Sveriges populäraste moderat vill samarbeta med SD

INRIKES. Mer än 50 procent av väljarna i skånska Vellinge röstade på moderaterna, och det var partiets i särklass bästa notering i Sverige. En framgångsfaktor är kommunalrådet Carina Wutzler (M) som kämpat hårt för att få till Sverigedemokraterna förslag i Vellinge. 

Carina Wutzler (M) är nöjd att vara Sveriges mest framgångsrika moderat just nu. Wutzler (M) från Vellinge kräver att kräver att Ulf Kristersson öppnar upp för samarbete med Sverigedemokraterna. – Jimmie pratar klartext så att folk förstår, säger hon, till Kvällsposten.

Sveriges Radio rapporterar att framgången till stor del beror på kampen mot tiggeriförbud och det har säkert en del i det hela men långt ifrån allt.

Viktigast tror jag är att kommunen fungerar och har låga skatter.

Andra saker som Moderaternas popularitet kan bero på verkar tagna ur SD:s partiprogram.

-Pettersson konstaterar att Carina Wutzlers politik till stor del verkar vara en kopia på Sverigedemokraternas och ändå har jag inte hört någon kalla kommunalrådet rasist eller kritiserat hennes värderingar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Sveriges populäraste moderat vill samarbeta med SD

 1. Hon är inte moderaternas mest framgångsrika moderat utan det är Patrik Åberg i Östra Göinge kommun.
  På Göran Holms tid hade moderaterna i Vellinge runt 70%.

  • Tjena Kent och andra!

   Val till riksdagen – Röster – kommun Östra Göinge.
   https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/kommun/12/56/index.html

   Jag vet inte vad som anses som framgångsrik moderat.

   Patrik Åberg i Östra Göinge kommun ser inte ut att leda ett parti som fått fler röster än (S).

   Det har ett annat parti har fått där. 33%.

   Kontrollera gärna resultatet för Knislinge Öster och Hjärsås. (Om någon uppmuntras av proschenten så är det kanske trevligt att åka till Hjärsås och inhandla lite skånsk Kultur hos Perssonstoffel.se )
   Tomas.

  • När Göran Holm var kommunalråd var det helt andra tider i Sverige. På den tiden satt sossarna på makten i Trelleborg under årtionden NU är SD största parti i Trelleborg men moderaterna håller fortfarande makten i Vellinge.

Kommentera