Integrationsplikt införs i Vellinge


INVANDRING. Nyanlända som inte uppfyller vissa krav kommer att få sitt bidrag indraget. Så lyder beslutet om integrationsplikt som klubbades i Vellinge kommun i Skåne.

Förslaget, som kommer från Moderaterna, innebär i korthet att nyanlända ska göra framsteg inom SFI samt genomgå och få godkänt resultat på en kurs i samhällsorientering.

Vi ställer det som ett krav att alla vuxna, även föräldralediga och pensionärer, ska delta i detta. Om man inte gör det så kan ersättningen dras in, säger Carina Wutzler (M), kommunalråd i Vellinge kommun.

-Pettersson tycker det är själklarheter. Märkligt att inte sådana krav plus fler ställts på pensionsräddarna för länge sedan i hela landet.

De flesta  borde åka hem och inga permanenta uppehållstillstånd ges annat än i undantagsfall och då till självförsörjande och svensktalande.

SVT Nyheter


7 responses to “Integrationsplikt införs i Vellinge

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: