp så tidigt så kommer produktiviteten att öka. ”Genom att be tillsammans med vanliga människor i gryningen, får vi chansen att höra klagomål direkt från dem,” sa han.

Religiösa och sexuella minoriteter har blivit föremål för ökande fördomar, från myndigheter som piskar homosexuella personer i den konservativ Aceh-provinsen till att kristna församlingar är utsatta för självmordsbombare tidigare i år.

Palembangs nya regel, som inleddes i onsdags, gäller muslimska medlemmar av sina 16 000 personer-starka ”komunalanställda”, även om endast 1 100 senioranställda riskerar att få sparken om de hoppar över gryningsböner.

Stadens borgmästare planerar att göra en del kontroller för att säkerställa att tjänstemännen verkligen går till mosken, kommunen kommer att lanserar en smartphone-app för att hålla reda på deras närvaro.

”Om vi ​​finner en tjänsteman som inte följer reglerna, kommer vi inte att omedelbart att sparka honom. Vi kommer att fråga honom först varför han inte gick till moskén”. ”Om du utför dina böner bra då är Gud villig  och allt annat kommer att bli bra.”

Muslimer är skyldiga att be fem gånger om dagen från och med gryningen, men många gör det ensam snarare än att gå till en moské.

TheSun

FjärranÖsternRedaktören tycker: Ytterligare ett exempel på varför den muhammedanska läran ej hör hemma i civiliserade länder!

4 thoughts on “Till mosken o be annars sparken

  1. Sorgligt att se hur extremismen kan ta över och godtyckligt dominera lagar och regler i världen. Människor har lågt värde i sig själva i typen av totalitära samhällen. Islam tycks ha den benägenheten att motarbeta uppbyggnad av demokratiska, självgående, hållbara samhällen med ett allmänt välstånd. En medeltida mekanism för att legitimera sin egen enligt dem själva, ofrånkomliga betydelse antar jag? Liknar kommunismen på det viset att alla till slut tvingas underordna sig samma system eller tro. Sverige har många exempel i världen att ta lärdom av.

Kommentera