Dödsskjutningarna i Malmö ökar och morden förblir ouppklarade

BROTTSLIGHET. Elva personer har dött i skjutningar i Malmö hittills i år, men flera av fallen ser ut att bli ouppklarade. Orsaken är att folk inte vill prata med polisen, rapporterar TV4 Nyheterna.

Noll fall 2013 till elva hittills i år.

– Vi ser stora problem med den tystnadskultur som tyvärr råder bland de kriminella och att vi har svårt med vittnesinhämtning, säger polismästaren Stefan Sinteus till kanalen.

På grund av svårigheterna när det gäller dödsskjutningar fokuserar polisen i stället på att försöka få de misstänkta fällda för andra grova brott.

Morgan Johansson (S) innan valet.

-Pettersson noterar att polisen påstår att de ouppklarade morden beror att folk inte vill prata med polisen eller vittna.

Det finns en annan anledning också, samtliga mördade har invandrarbakgrund och troligen har mördarna samma bakgrund…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 thoughts on “Dödsskjutningarna i Malmö ökar och morden förblir ouppklarade

 1. SVT Stockholm intervjuar ”mannen på gatan” men ”glömmer” att upplysa om att de intervjuat en vänsterprofil. Robin Zachari är inte vem som helst. Han är kanslichef på Skiftet, en organisation som tidigare hette Alliansfritt Sverige. Zachari har även tidigare varit anställd i omgångar inom Socialdemokraterna. Bland annat som politisk sekreterare.

  Sådant här undergräver Public Service trovärdighet.

  Källa: Nyheter Idag.

  https://nyheteridag.se/vansterprofil-intervjuades-i-svt-som-mannen-pa-gatan/

  Från SVT Stockholm:

  Robin Zachari bor i närheten av skottdramat
  Robin i Bagarmossen: ”Folk här känner sig ändå trygga”
  – Jag kan bara prata för mig själv men jag brukar säga att Bagarmossen är Guds utvalda förort på grund av att det är så tryggt här. Jag skulle säga att folk här ändå känner sig trygga.

  Läs mer och lyssna på kort video:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/robin-i-bagarmossen

  • Alla hederliga infödda arbetande och skattebetalande svenskar som existerar i den riktiga verkligheten och som ej tillhör begåvningsreserven vet naturligtvis att PK-media styr och väljer ut vilka de intervjuar i radio och TV, alla intervjuade säger exakt det som ska och får sägas precis som i forna DDR eller Sovjetunionen !

  • Områdena Bagarmossen och Kärrtorp är närmsta grannar och gränsar till varandra på ett kort avstånd. En T-banestation i varje stadsdel (Ingen T-banestation mellan dem).

   Kärrtorp är minsann inte lugnt där … ”Folk ändå kan känna sig trygga” och betrakta sitt området som ”Guds utvalda förort på grund av att det är så tryggt här. Jag skulle säga att folk här ändå känner sig trygga”, så som Robin Zachari sa om det näraliggande Bagarmossen.

   Kärrtorpsnazister knyts till våld och mord (Publicerat 22 april 2014)

   Läs mer här:

   https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/karrtorpsnazister

 2. Alla myndigheter har sen årtionden tillbaka tappat ALL kontroll på människor bosatta i landet som inte tillhör den pursvenska befolkningen.

 3. Ge mej majoritet så skall ni få se på grejer sa Löfven före valet Löfven har varit statsminister i fyra år och har nog åstadkommit tillräckligt grejer som vi inte behöver 4 år till så nu kan han stiga åt sidan Löfven är ju redan till hälften muslim så han kan säkert bli stormuftin i sverige eller liknande

 4. Har polisen och det övriga rättsväsendet tappat kontrollen i det trygga heligt och mångkulturella Malmö ?

 5. I maj skrev flera tidningar att skjutandet hade minskat, just då 59 hittills i år mot det dubbla året innan. Minskningen var i Malmö och Stockholm, men i Göteborg hade det istället ökat.
  Att folk inte törs ställa upp som vittnen kan man förstå, det kan ju medföra livsfara för personen.
  En sak som är viktig är att de idag unga killar som växer upp inte går samma väg som de kriminella gängen och att man är uppmärksam på deras skolgång och vad de har för sig på fritiden.

  • Och du sväljer allt med hull och hår !! Du borde sett att staplarna för förra året var fullständiga (12 månader) Meden jämförda staplar för i år omfattade fram t.o.m. Augusti ( 8 månder)…Du får vänta och se hur det ser ut vid nyår !!
   Mia, tro inte all den propaganda och de lögner som dagligen publiceras !

  • Mia ! Ni har verkligen lyckats att få till ett kanon samhälle !!!! Är målsättningen att det ska bli ännu bättre för nästa generation ?????

  • Stenbock
   Den 10 maj i år skrev flera tidningar att det hittills varit 59 skjutningar till skillnad mot det dubbla året innan. Det var väl detta den ständigt påhoppade Morgan Johansson syftade på.

   Det finns väl ingen tidning som hittar på något sådant och det har med information och fakta att göra och inte propaganda.
   Men allt är föränderligt och hur det ser ut idag vet jag inte.

   Ståfräs
   Jag tror nog du kan öppna dörren utan att vara rädd i fortsättningen. Det är inte dig de kriminella gängen har som mål när de skjuter.

   OPet
   Du verkar ha gjort mig till den stora syndabocken för allt som händer i detta land. Jag rösta en gång om året som alla andra och vad det blev i år tänker jag intre berätta.

   • Mia ! Ni som har röstat för detta samhälle är väl bevisligen ansvariga också ??? Resultatet är väl ganska glasklart ??? Även till vilket land våran nästa generation kommer få ???

   • Litar tyvär inte på vad dagens PK-media som lever på pressstöd säger och skriver !
    Sitter man i knä på 7 klövern blir ingenting objektivt bara subjektivt.

   • ….jag röstar vart 4:e år skulle det förstås stå.
    Så bra det skulle vara om man kunde gå tillbaka och ändra i sina kommentarer.

 6. I straffskärpningen för grovt vapenbrott ska det ingå obligatorisk livstids utvisning om man vill ha långvarig effekt. Det är väl inte så nu? Man kan väl säga att de, som har benägenheten att begå beväpnade brott och blev avslöjade med illegala vapen finns kvar och släpps ut en aning bittrare och mer hatiska efter drygt 1 år eller så? På lång sikt ingen säkerhetsvinst.

 7. Sverige är fantastiskt. En regelbunden, årlig Ökning beskrivs som en kraftig Minskning. Men om man bortser från all kriminell aktivitet så är nog nivån lägre… Eller som Isabella bestämt uttryckte det : ”Vi ska förbjuda det som är förbjudet”.

 8. Ca 82% PK idioter tycker tydligen att Sverige är tryggt och Malmö i synnerhet, grattis! Ursäkta men finns det ngn sosse med förståndet i behåll, tror inte det.

  • TV4 visar att dödsskjutningarna i Malmö ökat från 0 (2013) till 11 (2018).

   SVT vill däremot gärna visa den här statistiken för hela landet (förmodar jag) och under en mycket begränsad period: D v s att skjutningarna minskar, men trots det så ökade antalet dödade med 1 och antal skadade är lika högt för 2017 som för 2018.

   Så många skjutningar har inträffat

   2017 (januari–30 augusti)

   Skjutningar: 208

   Dödade: 30

   Skadade: 89

   2018 (januari–30 augusti)

   Siffror för Stockholm saknas under juli månad och är bara inräknade fram till 30 juni

   Skjutningar: 186

   Dödade: 31

   Skadade: 89

   Källa: Polisens nationella operativa avdelning

   OBS! att statistiken för 2018 är inte komplett eftersom siffror för Stockholm saknas för juli mån. Isf är ju statistiken inte fullständig och därför ej jämförbar mellan åren 2017 och 2018.

   Läs mer på:

   Allt fler häktas för grova vapenbrott (Publicerat 21 september 2018)

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/allt-fler-haktas-for-grova-vapenbrott-1

   • Ökar eller minskar !
    Är inte det som är det viktiga utan att skjutningar överhuvudtaget förekommer och varför men detta pratar naturligtvis inte politikerna om för då kan ju sanningen om vad 40 år av en totalt okontrollerad massinvandring har skapat för samhälle i Sverige komma fram i dagsljuset.
    40 år av okontrollerad massinvandring=Kriminellt anarkisamhälle, så enkelt är det.

   • Sanningen är mycket enkel de som står för dödsskjutningarna kommer från klan samhällen och de vittnar inte mot de som ingår i klanen.
    Skjutningarna har oftast att göra med att det kommit in konkurrenter som försöker konkurrera ut en klan som har sitt revir.
    Det är droghandel det rör sig om, med snabba pengar som lockar.
    Med den kriminalitet som blivit även om de av någon orsak skulle åka fast finns det inga fängelseplatser och därför får de inga straff eller mycket korta.
    En fängelseplats kostar ca 1,5 miljoner per år och sedan är det mycket stora kostnader att bygga fängelser.

   • Tack för den statistiken. Dessutom har man i år gripit många fler kriminellt beväpnade för grovt vapenbrott ( innehav av illegala vapen ). Om jag minns siffrorna rätt grep de
    30 st. 2017
    200 st. fram till nu 2018
    Så tänkta skjutningar kunde vara fler om man inte fängslat dessa 200 ( nästan 7 ggr fler än 2017 ). Så när de kommer ut, är man antagligen där igen.

Kommentera