M vill införa kurs i ”svenska värderingar”


INVANDRING. Moderaterna i skånska Vellinge föreslår att alla nyanlända som kommer dit ska gå en 60-timmarskurs. De kallar det ”integrationsplikt”.

”En viktig del i integrationen är att anpassa sig efter det svenska samhället och de normer och värderingar som gäller här”, skriver M i sitt förslag.

De nyanlända ska vid sidan av studier i svenska och jobbsökande gå kursen, som avslutas med ett prov.
– Demokratiska värderingar är grundprinciper. Men framför allt handlar det om kvinnors rättigheter och hur vi bemöter barn. Och så lagar och regler, säger kommunalrådet Carina Wutzler till Kvällsposten.

Moderaterna i Vellinge föreslog nyligen ett lokalt tiggeriförbud, som underkändes av länsstyrelsen.

-Pettersson tycker det är självklarheter att ta seden dit man kommit och undrar varför dagens migranter inte fattar det när alla tidigare invandrare som kommit till Sverige har förstått det, möjligen med undantag för vissa romer…

”Lika barn leka bäst” och ”man ska ta seden dit man kommer” är två gamla ordspråk som rymmer mycket visdom.


14 responses to “M vill införa kurs i ”svenska värderingar”

 • Hans Nilsson

  Man får önska Vellinge Kommun lycka till med förslaget. Tanken är god MEN det blir med stor sannolikhet ett fiasko. Stora delar av utbölingarna har inte för avsikt att bli en del av Sverige utan deras tanke är att Svenskarna skall fortsätta att slava åt dem och de skall ha hela makten över landet.

  Gilla

 • Stenbock

  När vi nu är inne på ”svenska värderingar” läste jag just en rubrik från Aftonslasken.Denna skitblaska kunde naturligtvis inte svälja den enorma demonstration för sitt Polen,som skedde i veckoslutet.I all europeisk press anges mängden fosterlandsälskande,som hedrade sitt land i Warszawa,med siffror på mellan 750.000 till dryga miljonen.
  Detta kunde inte detta socialistiska Sthlm-propagandablad acceptera.
  I dag uppger dessa 60.000 deltagare ! Antagligen utgår man från lilla halvislamska Absurdistan när lögnerna produceras, två dagar efter alla andra ? (möjligen p.g.a. av överbelastad censur-avd.)
  Nåja de som betalar 23:- för deras nyheter,får vad de betalat för…..

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Ja det blir knepigt att ordna provet eftersom många varken kan läsa eller skriva ! Muntliga förhör med tolk och hela fadirullan ? Låter väldigt dyrt.

  Gilla

 • Stenbock

  ”Nya M” har noga stavat sig genom alla SD`s program,sedan 10 år tillbaka.
  De bästa delarna stjäl man helt frankt rakt av,utan att ange urkällan.
  Fräckheten från deras nye charmgosse tycks inte ha några gränser.
  Det märkliga är att dessa förslag som PK-blaskor beskrev som nazistiska och främlingsfientliga i sitt SD-ursprung.Nu tycks de vara salongsfähiga och t.o.m. påverkar deras vinklingar, i samband med deras beställda och betalda (!) ”väljarmätningar” !!! Absurdistan i all sin skepnad….. 😦

  Gilla

 • odalkvinnan

  Läste i en svenska för invandrare bok. Där stod det om det svenska systemet, att man skulle rösta och vara soc dem för de andra hjälpte inte till . Det genomsyrar ”utbildningen” så det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

  Gilla

 • Joy

  Jisses, vad de tramsar. Som om det skulle tas på allvar och muslimer börjar leva efter svenska värderingar?

  Jag hade grannar från Tyskland, som vuxit upp bakom järnridån, var unga när muren föll. De lever som tyskar i Sverige, med hat mot oss lata svenskar, de skryter om hur mycket bättre de är på att jobba än svenskar, de slår sina barn som uppfostran, de åker hem varje sommar och jul. Det finns ingen anpassning, så varför skulle muslimer bry sig?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommer inte att bli av, klassas naturligtvis som kränkande och rasistiskt i ett mångkulturellt Sverige !
  Först ska nysvenskarna tillfrågas om saken och då faller förslaget direkt.

  Gilla

 • gamgubben

  Utbildning är alltid bra. Om någon efter genomgången kurs döms blir straffet 25% högre än normal straffskala.
  Kursen skall vara det första som sker efter att PUT beviljats.
  För medborgare eller redan PUT innehavare skall den som felar under strafftiden genomgå en kurs, vid eventuell ny förseelse blir straffet utvisning.

  Gilla

 • ruben

  Ligger det några villkor bakom? Eller gäller flumlagen här också. Det är förmodligen bara laglydiga skattebetalare, som kan vänta sig strafföljder om de inte sköter sig perfekt? Nu letar man förtvivlat med ljus och lykta efter mer pengar. Man har förmodligen redan sett den kommande katastrofen, som man bäddat för under så lång tid? Kommunerna har inte förstått att staten tagit sig vatten över huvudet. Statens pengar är överbokade och snart slut, trots högkonjunktur och de högsta skatterna i världen. Man har sämre stöd från väljarna än någonsin med sin kostsamma och villkorslösa asyl-politik.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Dom ,ekonomiska flycktingar tittar på internet och tar del av vårt sociala skyddsnät. Det skulle vara bättre om dom studerade på internet vad är det som gäller i vårt land och uppförde sig därefter.Men en Sverige fientlig tönt som statsminister blir det som det blir.Mvh Adolf

  Gilla

 • Fjodor

  Så folk som inte klarar av att ta sig igenom SFI ska gå en 60-timmar kurs i Socialism.
  Varför skulle detta ge någonting? Jag kan väl gå en 60-timmars kurs i Islam utan att för den sakens skull bli muslim.

  Gilla

 • assad

  Hahahahahaha. En till kurs. Undrar om den ”biter”. 😀

  Idioti när den är som bäst.

  60 år vore mer önskvärt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: